GÜNDEM - 21 Ekim 2018 Pazar 10:58

Kızı ve torunundan 7 yıldır haber alamıyor

A
A
A
Kızı ve torunundan 7 yıldır haber alamıyor

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Hatay Reyhanlı ilçesine gelen Fatma Cuma Ahmet, bakkal alışverişine giden kızı ve torunundan 7 yıldan bu yana haber alamadığını belirterek, kızı Samra ve torunu Murat Ahmed’e kavuşmak istediğini söyledi.

10 kişilik ailesiyle birlikte 7 yıl önce iç savaş nedeniyle Suriye’nin Afrin ilçesinden Reyhanlı’ya geldiklerini söyleyen 45 yaşındaki Fatma Ahmed, kızı Samra ve torunu Murat Ahmed’in, bakkala gittiklerini ancak geri dönmediklerini bu güne kadar yaptıkları tüm aramalara rağmen bulamadıklarını belirtti.

Reyhanlı’ya ilk geldikleri dönemde tarım işçiliği yaparak geçimlerini sağladıklarını söyleyen Fatma Ahmed, 27 yaşında olan kızları Samra Cuma Ahmed ve torunu 12 yaşındaki Murat Ahmed ile alışveriş yapmak için bakkala gittiklerini ve bir daha geri dönmediklerini, tüm aramalara karşın da bulamadıklarını dile getirdi.
Fatma Ahmed, iç savaş nedeniyle Afrin’den kaçarak Reyhanlı’ya geldiklerini belirterek, “Reyhanlı’da yaşıyorduk. Kızım Samra oğlu Ahmed’le alışveriş yapmak için bakkala gitti. Aradan saatler geçti gelmedi, aramaya başladık. O günden buyana 7 yıl geçti, hala ortada yok, öldü mü, yaşıyor mu, yoksa evlendi mi bilmiyoruz. Türkiye’nin neresinde olduğunu bilmiyoruz. Tek arzum kızımdan güzel haber almaktır. Kızım kiminle gitti bilmiyoruz. Bizi aramasını istiyoruz. Korkusundan Reyhanlı’ya gelemiyor” dedi.

Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını söyleyen 18 yaşındaki kardeşi İmed Cuma Ahmed ise, “Reyhanlı’ya geldikten 3 ay sonra ablam bakkala gitti. Bir daha geri dönmedi. Ve kendisinden bir türlü haber alamadık. Hayatta olup olmadığını da bilmiyoruz. Hayattaysa bize haber versin. Ben yaşıyorum desin. Annem hasta gece gündüz ağlıyor. Ablamı gören olursa Polise, Jandarmaya haber versin başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.
Diğer kardeşi Asya (11) ise ablasına seslenerek, annesinin hasta olduğunu kendisini merak ettiğini ve mutlaka bir haber almak istediklerini söyledi.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.