ASAYİŞ - 24 Nisan 2023 Pazartesi 09:02

Kızların tekme tokat kavgası güvenlik kamerasına yansıdı

A
A
A
Kızların tekme tokat kavgası güvenlik kamerasına yansıdı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde tekme tokat birbirine giren kızların kavgası, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre kavga Atatürk Bulvarı’nda meydana geldi. İki grup halinde bir araya gelen genç kızlar arasında bilinmeyen nedenle tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kızlar birbirlerine tekme tokat saldırdı. Çevredeki esnafın araya girmesiyle kızlar güçlükle ayrıldı. Yaşanan kavga bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Erdoğan Budak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tunceli Tunceli’de, tarifeye uymayan kasaplara ceza kesildi Tunceli’de, son dönemlerde vatandaşların kasaplardaki fiyatlara yönelik şikayetlerinin artması üzerine Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, fahiş fiyat uygulamasına yönelik çalışma gerçekleştirdi. Daha önce fiyatların tarife listesinden yüksek rakamla satıldığı tespit edilen 11 esnafa önce uyarı, ardından da uyarıların dikkate alınmaması üzerine idari yaptırım uygulandı. Tunceli’de, geçtiğimiz haftalarda merkez Atatürk Mahallesi ve Moğultay Mahallesi’ndeki kasaplara yönelik fâhiş fiyat artışı ve etiket denetimi gerçekleştiren Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, denetim sırasında kasaplara bağlı bulundukları esnaf odasından almış oldukları güncel fiyat tarifesine uyulması konusunda yazılı olarak uyarıda bulundu. Şikayetlerin devam etmesi üzerine tekrar yapılan denetimlerde, uyarıları dikkate almayan ve yüksek fiyattan satış yapmaya devam ettiği tespit edilen 11 işletmeye, Tunceli Ticaret İl Müdürlüğü denetim ekipleri tarafından bu kez idari yaptırım uygulandı. Denetimlere ilişkin bilgi veren Tunceli Ticaret il Müdürü Kayahan Topal, “Esnafımızı zor durumda koymamak adına, kendilerine ilk olarak idari yaptırım cezası uygulamak yerine önce yazılı olarak uyarıda bulunmuştuk. Bu uyarılarımızı dikkate alan birçok esnafımız fiyatları tarifeye uygun duruma çekmişlerdi. Bu vesileyle kendilerine teşekkür ediyoruz. Ancak bazı işletmelerin de fiyatlarını tarifeye uygun duruma çekmediği yönünde şikayetler almaya devam ettik. Yapmış olduğumuz denetimler neticesinde 11 işletmeye idari yaptırım uygulamak zorunda kaldık. İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde denetimlerimiz bundan sonraki süreçte de devam edecek” dedi. İl Müdürü Topal, vatandaşların duyarlı davranarak uygunsuzluğun tespiti halinde şikayetlerini Ticaret İl Müdürlüğüne iletilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.
İzmir İzmir Büyükşehir Belediyesi asfalt atağı başlattı İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’in Çeşme, Karaburun ve Torbalı ilçelerinde büyük ölçekli asfalt yenileme çalışması başlattı. Altyapı kazılarının yapıldığı yollar sıcak asfaltla kapatılırken, şehrin turizm cenneti olan ilçeler de yaz sezonuna hazırlanıyor. İzmir’in dört bir yanında yol yenileme çalışmalarına hızla devam eden İZBETON; Torbalı, Çeşme ve Karaburun’da kapsamlı imalatlarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, yaz sezonunda nüfusu artan Karaburun ve Çeşme gibi turistik ilçelerde kapsamlı bir yol yenileme faaliyeti yürütüyor. Yolları daha güvenli hale getirmek ve yolculuk konforunu artırmak için yapılan çalışmalar, büyük bir özveriyle devam ediyor. Karaburun’un Eğlenhoca Mahallesi’ndeki çalışmalar, yaklaşık 3,1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Bu bölgedeki asfalt yenileme işlemi, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) gerçekleştirdiği kazılar sonrasında yapılan asfalt kaplama çalışmalarını içeriyor. Bu sayede, yol kullanım ömrü uzatılarak, bölge sakinlerine ve turistlere daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sunuluyor. Çeşme’deki çalışmalar ise Dalyan Mahallesi’nde devam ediyor. Toplam 9 kilometrelik bir yol ağını kapsayan bu projede, 4 bin 500 ton sıcak asfalt kullanılması planlanıyor. Torbalı’da da Efes Caddesi’nde önemli bir yol yenileme projesi yürütülüyor. Bölgede bulunan büyük sanayi kuruluşlarının ulaşım ve bağlantı yolu olan 2 kilometrelik cadde, 4 bin 600 ton sıcak asfalt kullanılarak baştan sona yenileniyor.
Bursa Bursa merkezli yapılan operasyonda 26 kişi tutuklandı Bursa merkezli İstanbul, Ankara ve Bilecik’de 43 ayrı noktaya yapılan eş zamanlı operasyonlarda, zor durumdaki iş adamlarına yüzde 4 bin faizle para sattıkları belirlenen tefeci çetesi üyesi 33 kişi gözaltına alınırken, 26 kişi tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen ekipler, Yenişehir’de zor durumda olan ve iflas etmek üzere olan işyerlerinin sahiplerine borç verip karşılığında senet imzalatan; yüzde 4 bin faiz uygulayan çete için düğmeye bastı. Çetenin borcu ödeyemeyen işadamlarının silah tehdidi ile fabrikalarına çökmeleri üzerine de 3 ay boyunca fiziki ve teknik takip başlatıldı. Başsavcılık koordinesinde Bursa merkezli İstanbul, Ankara, Bilecik (Bozüyük)’de birbiri ile bağlantılı oldukları belirlenen 34 şahıs, şafak vakti 43 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Şüpheli şahısların ev ve kullandıkları arabalarında yapılan aramalarda 5 milyon değerinde ziynet eşyası, yüklü miktarda para ve döviz, çok sayıda çek koçanı, senet, tapu örnekleri, 17 adet tabanca, 3 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi. Yüksek faizle para satıp ödemesini yaptıkları halde senetlerini vermeyip 60’dan fazla iş insanını mağdur ettikleri belirlenen çetenin İstanbul’da bağlantılı oldukları belirlenen silah tüccarı 5 kişi de yakalandı. Bu şahısların ev iş yerlerinde yapılan aramalarda da yüklü miktarda para ve döviz ile 5 adet tabanca ele geçirildi. Yakalanan 33 şüpheliden 12’si adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, toplamda 26 kişi tutuklandı.