DÜNYA - 25 Haziran 2022 Cumartesi 12:53

KKTC'deki yangını sağanak yağış söndürdü

A
A
A
KKTC'deki yangını sağanak yağış söndürdü

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyet'inde (KKTC) 5 gündür kontrol altına alınamayan yangın, sağanak yağışın etkisiyle söndü.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) Kantara’ya bağlı Mersinlik köyünde 21 Haziran'da başlayan orman yangınına uçakların, itfaiyenin, sivil savunma ekiplerinin, yangın kriz komitesinin ve halkın müdahalesi sürerken; alevler dün gece Lefkoşa ve Girne civarında başlayan sağanak yağış sayesinde söndü. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Tatlısu'da yangının yayılmasını engellemek ve söndürmek için Kriz Merkezi'nin toplandığı Zambak Tatil köyünde yağmurun yağması ile yangının söndüğü haberi bizleri çok mutlu etmiştir. Hepimize geçmiş olsun, olağanüstü şartlarda söndürme çalışmalarına katılan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

KKTC'deki yangını sağanak yağış söndürdü

Yangın büyük oranda söndü

KKTC Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu son bilgileri paylaştığı açıklamasında yangının büyük oranda söndüğünü belirtirken, sadece İskele'ye bağlı Kantara Ardahan bölgesindeki bir noktada dumanların yükseldiğini aktardı.

Uluslararası destek

Yangın söndürme çalışmalarına başta Türkiye olmak üzere, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Birleşmiş Milletler (BM), İngiliz üsler bölgesi ve İsrail'den de destek gelmişti. Salı günü öğleden sonra başlayan yangın; Mersinlik, Ağıllar, Ardahan ve Topçuköy bölgesinde yaklaşık 20 bin dönümlük bir alanda etkili olmuştu.

Ayşe Soykıray
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.