ASAYİŞ - 08 Ocak 2021 Cuma 14:35

Kobani olayları iddianamesi kabul edildi, acılı ailenin yüreğine su serpildi

A
A
A
Kobani olayları iddianamesi kabul edildi, acılı ailenin yüreğine su serpildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen olaylarla ilgili olarak hazırlanan iddianamenin 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesine ilişkin konuşan, Kobani olaylarında öldürülen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, "İddianamenin kabul edilmesi içimi ferahlattı, acım biraz dindi" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, 6-8 Ekim 2014’te gerçekleştirilen ve Kobani olayları olarak bilinen eylemlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da arasında bulunduğu 27’si tutuklu 108 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. Çıkan olaylarında öldürülen Hasan Gökgöz’ün babası Mehmet Gökgöz, iddianamenin kabul edilmesini İHA'ya değerlendirdi.

Kobani olayları iddianamesi kabul edildi, acılı ailenin yüreğine su serpildi

"İddianamenin kabul edilmesi içimi ferahlattı"

İddianamenin Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesinin acılarını dindirmese de biraz su serptiğini ifade eden baba Gökgöz, "Biz devletten, savcılardan, hakimlerden ve adaletten bunu bekliyorduk. Adalet üzerine düşen görevin gereğini yapmıştır. Katil de bu yargılanacak olan kişilerdiler. Bu katiller ve azmettiriciler vatandaşları sokaklara dökmeselerdi hiç kimse sokağa çıkmazdı. Bundan sonra beklentimiz, nasıl diğer katillere ömür boyu ağırlaştırılmış muhabbet hapis cezası verildiyse bu yargılanacak olan kişilere de aynı cezayı verilmesini istiyoruz ve bizleri de duruşmaya dahil etmelerini bekliyoruz. Bizleri de duruşmaya dahil etsinler ve bizler de ifademizi vermek istiyoruz. İddianamenin Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmesi içimi ferahlattı. Acım biraz dindi. Acımız bitmese de biraz su serpilmiş gibi oldu" diye konuştu.

Sedat Irmak - Rıdvan Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Fatih Tekke: “Alanyaspor hak ettiği bir konumda” Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Beşiktaş beraberliğinin ardından, oyuncularının ligin bu haftasına kadar ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Oyuncularım şu ana kadar bunu eksiksiz yapmaya çalıştılar. Hepsinin ayaklarına sağlık. Alanyaspor hak ettiği bir konumda” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Alanyaspor, sahasında Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Alanyaspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Beşiktaş’ın eksik olmasına rağmen yetenekli oyunculara sahip olduğunu ifade etti. Tekke, “Maçın hemen hemen tamamında üstün olan taraf Alanyaspordu. Cesur oynayan bir Alanyaspor vardı. Karşımızda eksik bir takım ama ismi Beşiktaş. Beşiktaş ile oynuyorsunuz. Yetenekli oyunculara sahip. Oyunun bazı bölümlerinde üstünlüklerini yetenekleriyle sağlayan bir Beşiktaş vardı. Son 10 dakikada gençlerin sahaya girmesi Beşiktaş adına sevindirici. Oyunun son bölümünde ısrarla uyarmamıza rağmen uzun orta yapmamıza rağmen oyuncular yorgundu. Ama genel hatlarıyla oyunun üzerinde koyarak, doğru yerleşerek, baskıları yapmaya çalışarak geldiğimiz günden bu yana devam eden bir tarz. Oyuncuların bunu sürekli yapmasını beklemek de kolay değil. Yapması da kolay değil. Oyuncularım şu ana kadar bunu eksiksiz yapmaya çalıştılar. Hepsinin ayaklarına sağlık. Alanyaspor hak ettiği bir konumda. Beklentilerin çok üzerinde bir durumdayız. İki haftada oyunlarımızın üzerine koymaya çalışarak devam edeceğiz. Her iki takıma da başarılar diliyorum. Bugün 2 puan kaybettik diyebilirim” diye konuştu.
Trabzon Meunier: "En iyi maçımız olmaktan uzak bir maçtı" Trabzonsporlu oyuncu Thomas Meunier, en iyi maçları olmaktan uzak bir karşılaşma oynadıklarını belirterek, ama günün sonunda bakıldığında sahadan 3-0’lık skorla ayrıldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında İstanbulspor’u 3-0 mağlup eden Trabzonspor’da Thomas Menuier, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Meunier, "Maça odaklanma noktasında sıkıntılar yaşadık. Başakşehir maçına bir hazırlık yapmış olabiliriz ama gün sonunda baktığımızda 3-0’lık bir galibiyet var. Bu da bizim adımıza önemli bir galibiyet. Hep daha iyisini istiyoruz. Ligdeki yerimizi korumak istiyoruz. Önümüzdeki hafta alacağımız puanlarla yerimizi koruyacağımızı düşünüyorum" dedi. "Katkıda bulunduğum her hafta kendimi mutlu hissediyorum" Takıma katkıya bulunmaya çalıştığını belirten Belçikalı defans oyuncusu, "Katkıda bulunduğum her hafta kendimi mutlu hissediyorum. Teknik heyetin bana vermiş olduğu gücen ve sahadaki özgürlük bana verildiği zaman gerekli katkıyı sağlamaya çalışıyorum. Hocamızın sahada açtığı alanlara ben de asistlerle ve gollerle karşılık vermeye çalışıyorum" diye konuştu. Real Madrid ve eski takımı Borussia Dortmund’un Şampiyonlar Ligi finalinde karşılaşacak olmalarından dolayı ise Meunier, "Tabii ki eski takımının final oynamasından dolayı çok mutluyum. Güzel bir final olacak. Çok beklenmedik bir final insanların tahminlerinin ötesindeydi. Borussia Dortmund çok iyi bir oyun ortaya koydu ve çok iyi bir direniş sergiledi. Oynadıkları bütün maçlarda bunu yaptılar. Umuyorum ki hak ettikleri şekilde o kupayı kazanacaklar. Dortmund taraftarı bu başarıyı, bu kupayı herkesten daha çok hak ettiğini düşünüyorum" sözlerini sarf etti. İstanbul’da bir çok Trabzonlu ve Trabzonsporluların yaşadığını bildiğini belirten oyuncu, "İyi bir destek ile final oynayacağımızı düşünüyorum. Herkesin hazır olduğu bir final oynayacağız Beşiktaş’a karşı" ifadelerini kullandı.
İstanbul Burak Yılmaz: “Yabancı VAR hakemi istemiyorum” Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, Fenerbahçe maçı sonrası yaptığı açıklamada, “Yabancı VAR hakemi istemiyorum. Hata yapacaksa da kendi hakemlerimizin hata yapmasını istiyorum” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kayserispor, deplasmanda Fenerbahçe’ye 3-0 mağlup oldu. Karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kayserispor Teknik Direktörü Burak Yılmaz, “Fenerbahçe’ye karşı yapabileceğimizin en iyisini yapmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin özel oyuncuları var. Hızlı oyuncuları var. Ama biz bazı şeyleri kabul etmeden onlara meydan okumaya gelmiştik. Gücümüz bu kadarına yetti. O yüzden Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Aslında çok enteresan bir lig oluyor. Bununla alakalı çok şey söylemek isterim. Ama sezon bittikten sonra söylemek istiyorum. Aslında konuşacak çok şey var. İlişkileri biliyoruz. Hakemleri biliyoruz. Ben de çok şey söylemek isterim. Ben Türk hakem isterim. Herkes yabancı hakem istiyor. Çünkü VAR’da yabancı hakemi kabul etmiyorum kendi adıma. Ben de bu ülkenin bir evladı olarak, bu ülkenin bir değeri olarak; hata yapacaksa da kendi hakemlerimizin hata yapmasını istiyorum. Bazı maçlara yabancı bazı maçlara Türk VAR hakeminin verilmesi bunlar çok irdelenmesi gereken şeyler. Yabancı hakemlerin buraya gelmesi Türk hakemlere bir hakarettir. Aşağılamaktır. Siz bu işi yapamıyorsunuz, art niyetli yapıyorsunuz demektir. Ben o yüzden bu durumu kabul etmiyorum. Kendi insanımıza, kendi hakemlerimize değer verelim. Bugün ilk yediğimiz gol de el var, yok. Siz de her şeyi görüyorsunuz. O yüzden ben burada konuşarak hedef tahtası olmak istemiyorum. Bunları konuşmaya bile gerek yok. Bugün rakibimize gücümüz yetmedi. Onu da bilmemiz lazım. Haftaya final değerinde bir maça çıkacağız. İnşallah o maçı kazanarak Süper Lig’de kalmak istiyoruz” diye konuştu.
Adana Hikmet Karaman: “Dramatik bir maç izledik” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, 6-1 mğlup oldukları Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, “Dramatik bir maç izledik. Oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asılma gibi şeyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranlı yaşadık. Bunun faturasını da bugün ağır bir şekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Adana Demirspor, evinde karşılaştığı Gaziantep Futbol Kulübü’ne 6-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, “Öncelikle dramatik bir maç izledik. Mario Balotelli yanımıza geldi ve topu görmüyoruz dedi. Sonrasında golü yedik ve hakem bizi içeri yolladı. 3 kere üzerimi değiştirdim. Herkes ayakkabılarını, üstünü değiştirdi. Çıktıktan sonra beraberliği yakaladık ama gol yedik ve Mario kırmızı kart gördü. İyi bir Adana Demirspor taraftarı var, takımına sahip çıkan bir şehrimiz var. Maçtan uzaklaştığınızda oyuncuları motive etmek, sorumluluklarınızı yerine getirmek çok önemli” ifadelerini kullandı. “Oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor” Oyuncuları motive etmenin önemli olduğunu vurgulayan Karaman, “Taraftar bana kızıyordur. 5 aya yakındır buradayım. Bu görev süresinde oyuncular sorumlulukların bilincinde bu haftaya kadar geldiler. Ama bazen oyuncu grubunu ruhsal ve zihinsel mutlu etmezseniz oyun disiplini, motivasyon, maça asılma gibi şeyler göremezsiniz. Biz o kritik dönemleri buhranlı yaşadık. Bunun faturasını da bugün ağır bir şekilde yedik. Onun için oyunculara fazla yüklenmemek gerekiyor. Kendi içimizde nasıl bir savaş, mücadele verdiğimizi çok iyi biliyorum. Hem takımımıza hem de şehrimize sahip çıkıp kalan 2 maçı çok iyi bir şekilde değerlendirmek istiyoruz” diye konuştu.
Mersin Özhan Pulat: "Oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi" Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, 2-1 galip geldikleri MKE Ankaragücü karşılaşması sonrası yaptığı açıklamada, "Çok şükür bugün hem yaptığımız değişiklikler, hem oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi" dedi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Hatayspor, Mersin Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada MKE Ankaragücü’nü 2-1 mağlup etti. Karşılama sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Hatayspor Teknik Direktörü Özhan Pulat, Gaziantep maçından sonraki gün hemen antrenmanlara başladıklarını belirterek, "Rakip analizlerimizi bitirdik ve oyuncularımıza şunu söyledik. Evet ön tarafta çok güçlü bir Ankaragücü var, çok coşkulu ama biz doğru savunmayı yaparsak ve inanırsak bu maç bize hiç uzak değil dedik. Oyuncular saha kenarında bizim oyundan hiç kopmadığımızı ve inancımızı gördü. Değişikliklerimizle oyuna hep hareket getirmeye çalıştık. Ve çok şükür bugün hem yaptığımız değişiklikler, hem oyuncuların mükemmel özverisi ve mücadelesi, bize bu galibiyeti getirdi. Dele-Bashiru’nun karşı karşıya kaldığı pozisyonu atsak belki daha farklı bir maç olabilirdi. Rakibe topu verdik ama ceza sahası içi aksiyonlarında çok daha etkindik. Tam anlamıyla oyuncular bizim ne oynamak istediğimizi görüp ona göre oynadılar. Oyuncularımızın emeklerine sağlık. Tüm Hatay halkına armağan olsun" diye konuştu. "Terimizin son damlasına kadar kalmak için elimizden geleni yapacağız" Pulat, önümüzdeki hafta deplasmanda oyanayacakları Beşiktaş maçıyla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı; "Bu noktadan sonra artık Hatayspor hiçbir rakibin kim olduğuna bakmaksızın iyi konsantre olmak zorunda. Beşiktaş, evet şu dönemde talihsiz bir rakip, zor bir rakip bizim için ama artık hiçbir hesabı yapacak durumumuz yok. Çünkü bakıyorsunuz geçen hafta VAR hakemi bütün takımlara yabancı gelirken bize yerli VAR hakemi. Bize verilmeyen çok net bir penaltı. Yayıncı kuruluşta dahi bas bas Hatayspor’un hakkının nasıl yendiği söyleniyor. Biz sadece Beşiktaş’la mücadele etsek, sanırım minimuma indirmiş oluruz problemleri. Ama hiçbir şekilde mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Terimizin son damlasına kadar kalmak için elimizden geleni yapacağız."