ASAYİŞ - 04 Ağustos 2021 Çarşamba 13:56

Köyceğiz yangını havadan görüntülendi

A
A
A
Köyceğiz yangını havadan görüntülendi

Köyceğiz ilçesinde 7 gündür devam eden orman yangını şehir merkezi yerine dağlık alanda devam ediyor.

İlçe merkezi yakınındaki Yeşilköy Mahallesinde başlayan orman yangını ünlü Köyceğiz balının üretildiği çamlık alanları tehdit etmeye devam ediyor. Orman deposu yakınına kadar gelen alevler rüzgarın yön değiştirmesi ile tehlike atlatıldı.

Köyceğiz yangını havadan görüntülendi

Uçak müdahale ediyor

Bölgedeki orman yangınına bir karadan ekipler ve havadan 2 uçak ve 2 helikopter yoğun sorti yapmaya başladı. Köyceğiz kırsal Kavacık Mahallesi yönünde ilerleyen yangının önünün kesilmesi için hem karadan, hem de havadan çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Köyceğiz yangını havadan görüntülendi

Uçakların müdahalesi havadan görüntülendi

Köyceğiz yangının 7’inci gününde yoğun bir müdahale yapılırken, yangın ve uçakların müdahalesi havadan görüntülendi. Köyceğiz gölünden su alan helikopter ve amfibik uçaklar, yanan sahaya sık sık sorti gerçekleştiriyor.

Köyceğiz yangını havadan görüntülendi

Ahmet Faruk Sarıkoç - Abdul Samet Kaya - Mete Sönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü, "katil İsrail" sloganı attı Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Kastamonu Üniversitesindeyürüyüş gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler ile akademisyenle tekbir getirerek “katil İsrail” sloganı attı. Öğrenciler ellerindei “su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “dünyanın gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, yazılı pankartlarla Orman Fakültesi yanında bulunan yerleşkeye kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Taha Kanbolat, “İsrail’in bu soykırımı durdurulmaz, cezalandırılmaz ve dünya, kendini tüm insanların üstünde konumlandıran bu sapkın zihniyetin hakimiyetine bırakılırsa artık her türlü katliam, soykırım, zulüm, sürgün ve hukuksuzluk, insanlığı büyük felaketlere götürecektir. Kastamonu Üniversitesi Öğretim elamanları, öğrencileri ve mensupları olarak zulme karşı sesini yükselten tüm insanlığı selamlarken, zalim, katil ve soykırımcı sıfatlarını sonuna kadar hak eden İsrail’i ve destekçilerini lanetliyoruz. Dünyamız gelecek nesillere, İslam’ın öngördüğü ’tüm varlıklara derin merhamet’ parolasıyla aktarılacaksa, her şeyden önce, insanlığın tüm ödevlerinin en acili olarak işgalci ve soykırımcı İsrail durdurulmalı ve böyle bir katliama tekrar cüret edemeyecek şekilde cezalandırılmalıdır. Filistin, İslam dünyasının gözbebeklerinden biri olan Kudüs’ün adına yakışır duruma yeniden gelmeli, emniyet, selamet ve merhamet yurdu olmalıdır” dedi. Yürüyüşe Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş sonunda Filistinliler için dua edildi.