EĞİTİM - 28 Ağustos 2018 Salı 15:59

KPSS Lisans Sonuçları sorgulama ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

A
A
A
KPSS Lisans Sonuçları sorgulama ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi

2018 KPSS Lisans sınavına giren adayların meraklı bekleyişlerinin bitmesine artık çok az bir süre kaldı. Yaklaşık 1.5 milyona yakın adayın girdiği sınav olan KPSS sonuçları ile ilgili en çok araştırılan konulardan biriside ÖSYM KPSS Lisans Sonuç Açıklama Sistemi. Haberimiz üzerinden tüm merak edilen detaylara ulaşım imkanı sağlayabilirsiniz...

2018 yılında ÖSYM tarafından açıklananan sınav takvimine göre KPSS sonuçlarının açıklanacağı tarih de belli oldu. Bir çok aday internet üzerinden 2018 KPSS Lisans sonuçları sorgulama ekranını merak ediyolar. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi sitesinde yer alan bilgilere göre 22 Temmuz tarihinde düzenlenen KPSS lisans sınav sonucu 31 Ağustos Cuma günü yine ÖSYM resmi internet sitesinde yayınlanacak. Adaylar TC. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile Aday İşlemleri Sistemine https://ais.osym.gov.tr/ giriş yaparak sonuca ulaşabilecek. Ayrıca bu sayfamız üzerinden de 2018 KPSS Lisans sonuçlarına ulaşabileceksiniz.

2018 KPSS LİSANS SONUÇLARI SORGULAMASI YAPABİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS Lisans Sonuçları sorgulama ÖSYM Sonuç Açıklama Sistemi
 

KPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS maratonun ardından sınav soru ve cevapları adayların erişimine sunuldu. KPSS lisans sınav sonuçlarının 31 Ağustos tarihinde ÖSYM’nin resmi sitesi üzerinden adayların erişimine sunulması bekleniyor.

KPSS SINAV TARİHLERİ 2018

– 2018-KPSS Ortaöğretim: 07.10.2018 tarihinde, saat 10:15'de
– 2018-KPSS Ön Lisans: 04.11.2018 tarihinde

KPSS SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

ÖSYM, tarafından yapılan açıklamada “Sınava başvuran adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.” denildi.

• Sınav sonuçların açıklandığı günden itibaren 10 gün içinde genel amaçlı dilekçe örneği ile ÖSYM’ye başvuruda bulunabilirsiniz. Genel amaçlı dilekçe örneğini bilgisayarınıza yüklemek için şu bağlantıyı takip edin: Genel Amaçlı Dilekçe Örneği, ÖSYM

• Adaylar dilekçenin aslını ÖSYM’ye ulaştırmalıdır. Faks ile yapılan başvurular işleme alınmayacaktır.

• ÖSYM son yıllarda sınav sonuçlarını sadece elektronik ortamda açıklamaktadır. Sınav sonuç belgesinin evinize postalanmasını beklemeyin. İtiraz süresi sınav sonuçlarının internetten açıklandığı anda başlar.

• Dilekçede yer alan Evrak Referans Numarası sütununu doldurmayı unutmayınız. Evrak Referans Numarsı almak için ise ais.osym.gov.tr adresine TC Kimlik No ve aday şifreniz ile birlikte giriş yapın. Sağ tarafta, isminizin altında yer alan bağlantılardan Evrak Referans No. Al. yazanı tıklayın. Referans numaranızı alıp dilekçenin ilgili sütununa ekleyin ve bu numarayı bir yere not edin. Çünkü başvuru sonucunuzu bu numara ile sorgulayabileceksiniz.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.