VOLEYBOL - 31 Aralık 2012 Pazartesi 13:50

Küba'lı smaçör Galatasaray'da

A
A
A
Küba'lı smaçör Galatasaray'da

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı, yeni transferi Henry Bell Cisnero ile sözleşme imzaladı.

DOĞAN GÜNDOĞDU
İSTANBUL (İHA)

Kübalı smaçör, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde bulunan GS Store Mağazası'nda düzenlenen imza töreninde kendisini 1,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Törene Galatasaray Kulübü Voleyboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara ile takım menajeri Murat Ersoy da katıldı.
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı’nın gecikmeli transferi Henry Bell Cisnero, sarı-kırmızılı takımda üst seviyede voleybol oynamak için elinden geleni yapacağını ve bu transferinde uzun süre önce olması gerektiğini belirterek, “Bunun sebebi Küba'dan çıkışım için gerekli olan belgelerin hazırlanmasıydı. Genelde de böyle uzun sürer. Şu anda buradayım. Burada olmaktan dolayı da çok mutluyum. Gelir gelmez kendimi çok iyi hissettim. Buradaki hedefim hem ülkemi temsil etmek hem de işim olan voleybolu en üst seviyede Galatasaray için oynamak. Galatasaray voleyboluna yapabileceğim katkıyı yapmak istiyorum” dedi.

HENRY BELL CİSNERO : “EMİN ELLERDEYİM”


Galatasaraylılar'ın yeni yılını kutlayan Henry Bell Cisnero, “Ailemden uzaktayım ve bundan dolayı biraz üzgünüm. Sonuçta bu benim işim. Herkes işi için bazen fedakarlık yapmak zorundadır. Ben de bunu yaparak buraya geldim ama ilk günden anladığım kadarıyla burada emin ellerdeyim. Çok misafirperver bir yerdeyim” diye konuştu.

“TAKIMDA ULUSLARARASI OYUNCULAR VAR”


Sarı-kırmızılı ekibin önemli oyunculara sahip olduğunu ifade eden Kübalı oyuncu, “Takımda çok ciddi uluslararası yeteneği ve kariyeri olan oyuncular var. Bunu gelmeden önce de biliyordum. Ancak takım olarak hareket etmemiz ve taşıdığımız formanın ciddiyetine göre gerekli sorumluluğu almalıyız. Böyle olunca kulübümüzün de istediği yüksek yerlerde kendimize yer bulabiliriz” ifadelerini kullandı.
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı Menajeri Ersoy ise Henry Bell'in dünyanın en önemli oyuncuları arasında yer aldığının vurgulayarak, ''Arzu ettiğimiz hedeflere ulaşmamız için bize yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Henry Bell'in gelmesi işimizi kolaylaştırmakla beraber sorumluluğumuzu da artırdı. Bu sorumluluk çerçevesinde sene sonunda hedeflediğimiz kupaları almaya çalışacağız'' şeklinde konuştu.

MEHMET CİBARA: “GECİKMELİ BİR TRANSFER OLDU”


İmza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Cibara, Kübalı oyuncuyu kadrolarına katmak için çok büyük uğraş verdiklerini belirterek, ''Geçen sene olimpiyatlar için Küba Voleybol Federasyonu ve milli takımının aldığı kararlar nedeniyle şu andaki şartların hepsini hazırlamamıza rağmen, transferi gerçekleştirememiştik. Çalışmalarımıza devam edip bu transferi ligin ikinci yarısına yetiştirdik'' diye konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLİYORUZ”


Üzerlerindeki ölü toprağını attıklarını vurgulayan Galatasaraylı Yönetici Mehmet Cibara, “Türkiye'ye voleybolu getiren Galatasaray Kulübü'nde uzun senelerdir şampiyonluk gelmedi. Geçen sene Türkiye Kupası'nda final oynadık ve kaybettik. Ligde dörtlü finale kaldık ve kaybettik. Bu sene böyle olmayacak. Çok güçlü bir takım kurduk. Baktığımız zaman son olimpiyatların en önemli oyuncuları bizde. Sırp Milli Takımı'nın kaptanı da bizde. Bunların üzerine Henry Bell’i de transfer ettik. Henry’nin kariyeri tartışılmaz. Hem hücumda hem de defansta bize katkıları olacak. Bu takımdan büyük işler bekliyoruz. Hem ligde hem de Avrupa'da şampiyonluğu hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Gürlek: "Avukatlık kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışmaya başladık" Adalet Bakanı Akın Gürlek, avukatlık mesleğinin güçlenmesi için yalnızca tekil düzenlemelerin yeterli olmayacağını konunun bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirterek, "Bu maksatla Avukatlık kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışma yapmaya ivedilikle başladık" dedi. Bakan Gürlek, Ankara 2 No’lu Barosunun düzenlediği iftar programına katıldı. Programda konuşan Bakan Gürlek, mülkün temelinin adalet, adaletin temelinin ise savunma hakkı olduğunu söyledi. Bakan Gürlek, avukatlık mesleğinin güçlenmesi için yalnızca tekil düzenlemelerin yeterli olmayacağını konunun bütüncül bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini belirtti. Bakan Gürlek, "Bu maksatla Avukatlık Kanunu daha kapsamlı bir şekilde ele almak için çalışma yapmaya ivedilikle başladık. Yargı reformu strateji belgesinde savunmanın güçlendirilmesinin temel hedeflerinden biri olarak önümüzdeki dönemde Avukatlık Kanununu güncelleyecek avukatların birlik, beraberlik ve belge temin yetkilerini genişletecek, stajyer avukatlara destek verecek düzenlemeler yapacağız. Amacımız avukatların mesleğini güven içinde saygınlıkla ve etkin şekilde icra edebileceği bir ortamı hazırlamaktır. Savunmanın güçlenmesi, yargının güçlenmesidir. Yargının güçlenmesi ise adaletin güçlenmesidir" dedi. Avukatlar yalnızca müvekkillerini temsil etmediğini aynı zamanda hukuk devletinin teminatı olduğunu anlatan Bakan Gürlek, arabuluculuk ve uzlaştırma gibi uygulamalarda elde edilen başarılarda avukatların rolünün çok büyük olduğunu kaydederek, "Son yıllarda avukatlık mesleğini güçlendirmek için önemli adımlar attık. Hukuk mesleklerine giriş sınavını getirdik. Hukuk fakültelerine, kaliteyi arttıracak düzenlemeler yaptık. E-duruşma sistemini hayata geçirerek avukatların yargılamalarda bulundukları yerden katılmasını sağladık. UYAP entegrasyonunu genişlettik. Bazı avukatlık hizmetlerindeki KDV oranını düşürdük. Mesleğe yeni başlayan avukatlar için baro keseneği muafiyeti ve finansman desteği imkanı getirdik. Adli yardım gelirlerini arttırdık. Bunlar savunmanın sesine kulak verilerek hayata geçirilmiş düzenlemelerdir" diye konuştu.