KENT HABERLERİ - 18 Mart 2015 Çarşamba 15:41

Küçükçekmece’de 100'üncü yılında Çanakkale’ye özel etkinlik

A
A
A
Küçükçekmece’de 100'üncü yılında Çanakkale’ye özel etkinlik

Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Küçükçekmece’de özel bir program düzenlendi. Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “Bizler, bütün askerlerimize cepheye mermi taşımış bütün ninelerimize, o kağnıları çeken sarı kızlara bile minnet borçluyuz” dedi.

Küçükçekmece Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yılına özel program düzenlendi. “100’üncü yılında Çanakkale” isimli programa Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Ali Doğan, Garnizon Komutanı Gökhan Mayil, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Av. Mustafa Korkut, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında “Fotoğraf, Belgeler, Videolar ve Çizimlerle Bir Kahramanlık Destanı” isimli serginin açılışı da yapıldı. Sergide Çanakkale Savaşı sırasındaki yaşama dair çarpıcı fotoğraflar yer alırken, sergi 30 Mart’a dek Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverleri ağırlayacak.

Küçükçekmece Kaymakamı Kaya, Çanakkale Zaferi’nin önemine değindiği konuşmasında, “Başta M. Kemal Atatürk olmak üzere bütün subay, askerlerimizi, yiğitlerimizi, Emine Anneleri yürekten anıyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi bu ülkeye Rabbim bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye konuştu.Etkinlikte yaptığı konuşmada “Zaferin 100’üncü yılında canlarını hiçe sayan bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum” diyerek sözlerine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Karadeniz ise, “Bizler, bütün askerlerimize cepheye mermi taşımış bütün ninelerimize, o kağnıları çeken sarı kızlara bile minnet borçluyuz. Bu savaş kolay kazanılmadı. Her ülkenin tarihinde buna benzer hadiseler yaşanır. Bizler, tüm vatandaşlarımızla bu zaferleri vatan, millet, bayrak sevgisiyle coşkuyla yaşamalıyız. Bu kapsamda Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde özgün bir prodüksiyon hazırlıyoruz. Tüm Küçükçekmecelileri ve İstanbulluları "Geçilmez’’ isimli bu eserle buluşturmaya hazırlanıyoruz” dedi.

“KINALI HASAN” DUYGUSAL ANLAR YAŞATTI
Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara Çanakkale Zaferi’ni anlatan slayt gösterisi izletildi. Ayrıca, Halide Edip Adıvar Ortaokulu öğrencilerinin hazırladığı “Kınalı Hasan” adlı tiyatro oyunu katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Programda öğrenciler, şiirler okudu, türküler söylendi. Çanakkale Destanı adlı oratoryo da ilgiyle izlendi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir