KENT HABERLERİ - 04 Ocak 2015 Pazar 12:09

Küçükçekmece'nin yol haritası belli oldu

A
A
A
Küçükçekmece'nin yol haritası belli oldu

Küçükçekmece Belediyesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinatörlüğünde 2015-2019 yılı stratejik planını tamamladı.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçenin yol haritasını oluşturan stratejik planla 'Geleceğe güvenle bakabilen, mutlu insanları yaşadığı modern ve yaşanabilir bir şehir olmak' vizyonu ile kaynakların etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanmak, mali kontrol ve saydamlık gereği, 'çözüm üreten belediyecilik' anlayışıyla ilçe halkına daha iyi hizmet sunabilmeyi amaçladıklarını ifade etti.

“HALKIN İHTİYAÇ DUYDUĞU KAMUSAL ALANLAR ÖNCELİĞİMİZ”
Stratejik planı hazırlarken tüm paydaşların görüşlerine başvurduklarını ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, planlamanın önemine dikkat çekti. Küçükçekmece halkına daha iyi, daha kaliteli ve adaletli bir şekilde hizmet sunabilmesi amacıyla hizmet alanlarında tespitlerde bulunduklarını ve halkın daha çok hizmet sunulmasına ihtiyaç duyduğu kamusal alanları öncelikli olarak belirlediklerini söyleyen Karadeniz, gelecek planlamasında bu alanları dikkate aldıklarını da kaydetti.

HEDEFLER İZLENEREK, KAMUOYUYLA PAYLAŞILACAK
Küçükçekmece Belediyesi, gelecek vizyonuna ulaşmak amacıyla 13 adet stratejik amaç belirledi. Bu amaçlara ulaşmak için 56 adet stratejik hedef belirleyen belediyenin amaç ve hedeflerinin başarısı 453 adet performans göstergesi ile izlenecek. Her yıl hazırlanan performans programı ve 5 yıllık bir dönem için hazırlanan stratejik planın birer yıllık dilimlerindeki hedeflerin ne kadarının gerçekleşeceği izlenerek, nisan ayında Belediye Meclisi’ne sunulacak ve faaliyet raporu ile sonuçlar kamuoyu ve ilgili mercilerle paylaşılacak. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Hırsızlığın böylesi... Hırsızlık için girdiği kafede ısındı, yemek yedi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde 6 gündür girdiği kafede yemek yiyen, ısıtıcı karşısında yatan, kasadan para alan ve televizyon izleyen şahıs dükkan sahibinin dikkati sayesinde 6. gün yakalanarak gözaltına alındı. O anlar güvenlik kamerasına yansırken, hırsızın rahatlığı ‘pes’ dedirtti. İlçeye bağlı Sahabiye Mahallesi Birkan Sokak üzerinde bulunan bir kafede meydana gelen olayda, B.A. akşam saatlerinde bir kafeye girerek keyif çattı. İlk gün kasada bulunan 2 bin TL’yi aldıktan sonra kafenin içerisinde yemek yiyen, ısıtıcı karşısında keyif çatan hırsız dükkan sahibinin dikkatini çekti. Bu 5 günün ardından bu akşam saatlerinde yine kafeye gelen B.A., dükkan sahibi tarafından yakalandı. İhbar üzerine dükkana Polis ekipleri sevk edilirken, B.A. gözaltına alındı. B.A’nın dükkan içerisindeki rahatlığı güvenlik kameralarınca da kaydedilirken, kafe sahibi Yalçın Kaya, "Bugün 6. Gün. Üst üste kafeye giriyor. Polislerden yardım istedim. İlk gün kasayı boşaltmış ve ısıtıcıyı açarak yukarıda yatmış. İlk günün ardından kasada para bırakmadım. Her gün giriyor. Yiyor, içiyor ve yatıyor. Dün girdiğinde televizyonda izlemiş" dedi. Öte yandan, polis tarafından gözaltına alınan B.A.’nın yurtta kaldığı, buradan kaçarak geceyi dışarıda geçirdiği ve polis tarafından da arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan B.A.’nın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Ankara Bakan Gürlek: "Düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak" Adalet Bakanı Akın Gürlek, bazı davaların belirli mahkemelerde görülmesine ilişkin kararın yayımlanmasının ardından, "Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır" dedi. Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararı ile birlikte acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacak. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kararın ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Yargı hizmetlerinin daha hızlı, verimli ve uzmanlaşmış bir yapıda yürütülmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda, bazı önemli dava türlerinin belirli mahkemelerde görülmesini sağlayarak yargı süreçlerini daha etkin hale getiriyoruz. Resmî Gazete’de yayımlanan Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesi kararıyla; acele kamulaştırma işlemleri, Özelleştirme Yüksek Kurulu kararları, Turizmi Teşvik Kanunu kapsamındaki satış, tahsis ve kiralama işlemleri ile Çevre Kanunu uyarınca çevresel etki değerlendirmesi sonucu alınan kararlardan doğan davalara belirlenen ihtisas idare mahkemeleri bakacaktır" ifadelerine yer verdi. Bakan Gürlek, bu kararlar yargı süreçlerinin daha hızlı ilerlemesini sağlamak istediklerini belirterek, Bu düzenleme sayesinde benzer davalar aynı mahkemelerde görülerek süreçlerin daha hızlı ilerlemesi sağlanacak; kararlar arasındaki uyum güçlenecek ve vatandaşlarımızın davalarının daha makul sürede sonuçlanmasına katkı sunulacaktır. Yargı camiamız, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun" dedi.