ASAYİŞ - 08 Aralık 2021 Çarşamba 22:17

Kullandığı taksinin ruhsatının iptal olduğunu uygulamada öğrenince şoke oldu

A
A
A
Kullandığı taksinin ruhsatının iptal olduğunu uygulamada öğrenince şoke oldu

Taksim'de gerçekleştirilen Yeditepe Huzur Uygulaması'nda belediyenin verdiği taşıma ruhsatı iptal olan ticari taksinin sürücü şoke oldu. Ticari taksi sürücüsüne bin 339 Türk Lirası cezai işlem uygulanırken aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ekipleri kent genelinde Huzur Uygulaması gerçekleştirdi. Taksim'de gerçekleştirilen uygulamaya polis helikopteri ve özel harekat ekipleri de destek verdi. Uygulamada durumundan şüphe edilen araçlar durduruldu. Araçlar tek tek aranırken vatandaşların da GBT kontrolleri gerçekleştirildi.

3 ay önce ruhsatı iptal edilen ticari taksi trafikten men edildi

Uygulamada polis ekipleri tarafından durdurulan bir ticari taksi sürücüsü ise kullandığı taksinin belediyenin verdiği taşıma ruhsatının 3 ay önce iptal olduğunu duyunca şoke oldu. Polis ekiplerinin tutanak yazdığı esnada gazetecilere yanıt veren taksi şoförü, “Benimle alakalı bir durum değil diğer şoför arkadaşla ilgili bir durum. Biz de ansızın karşılaştık. Her halde sistemsel bir durum oldu o nedenle gözükmedi. Çünkü ben bu araca 20 gündür kayıtlıyım. 20 gün oldu ben bu aracı aldım. Her halde sistemle alakalı bir problem var. Ehliyetimle, şoförlüğümle ya da benim hizmetimle alakalı bir problem yok. Geçmişten olduğu için bende şu an şaşırdım yani” şeklinde konuştu.

Trafik polisi ekiplerinden alınan bilgiye göre ticari taksi sürücüsüne bin 339 Türk Lirası cezai işlem uygulanırken aracın trafikten men edildiği öğrenildi.

Davut Has - Mehmet Furkan Doğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.