GÜNDEM - 11 Ağustos 2019 Pazar 13:15

Kurban eti nasıl saklanır| Kurban eti saklarken sakın bu hataları yapmayın !

A
A
A
Kurban eti nasıl saklanır| Kurban eti saklarken sakın bu hataları yapmayın !

Kurban etinin nasıl saklanması gerektiği konusunda uyarılara bulunan uzman kasaplar, etin buzdolabı ya da derin donduruculara konulmadan önce muhakkak 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini vurguladılar.

Denizli’de uzun yıllardır kasap esnafı olarak çalışan Kadir Öz, kurbanın kesildikten sonra etinin nasıl saklanması gerektiğini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. Kurbanlığın kesildikten sonra saklanacak etin havalandırılması, buzdolabın derecesi ve koyulacak poşetin çok önemli olduğunu ifade eden Öz, aksi takdirde etin yeşile dönmesi, kokması ve bakteri üretilmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulundu. Öz, “Ete gösterilen talep Kurban Bayramında yoğunlaşıyor.

Herkes kendi kurbanını kesiyor. Vatandaşlarımız kesilen kurbanının etini havalandırdıktan sonra yani tam anlamıyla etin sıcak havasını aldıktan sonra kasap arkadaşlarımıza getirip hazırlığını yaparsa daha iyi olur. Et o zaman daha lezzetli olur. Kesilen etin zaten en az 24 saat dinlendirilmesi lazım. 24 saat sonra dinlenen et işlenirse daha lezzetli olur. Sonrasında eti yiyen, etin tadını ve lezzetini daha iyi alır. Birkaç saat içerisindeki kesilen eti işlemek kasap için zor bir durum. Et işlendikten sonra paketlenip hemen dolaba konulunca ette yeşerme ve morarma dediğimiz olay oluyor. Yani ette çürüme meydana geliyor” dedi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.