GÜNDEM - 12 Kasım 2014 Çarşamba 14:23

Lefter'e böyle sahip çıktılar!

A
A
A
Lefter'e böyle sahip çıktılar!

Fenerbahçe’nin efsane ismi Lefter Küçükandonyadis’in Büyükada’daki heykelinin üzeri savcılık tarafından siyah brandayla örtülerek mühürlendi.

Heykelin mühürlenmesine tepki gösteren adalılar ise heykele Fenerbahçe forması giydirdi.
Büyükada Özgürlük Meydanı’na geçtiğimiz haziran ayında belediyenin izniyle konulan Türk futbolunun değerlerinden Lefter Küçükandonyadis’in heykeli savcılık tarafından üzeri örtülerek mühürlendi. İddialara göre eşi Stavrini Andonyadis’in başvurusu üzerine savcının heykelin üzerini örtüp mühürlemesine ada sakinleri tepki gösterdi. Heykelin arkasında duran ağaca dev Fenerbahçe bayrağı asılırken, siyah brandaya sarılan heykel, bölgeden geçen ada sakinlerinin meraklı bakışlarına maruz kaldı. Duruma tepki gösteren adalılar, Lefter’in heykeline Fenerbahçe forması giydirdi. 

Bir vatandaş Fenerbahçeli olarak çok üzüldüğünü belirterek, “Ben bunun yüzünden Fenerbahçeli oldum. Bir Fenerbahçeli olarak çok üzülüyorum. Ama mühürlendiğine sevindim. Hiç kendisine benzemiyor. Benim en sevdiğim futbolcuyu kötü halde göstermişler” dedi. 

Heykelin branda ile örtülerek mühürlenmesine tepki gösteren Küçükandonyadis’in arkadaşı eski futbolcu Ahmet Tanrıverdi , “Heykel iki yıl önce yapıldı. Bunun parasını ödeyemediler. Belediyeye gittik bu heykelci, size hediye ediyoruz dedik. Onlarda heykeli buraya dikmeyi uygun gördüler. Aile arasında çekişme oldu ve bu güne kadar geldi. Hukuksuzluk var her şeyden önce. Örtme işlemini yapan savcı Savcının karar alma yetkisi yok. Mahkeme kararı lazımdır. Savcı burada hukuki hata yaptı. Lafter’in üzerinden birileri bir şeyler almaya çalışıyor galiba üzülüyorum. Esas bu işin muhatabı belediyedir. Belediye bunu buraya koyarken belediye meclisinin oy birliği ile aldığı karar ile koymuştur. Yanlış yere müracaat ettiler. Esastan ve usulden yanlış bir iş var burada” diye konuştu. 

Öte yandan Lefter’in torunu Özcan Katmer, dün akşam heykelin önüne gelerek gözyaşı döktü. Fenerbahçe forması giydirilen heykele sarılan Katmer, gözyaşlarını tutamadı.

CENK İŞVER
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Polis ve jandarma ekiplerinden okul çevreleri ile servislere yönelik denetim Eskişehir’de polis ve jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ile sevislere yönelik gerçekleştirilen denetimlerde şüpheli şahıslar ve araçlar sorgulanırken, kusurlu servis araçlarına cezai işlem uygulandı. Edinilen bilgiye göre, okul servislerine yönelik İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 50 okul servis aracı ve şoförü kontrol edildi. Kusurlu görülen 1 okul servis aracı ve şoförüne yönetmelikte belirtilen hususlara uymamak nedeniyle toplam bin 506 TL para cezası kesildi. İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan denetimlerde, 97 adet okul servis aracı kontrol edildi. Kusurlu görülen 2 okul servis şoförüne olmak üzere toplam 3 bin 299 TL cezai işlem uygulandı. Denetimlere ilave olarak okul servis şoförleri ve rehber personeline güvenli öğrenci taşıma kuralları konusunda trafik eğitimleri verildi. Şüphe edilen 154 araç ve 322 şahıs sorgulandı Okul çevrelerinde İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde 246 devriye faaliyeti yürütüldü. Denetimler çerçevesinde 31 kahvehane, 62 market ve tekel, 19 tütüncü, 5 internet kafe, 7 oyun salonu, 145 okul çevresi ve park ziyareti ile 92 okul ziyareti yapılırken, 381 şüpheli sorgulandı. Kavşaklarda ve trafik ışıklarında dilenirken ya da çalışırken tespit edilen 3 çocuk Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne teslim edildi. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan denetimlerde ise, 106 devriye faaliyeti icra edildi. Çalışmalar sırasında 50 bakkal ve market, 51 kahvehane, 39 park ve bahçe kontrolü ile 44 okul ziyareti yapılırken, 154 aracın ve 322 şahsın sorgulandığı öğrenildi.