GÜNDEM - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 09:48

Liseli gençten motorlu, güneş panelli bisiklet

A
A
A
Liseli gençten motorlu, güneş panelli bisiklet

Liseli genç Halil İbrahim Akbulut, tasarladığı motorlu ve güneş panelli bisiklet ile pedal çevirmeden, müzik eşliğinde seyahat ediyor.

Ankara Kızılcahamam ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki Halil İbrahim Akbulut, kendi tasarladığı motorlu ve güneş panelli bisiklet ile ulaşımını tam donanımlı sağlıyor. Akbulut’un tasarladığı bisiklette pedal çevirmeden gitmek için bir adet benzin deposu, motor ile teypten müzik dinleyebilmek için güneş paneli bulunuyor. Akbulut’un oluşturduğu sistem ile pedal çevirmeden ve müzik eşliğinde seyahat etmek mümkün oluyor.

Yaptığı çalışmayı İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlatan Şehit Hakan Gülşen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2. sınıf öğrencisi Akbulut, "Boş zamanımı değerlendirmek, okula gelip gitmek için bunu yaptım. Evim okula uzak olduğu için tasarladım. Bisiklete motor koydum. Teybi var. Güneş paneli ise aküyü şarj ederek teybi çalıştırıyor" ifadelerini kullandı.

Gelecekte daha büyük projeler yapmak istediğini belirten Akbulut, hayalinin ise 'uçan araba' yapmak olduğunu söyledi. 

Benan Özben - Cem Geçim - Fatih Erdoğan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi tarafından “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri gerçekleştirildi. Konsere gelenler, deprem bölgesindeki köy çocukları için verilen konsere, bilet yerine ayakkabıyla girdiler. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, İletişim Fakültesi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü ve Sosyal Sorumluluk Projeleri Koordinatörlüğü tarafından ortaklaşa organize edilen “Müzikle Umuda Yolculuk” konseri düzenlendi. Konsere, seyirciler, bilet yerine 28-42 numara yeni spor ayakkabı ile giriş sağladı. Bu ayakkabılar köy okullarındaki çocuklara ulaştırılacak. Bu konserle birlikte, ihtiyaç sahibi çocuklara yardım edilmesi amaçlanıyor. Konseri Çanakkale Belediye Başkanı Av. Muharrem Erkek, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda öğrenci izledi. Sosyal Sorumluk Koordinatörü Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi toplumsal faaliyetlerinden bir yenisini daha gerçekleştiriyor. Şahane bir konser verilecek. Konserde temel amacımız köy okullarındaki öğrenciler için izleyici, dinleyicilerden birer spor ayakkabı getirmesini istedik. Bugün gelen misafirlerimiz bilet yerine spor ayakkabı getirdiler. Bu ayakkabılar bayramdan önce köy okullarındaki minik öğrenciler ile buluşturulacak. Konserde müzik ve sahne sanatları fakültesi orkestrası ile barış koromuz sahne alacak” dedi. Projeye spor ayakkabı ile destek vererek, konseri izlemeye gelen Osman Acar, “İhtiyacı olan çocuklar için bu birlikteliğin sağlanmış olması çok önemli. Bizde çorbada ki tuz misali bu katkıyı yapabildiğimiz için kendimizi çok mutlu hissediyoruz” diye konuştu.