DİĞER SPORLAR - 05 Haziran 2023 Pazartesi 12:54

Loca Fight Club Kick Boks turnuvası Kürşat Şahin organizatörlüğünde yapılacak

A
A
A
Loca Fight Club Kick Boks turnuvası Kürşat Şahin organizatörlüğünde yapılacak

Organizasyon Kürşat Şahin tarafından gerçekleştirilecek Loca Fight Club Kick Boks Turnuvası 20 Haziran Salı akşamı İstanbul’da gerçekleştirilecek. Organizasyonda 8 maçta 16 sporcu karşı karşıya gelecek.

Bu yıl 39. kez düzenlenen ve birçok ülkeden canlı yayınlanacak olan Loca Fight Club Kick Boks Turnuvası, Kürşat Şahin organizasyonu ile gerçekleşecek ve toplam 8 maçta 16 sporcu mücadele edecek. Geceden elde edilen tüm gelirin depremzedelere bağışlanacağı ifade edilirken, depremzedelerin ise etkinliğe ücretsiz katılımı sağlanacak. Dövüş sporu tutkunlarının heyecanla takip ettiği etkinlik çerçevesinde dünya şampiyonları Adem Bozkurt ve Behram Recepzade kemer maçları için ringe çıkacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon KTÜ’de Spor Şenliğinde saha karıştı, üniversite öğrencileri birbirine girdi Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından düzenlenen Spor Şenliği kapsamında üniversite öğrencileri arasında oynanan turnuva maçında kavga çıktı. Üniversite öğrencilerinin yumruklu kavgasında bir öğrenci yaralandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Spor Şenliği kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri karşılaştı. Müsabaka esnasında iki fakülte öğrencileri arasında yaşanan sözlü tartışma bir süre sonra arbedeye dönüştü. Yaşanan arbedede Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencisi M.E.Y. aldığı darbeyle yaralandı. Akademisyenlerin araya girmesiyle öğrenciler sakinleştirilirken, başına aldığı darbe ile yaralanan M.E.Y. hastaneye kaldırıldı. Kavga nedeniyle bir süre ara verilen karşılaşmanın tekrar devam etmesiyle Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi sahadan 1-0 galip ayrıldı. Karşılaşma esnasında sahada alınan güvenlik önlemlerinin de yetersiz olduğu gözlenirken, durumunun iyi olduğu öğrenilen üniversite öğrencisi darp raporu alarak şikayetçi oldu. Üniversite öğrencilerin kavgası ise cep telefonu kamerasına yansıdı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi öğrencileri Sürmene ilçesinde dolmuşçular ile yaşadıkları servis kavgasıyla gündeme gelmişlerdi. Öğrenciler kavgaya dolmuşçuların yol kesmesinin neden olduğunu söylerken, dolmuşçular ise ilk yumruğu öğrencilerin attığını iddia etmişti.
Tunceli Dut üreticileri yeni sezon için bahçeye indi Tunceli’de Ulukale dutu üreticileri dayanışma içerisinde bahçelerini yeni sezona hazırlıyor. Türkiye’nin en önemli dut üretim merkezlerinden biri olan Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde, üreticiler dayanışma ile bahçelerini yeni sezona hazırlamaya başladı. Çemişgezek ilçesinin dutuyla ünlü Ulukale köyü başta olmak üzere ilçe merkezi ve çevre köylerinde yoğun dut mesaisi başladı. Sıcaklıkların bölgede artması ile birlikte üreticiler, dutun verimi ve kalitesinin yükseltilmesi adına bahçelerin de bakım ve temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Coğrafi işaret almış, tescilli ve tam organik bir ürün olan Ulukale dutunun ünü ülke sınırlarını aşmış, rengi ve aromasıyla dünya pazarında Ulukale dutu olarak biliniyor. Ulukale ve Bozağaç köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı ve aynı zamanda dut üreticisi Necmettin Duman, ‘’Burası Çemişgezek ilçesine bağlı Ulukale köyü. Dutun merkezi olarak bilinen yer. Ulukale denince akıllara dut gelir. Sahanlarımızı sermeden önce bahçelerimizdeki otları temizler ve süreriz. Dutların olgunlaşmasına az bir zaman kalınca ağaç diplerine sahanları sereriz. Ulukale dutumuz tescilli ve coğrafi işaret almış bir üründür. Organiktir. Dutumuza hiç bir fenni işlem uygulamadan halka sunmaktayız’’ dedi. Dut üreticilerinden Celal Çiçek ise ‘’Dut mevsimi bizler için yorucu olduğu kadar güzel de geçiyor. Dutumuz patentli ve biz bu dutu dünyaya pazarlıyoruz" diye konuştu.
Diyarbakır Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi tamamlanıyor Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Bulvarı’nda 100 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu yeşil kuşak projesinin yüzde 95’ini tamamladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Mezopotamya Bulvarı ile Diclekent Bulvarı’nın kesiştiği ve Elazığ Caddesi’ne kadar devam eden yaklaşık 100 dekar üzerindeki yeşil alanı kısa süre içinde tamamlayıp halkın kullanımına açacak. Ekipler, altyapı çalışmalarında 100 dekarlık alandan 300 kamyon hafriyat çıkardı. Yeşil hattın peyzaj uygulamasına ve bitki ekimine uygun hale getirilmesi için alana 4 bin 250 kamyon toprak serip tesviyesini gerçekleştirdi. Alana dikilen bitkilerin sağlıklı şekilde gelişmeleri için su depoları da inşa edildi. Mezopotamya Bulvarı’nda, yabani otların ve inşaat atıklarının bulunduğu, boş kullanılmayan 100 dekar alanı değerlendiren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yeşil hatta farklı türde bin 800 ağaç ve 6 bin çalı dikerek hattın estetik bir görünüme kavuşmasını sağladı. Yeşil hattın faaliyete girmesinin ardından peyzaj planına göre binlerce yazlık-kışlık mevsimlik çiçek de toprakla buluşturulacak. 7’den 70’e her kesime hitap edecek olan Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi’nde, farklı yerlere 10 çocuk oyun parkı, 6 fitness aleti, 112 oturma birimi, 52 çatılı masa ve 4 masa tenisi yerleştirildi. Projede yer alan dekoratif aydınlatma sistemlerinin kurulumu ve yürüyüş yollarının imalatı da tamamlandı. Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak’ta, alt ve üst yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yeni oluşturulan hattın tamamlanması için son rötuşlarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır için projeler üreterek hayata geçirmeye devam edecek.