DÜNYA - 20 Aralık 2009 Pazar 18:14

Lübnan Başbakanı Hariri Şam'da

A
A
A
Lübnan Başbakanı Hariri Şam'da

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi Şam'da kabul etti.

Öğleden sonra Şam'a gelen Hariri, Esad ile Başbakanlık Sarayı'nda bir araya geldi. Hariri görüşmede, hükümetinin Suriye ile iki ülke halkının çıkarları doğrultusunda stratejik ve somut ilişkiler kurma isteğinde olduğunu belirtti. İki ülke arasında ilişkilerin güçlendirilmesi halinde hem Suriye'nin hem Lübnan'ın güç kazanacağından emin olduğunu anlatan Hariri, şöyle konuştu: "Lübnan, İsrail'in düşmanca politikalarına karşı Arapların yanında olacaktır."

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad da Lübnan'ın güvenlik ve istikrarının aynı zamanda Suriye'nin güvenlik ve istikrarı ile eş anlamlı olduğunu belirterek, bunun tersinin hiçbir şekilde düşünülemeyeceğini söyledi. Esad, Lübnan'ın güvenlik ve istikrarının sağlanması için Suriye'nin üstüne düşen çabayı göstereceğini belirterek Lübnan içindeki birliğin sağlanmasının önemini vurguladı.

Görüşmede, Suriye ve Lübnan arasındaki tarihi ilişkiler ve bu ilişkileri olumsuz etkileyen faktörler değerlendirildi. Esad ve Hariri, iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda geliştirilmesi gerektiği konusunda hemfikir olurken, "iki ülke halkları arasındaki kardeşlik ve ortak tarihi yansıtacak yeni süreçlerin başlaması gerektiği" belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir