GÜNDEM - 25 Nisan 2019 Perşembe 12:32

Mahyaların asılması havadan görüntülendi

A
A
A
Mahyaların asılması havadan görüntülendi

Osmanlı mirası mahyalar hazırlanarak camilerin süslenmesine başlandı. Süleymaniye Camii'ne son mahya ustalarından Kahraman Yıldız ve ekibi tarafından asılan “Ramazan Sevgidir” yazılı mahya havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde Haliç'in eşsiz manzarası eşliğinde çalışan ustalar, mahyaları tek tek asıyor.

Osmanlı’nın son mahyacısına çıraklık yapan, günümüzün son mahya ustalarından Kahraman Yıldız Süleymaniye Camii'ne “Ramazan Sevgidir” yazılı mahyayı yerleştirdi. 6 kişilik bir ekiple çalışan Kahraman usta, daha önce Taksim’de bulunan 50 metrekarelik İstanbul Vakıflar Bölge Müdürlüğü Elektrik ve Mahya Atölyesi’nde numaralarla belirlenen mahyaları sırasıyla minareye çıkartıyor. Daha sonra Haliç'in eşsiz manzarası eşliğinde mahyalar minarelere teker teker asılıyor. Minareye çıkan ustaların mahyaları astığı anlar havadan görüntülendi.

“Zahmetli bir iş ama ata yadigarı bırakılmaz” 

Osmanlı’nın son mahyacısına çıraklık yapan, günümüzün son mahya ustalarından Kahraman Yıldız, “2019 yılının mahyalarını hazırladık. Dün Eyüpsultan Camii'ne asmıştık mahyaları bugün de Süleymaniye Camii'ne asıyoruz. Ramazan ayında her yıl farklı bir tema Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirleniyor. Bu senenin teması Ramazan ve İnfak olarak belirlendi. Biz de mahyalarımızda bu temayı işleyeceğiz. Bugün de Süleymaniye Camii'ne geldik. Burada 'Ramazan Sevgidir' yazılı mahyamızı asıyoruz. Bundan sonra Ramazan ayında 4 kez caminin mahyası değiştirilecek, bunlarında teması infak ile alakalı olacak. 6 kişilik bir ekiple mahyalarımızı minarelerimize asıyoruz. Zahmetli bir iş ama ata yadigarı bırakılmaz” ifadelerini kullandı.  

Ahmet Faruk Sarıkoç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Uyuşturucu tacirleri ile polisin kovalamacası kamerada Aksaray’da polisin dur ihtarına uymayarak kaçan sürücü ile polis arasında kovalamaca yaşanırken, kovalama esnasında araçtan atılan poşette esrar maddesi çıktı. Kısa süren kovalamacayla yakalanan araç sürücünün ehliyetsiz olduğu belirlenirken, sürücü uyuşturucunun araçtan çıkmadığını belirterek ehliyetsiz olduğu için kaçtığını söyledi. Sürücü ve 2 arkadaşı kelepçelenerek gözaltına alındı. Olay, Kurtuluş Mahallesi Kurtuluş Caddesinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde bekçilerle birlikte rutin uygulama yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ve Trafik Şubesi ekipleri uygulama noktasına yaklaşan 68 ES 022 plakalı otomobile dur ihtarında bulundu. İhtara uymayan araç sürücüsü fren yerine gaza basarak hızla uygulama noktasından kaçtı. Kaçan aracın peşine düşen polis ve şüpheliler arasında kovalamaca yaşandı. Kovalamaca esnasından araçtan bir poşet atılırken, atılan poşetten kubar esrar maddesi ele geçirildi. Bir süre devam eden kovalamaca sonucu araç 3 şüpheliyle birlikte yakalandı. Araç sürücüsü Ö.F.B. (37) ile araçta yolcu olarak bulunan H.E. (40) ve R.D. (23) kelepçelenerek gözaltına alınırken, araç sürücüsü Ö.F.B. araçtan atılmasına rağmen uyuşturucunun kendilerine ait olmadığını belirterek, “Ne alakası var. Arabada çıktı mı? Çıkmadı, arabadan çıkmadı abi. Bizlik bir şey yok ki. Ehliyetim yok, cezamı yedim zaten biraz önce” dedi. Araç sürücüsüne ehliyetsiz araç kullanmaktan 12 bin 977 TL, dur ihtarına uymamaktan bin 506 TL olmak üzere toplam 14 bin 483 TL para cezası kesilirken ara trafikten men edilerek otoparka çektirildi. Gözaltına alınan 3 kişi sorgulanmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.