GÜNDEM - 15 Ocak 2014 Çarşamba 14:05

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 4C'lilere üzücü haber

A
A
A
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 4C'lilere üzücü haber

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 4C’lilere ilişkin, '4C’lilerin şuanda kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışma yoktur' dedi.

Bakan Şimşek sözlerini, 'Biz 4C’li kardeşlerimizin mali imkanlarını ciddi bir şekilde iyileştirdik' şeklinde sürdürdü.Maliye Bakanı Şimşek, “Makro Ekonomik Gelişmeler ve 2013 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Gerçekleşmeleri” konulu bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşmasına dünya ve Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmeler yaparak başlayan Bakan Şimşek, gazetecilerin sorularını da cevapladı. Bir gazetecinin 4C’lilerin tamamının kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışmanın olup olmadığını sorması üzerine Şimşek, “4C’lilerin şuanda kadroya alınmasına ilişkin herhangi bir çalışma yoktur. Biz 4C’li kardeşlerimizin mali imkanlarını ciddi bir şekilde iyileştirdik. Yani eskiden 10 aya kadar çalışıyorlardı, şimdi 12 aya çıkardık, kıdem tazminatı getirdik, yıllık izin, aile yardımı. Dolayısıyla biz mali durumlarında, özlük haklarında çok ciddi iyileşmelere gittik. Şuan itibariyle benim bilgim dahilinde hiçbir yerde bunların kadroya alınmasıyla ilgili herhangi bir çalışma yoktur. Taşeron işçilerin de kadroya alınmasıyla ilgili çalışma da yoktur” diye konuştu.

“O RAKAMLAR YANIMDA DEĞİL AMA EMİNİM RAKAMLARI PAYLAŞIRIZ”
Bir diğer gazetecinin, “Siyasi hengamelere rağmen küresel yatırımcı çıkışının sınırda oluşunun son rakamlarını alabilir miyiz?” şeklindeki sorusu üzerine Şimşek, “Yabancı sermaye çıkışıyla ilgili bildiğim kadarıyla bir miktar giriş söz konusu, çıkış söz konusu değil ama bana hisse senedine, bonoya ne kadar girdi diye sorarsanız o rakamlar yanımda değil ama eminim rakamları paylaşırız” dedi.
Kamu personeliyle ilgili plan bütçe görüşmelerinde Ocak ayında bir çalışma yapılacağını kaydettiği hatırlatarak, kamu personelinin dağıtımıyla ilgili nasıl bir ayrıştırma yapılacağının sorulması üzerine ise Bakan Şimşek, “Kamu personeliyle ilgili bildiğiniz gibi biz bütçede 2014 yılında toplamda kamuya 74 bin kadro öngördük. Bunun zaten yaklaşık 34 bini atama izni gerekmeden, hakimdir, doktordur vesairedir. Bunların otomatik olarak yapılacak atamalarda geriye kalan 40 bin civarında bir atama izni vereceğimiz bir rakam söz konusu. Bu 40 binin ufak bir çalışmasını yaptık hemen ve Şubat ayında 10 bin öğretmen alımının önünü açtık. Geriye kalan 30 bine ilişkin çalışmalarımız sürüyor. Onu da ilk çeyrekte sonuçlandırırız” cevabını verdi.

ARZU TÜRKUÇAR-PELİN ÜZEK
ANKARA

Bunlar Da İlginizi Çekebilir