ASAYİŞ - 09 Mayıs 2022 Pazartesi 11:18

Maltepe'de 100 bin TL'lik motosikleti ittirerek çaldılar

A
A
A
Maltepe'de 100 bin TL'lik motosikleti ittirerek çaldılar

Maltepe'de bir arkadaşının evine gelip kapının önüne spor motosikletini park eden vatandaş, 100 bin TL değerindeki motosikletini park ettiği yerde göremeyince hayatının şokunu yaşadı. Motosikletini bulana 10 bin TL vereceğini belirten hırsızlık mağduru vatandaş, aynı zamanda motosikletini kendisine geri getirmesi halinde hırsıza da 10 bin TL vereceğini belirtti.

Olay, geçtiğimiz Cuma günü sabah saatlerinde Maltepe'de Çınar Mahallesi'nde yaşandı. Spor motosikleti ile arkadaşının evine gelen Samet Gürkaynak, motosikletini kapının önüne park edip arkadaşının evine girdi. Ertesi gün kapının önüne çıkan Gürkaynak, motosikletini bıraktığı yerde göremeyince şoke oldu. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen Gürkaynak, 100 bin TL değerindeki motosikletinin, başka bir motosikletle gelen iki hırsız tarafından çalındığını fark etti. Gürkaynak, motosikletinin bir an önce bulunması için polise başvurdu.

Hırsızlık mağduru Gürkaynak, motosikletini bulana ya da görene 10 bin TL vereceğini belirtti. Gürkaynak aynı zamanda çaldığı motosikleti geri getirmesi halinde hırsıza da 10 bin TL vereceğini söyledi.

Maltepe'de 100 bin TL'lik motosikleti ittirerek çaldılar

Motosikleti çalınan Samet Gürkaynak, “Maltepe’de arkadaşımı ziyarete gelmiştim. Sabah motosikletimi bıraktığım alanda yoktu. Güvenlik kamera görüntülerine baktığımızda motosikletli 2 kişi direksiyon kilidini kırarak, egzoz kısmından ittirerek çalıyorlar. Motosikletimi bulanlara 10 bin TL ödül vereceğiz. Hırsızlar da getirirse onlara da vereceğiz. Yetkililerden bulunması konusunda yardım istiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, hırsızların çaldıkları motosikleti ayaklarıyla ittirerek götürdüğü anlar güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde bir motosiklette bulunan hırsız çaldıkları motosikleti ayağıyla ittiriyor. Çalınan motosiklete ise diğer hırsızın oturduğu görülüyor.

Aykut Zor - Cem Güney Kılıç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.