ASAYİŞ - 14 Mart 2018 Çarşamba 12:42

Mardin kırsalında her taşın altı didik didik ediliyor

A
A
A
Mardin kırsalında her taşın altı didik didik ediliyor

Mardin kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda arazi taramalarında teröristlerin taş ve kaya parçalarının altına sakladığı çok sayıda mühimmat ve kilolarca patlayıcı jandarmanın titiz çalışması sonucu ele geçirildi. Ele geçirilen patlayıcılar imha edildi.

Mardin İl Jandarma Komutanlığının Dargeçit, Artuklu ve Nusaybin ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya yönelik son bir hafta içerisinde gerçekleştirdiği operasyonlarda çok sayıda mühimmat ve kilolarca patlayıcı ele geçirildi.
Titizlikle yürütülen arazi taramalarında her taşın altını didik didik eden jandarma, taşların altına gizlenmiş vaziyette çok sayıda mühimmat ve patlayıcıya rastladı. Son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, Dargeçit, Artuklu ve Nusaybin kırsalında 220 kilogram plastik patlayıcı, 800 kilogram mazot ile güçlendirilmiş amonyum nitrat, 9 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet G19/GMOD marka tabanca, 2 adet bu tabancaya ait şarjör, 2 adet antitank roketatar mühimmatı, 4 adet antipersonel roketatar mühimmatı, 4 adet roketatar sevk fişeği, 21 adet el bombası, 6 adet el bombasına ait tapa ve fünye, 35 adet elektrikli fünye, 150 metre elektrik kablosu, 3 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 25 adet pil, 1 adet roketatar mühimmatı taşıma heybesi, çok sayıda tıp ve yaşam malzemesi ele geçirildi.  

Beril Solmuşgül - Enes Arslan - Murat Akgül
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.