KÜLTÜR SANAT - 11 Temmuz 2014 Cuma 09:16

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

A
A
A
'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

Sinemalarda bu hafta 7 yeni film vizyonda

MAYMUNLAR CEHENNEMİ: ŞAFAK VAKTİ
Genleri değiştirilmiş, isyancı maymun Caesar'ın kaçışının üzerinden on sene geçmiştir. Genetik evrim geçirerek daha da zekileşen Caesar, kendisi gibi oldukça akıllı olan diğer maymunlarla birlikte büyük bir maymunlar ordusu kurmayı başarmıştır. Caesar'ın önderlik ettiği bu maymunlar 10 yıl öncesinde yayılan ölümcül bir virüs salgınından kurtulmayı başaran bir grup insanla karşı karşıya gelir. Ve her iki türün de tek bir amacı vardır, yeni dünya düzenini oluşturan ve söz sahibi olan tür olmak!

Yönetmenliğini Matt Reeves'ın üstlendiği filmin senaryosu ise Rick Jaffa ve Amanda Silver'a ait. Başrol Andy Serkis'in yanı sıra bu filmin kadrosunda Jason Clarke, Gary Oldman, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano, Kirk Acevedo, Karin Konoval ve Judy Greer yer alıyor.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

PITIRCIK TATİLDE
Bir okul döneminin daha sonuna gelinmiştir ve heyecanla beklenen tatil kapıdadır. Küçük Nicolas, ailesiyle birlikte deniz kenarına tatile gider ve Hotel Beau-Rivage’da yaza merhaba der. Sahilde kendisine her zamanki gibi yeni arkadaşlar edinebilen Nicolas, komik karakterlerin yanı sıra Isabella adında gözlerini kocaman açan bir kızla da tanışacaktır! Nicolas kızdan öyle korkar ki ailesinin onu zorla Isabella ile evlendireceğini sanır! Artarda yaşanan yanlış anlaşılmaların sonunda bu herkes açısından unutulmaz bir tatil olacaktır!

Ünlü çocuk çizgi roman dizisinden uyarlanan devam filminin yönetmenliğini, 2009 tarihli Pıtırcık filminde de imzası olan Laurent Tirard üstleniyor.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda


MOTEL
Kiralık katil olarak çalışan Jack, camiada oldukça saygı duyulan ve herkesin korkulu rüyası suç patronu Dragna'nın sağ koludur. Aldığı yeni işin bir parçası da Dragna'ya oldukça tenha bir motelde, içinde ne olduğu anlaşılmayan bir valizi teslim etmektir. Çantanın içinde ne olduğunu görmesi mümkün değildir. Durum gittikçe zorlaşır, olay yalnızca bir çantanın transferinden çıkar, çünkü Jack motelde yalnız değildir. Gizemli bir şekilde ortaya çıkan Rivka adlı kadın, Jack'in kaldığı yere sığınır. Ondan hemen sonraysa Rivka'nın peşine düşen satıcısı olan adam ve ikili oynayan polisler kapıya dayanır. Jack için artık olan biten bir ölüm kalım mücadelesine dönüşür. Ve Dragna'nın motele ayak basmasıyla, iş tamamen kontrolden çıkar.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

YETENEK AVCISI
Jeff Bernstein sporcuların menajerliğini yürüten başarılı bir isimdir fakat son zamanlarda elindeki tüm başarıları oyuncuları ya kaybetmiş ya da başka menajerlere kaptırmıştır. Çözüm yolu ararken, televizyonda Hindistanlı kriket oyuncularını seyreder. Aradığı madeni bulmuş gibidir. Kısa bir Hindistan seyahati sonrası yanında 3 kriket oyuncusu (Rinku Singh, Dinesh Patel ve Ash Vasudevan) ile döner. Bernstein elindeki bu yıldızlar ile alışıla gelmişin dışında bir uygulamaya gider ve onların Beysbol Birinci Lig’inde oynamaları için var gücüyle uğraşmaya başlar. Fakat her şey sandığı kadar kolay gitmeyecektir... Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan filmin yönetmenliğini Craig Gillespie üstlenirken, yapımın senaryosu ise Thomas McCarthy’e ait. Filmin başrolünde Jon Hamm yer alırken kendisine Alan Arkin, Lake Bell ve Bill Paxton'ın yanı sıra Madhur Mittal, Suraj Sharma ve Aasif Mandvi eşlik ediyor.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

 

BELA
Kendilerini toplumdan tamamen soyutlayan bir topluluğun üyesi olan Camiel Borgman, toprağın altında insanlıktan uzak bir ritüelde yaşadığı gizli evinin yabancılar tarafından keşfedilmesi sonrasında ormanı terk eder. Borgman, uzun zaman sonra ilk kez yollara düşer ve gördüğü ilk evin kapısını çalar. Varlıklı bir aileye ait olan ev, kendini bir şekilde kabul ettirmeyi başaran bu beklenmedik misafirin gelişiyle esrarengiz ve ürkütücü olaylara ev sahipliği yapmaya başlar. Borgman arkadaşlarının da yardımıyla alışılmadık yöntemlerle düzenin parçası olan her şeyi ele geçirmeyi başararak olağandışı bir sistem kuracaktır.
Sıradışı konu ve atmosferleriyle Alex van Warmerdam'ın yazıp yönettiği 'Bela'nın başrollerini Jan Bijvoet, Hadewych Minis ve Jeroen Perceval paylaşıyor.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

AYİN
İki araştırmacı muhabir, kayıp bir kız için çok az kişi tarafından bilinen bir yere yolculuk yaparlar. Süreci de belgesel haline getirme niyetinde olan ikili, gittikleri yerde ilginç bir toplulukla karşılaşırlar. Kırsal kesimde köy hayatı yaşayan, modern şartlardan kopuk yaşayan 200 kişilik bu topluluk kendine "Cennet Tarikatı" adını vermiştir. Tarikatın lideri de "Peder" dedikleri bir adamdır. Grup tarafından gayet olumlu karşılanırlar ve belgesel çekimlerine bu tarikat da dahil olmuş olur. Fakat birlikte zaman geçirdikçe, tarikatın karanlık yüzünü keşfetmeye başlarlar. Öyle ki artık yaşadıkları, arkadaşlarının kayıp kız kardeşini bulmanın belgeselinden dehşet verici bir ölüm kalım savaşına dönüşür.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda

İNCE BUZ, KARA KÖMÜR
1999 yılında Çin'in kuzeyindeki küçük bir kasabada akıl almaz cinayetler işlenmeye ve korkunç ceset parçaları ortaya çıkmaya başlar. Soruşturma dahilinde şüphelileri sorgulamaya başlayan polisler kanlı bir olay sırasında hayatını kaybeder. Hayatta kalan tek polis memuru Zhang Zili görevinden uzaklaştırılır ve bir fabrikada güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlar. Aradan beş yıll geçtikten sonra ise eski bir çalışma arkadaşının da yardımıyla soruşturmayı tekrar başlatmaya karar verir. Ancak bu kez görevde tek başınadır. Tüm kurbanların, temizlik işinde çalışan bir kadınla bağlantılı olduğunu çözer ve işler yolunda gitmektedir. Ancak Wu Zhizhen'e aşık olmasıyla başlayan süreç, korkunç bir gerçeği keşfetmesine neden olur.
Yi'nan Diao'nun yönetmenliğini yaptığı polisiye türündeki film, 2014 Berlin Film Festivali'nde Altın Ayı ödülüne layık görüldü.

'Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti' ve 6 yeni film vizyonda
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ünlü bilim insanı Kocaeli’ne geliyor Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen 2025 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri kapsamında Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde ödüle layık görülen Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Mutlu Özcan, PhD, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne geliyor. Hâlen Zürih Üniversitesi Diş Hekimliği Merkezi Direktörü olarak görev yapan Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Mutlu Özcan, PhD, ödüle layık görülen bilimsel çalışmalarının ardından Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde konferans gerçekleştirecek. Profesör Doktor ve Fahri Doktora unvanlarına sahip Mutlu Özcan, dental estetik ve restoratif diş hekimliği başta olmak üzere pek çok öncü çalışmaya imza atmış bilim insanı olarak öne çıkıyor. Akademik kariyeri boyunca uluslararası platformlarda önemli başarılara sahip olan ünlü bilim insanının aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde akademisyenlerle ve öğrencilerle buluşması, üniversiteyi ön plana çıkarıyor. "Yeni Teknolojiler ve Diş Hekimliğinde Minimal İnvaziv Rekonstrüksiyonlar" Prof. Dr. Mutlu Özcan, 24 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 15.00’te, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin konferans salonunda düzenlenecek etkinlikte "Yeni Teknolojiler ve Diş Hekimliğinde Minimal İnvaziv Rekonstrüksiyonlar" başlıklı sunumuyla akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelecek. Konferansta, dijital teknolojilerin klinik uygulamalara entegrasyonu, hasta konforunu artıran minimal invaziv yaklaşımlar ve bu tekniklerin uzun dönem başarısına dair güncel bilimsel veriler ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ödül Töreni Ünlü bilim insanına layık görülen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 23 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA–TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.
Aydın Aydın Büyükşehir il genelinde çalışmalarını sürdürüyor Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalarla vatandaşları hizmetle buluşturmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında yol yapım, bakım ve yenileme uygulamaları aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, planlı çalışmalar kapsamında Aydın’ın birçok noktasında eş zamanlı yürütülen çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar kapsamda; Efeler ilçesi Kuyulu, Şahnalı ve Çeştepe Mahalleleri, Köşk ilçesi Ilıdağ Mahallesi, Çine ilçesi Akçaova, Karanfiller, Mutaflar ve Bedirler Mahalleleri, Didim ilçesi İnönü Caddesi, Bozdoğan ilçesi Dutağaç ve Körteke Mahalleleri, Söke ilçesi Sayrakçı, Karacahayıt ve Yeşilköy Mahalleleri, Sultanhisar ilçesi Salavatlı, Demirhan, İncealan, Kılavuzlar ve Güvendik Mahalleleri, Nazilli ilçesi Karahallı, Bekirler, Yavansu ve Derebaşı Mahalleleri, Germencik ilçesi Çarıklar Mahallesi, İncirliova ilçesi Hamitler Mahallesi, Karacasu ilçesi Ataköy Mahallesi, Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi, Koçarlı ilçesi Karadut, Bağcılar, Esentepe, Çallı, Kasaplar, Haydarlı ve Karaağaç Mahalleleri, Yenipazar ilçesi Donduran ve Dereköy Mahalleleri ile Kuyucak ilçesi Horsunlu Mahallesi’nde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından eş zamanlı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yürütülen çalışmalarla hem ulaşım konforu artırılıyor hem de altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran hizmetleri ilçelerin tamamına ulaştırmayı sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentin her noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Aydınımızın tüm ilçelerinde hemşehrilerimizi hizmetlerimiz ile buluşturuyoruz. Ekiplerimizle birlikte sahadayız, hizmetlerimizi planlı ve eş zamanlı şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Balıkesir 82 yaşındaki emekli müsteşar koro şefliği yapıyor Burhaniye ilçesinde, Gümrük ve Tekel Bakanlığı Müsteşarlığından emekli 82 yaşındaki Tuğrul Atatüre Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Korosunun şefliğini yapıyor. Müziğe ilkokul 3.Sınıfta mandolin çalarak başladığını kaydeden Atatüre, müzik tutkusunun kendisini ayakta tuttuğunu söyledi. Burhaniye’de 82 yaşındaki Tuğrul Atatüre, 3 yıldan beri Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun şefliğini yapıyor. Müziğe ilkokul 3.sınıfta mandolin çalarak başlayan, Atatüre, 50 yaşında da Ud çalmaya başladığını söyledi. Bakırköy Musiki Konservatuvarında kurucuları arasında da yer alan Tuğrul Atatüre, 3 yıl önce, uzun sure ud çaldığı koronun şefliğini üstlendi. Müziğin kendisini ayakta tuttuğunu kaydeden Tuğrul Atatüre, "3 yıldır Körfez Gönül Dostları Derneğinin koro şefliğini yapıyorum. Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı mütevelli üyesi kurucusuyum. Uzun yıllar yöneticiliğini yaptım. Artık Burhaniye ye yerleşince orasını mütevelli heyet olarak takip ediyorum. Yardım ediyorum. Müzik bizim için bir yaşam gerçeği. Bu gerçek her zaman beni ayakta tutuyor. Herkesi de tutuyor görüyorum. Dolayısıyla müzikle uğraşarak bu topluma ufacık da olsa terapi yapmaya çalışıyoruz. Ne diyeyim. Diyecek o kadar çok şey var ki. Bütün emelim Türk müziğinin yozlaşmaması. O yozlaşmanın karşısında durabilecek kadar güçlü olarak ayakta kalmaya gayret edelim. Koromuzu da o anlayışla yetiştirmeye çalışıyoruz. Onları da bu uyumu sağlamaya yönlendiriyoruz. Hepsi de çok değerli. Konseri dinlemeye gelenlerin yüzündeki memnuniyeti bize dünyanın bütün cevherini verseler kar etmez. Benim bu Burhaniye‘ye çok sevgim var. Burhaniye ye yerleştim. Diyecek çok şey var. Koro şefliğine devam ediyorum" dedi.