GÜNDEM - 04 Temmuz 2015 Cumartesi 14:59

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı çalışması başlıyor!

A
A
A
Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı çalışması başlıyor!

İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu yapım çalışmaları 6 Temmuz Pazartesi günü başlatılıyor.

Kabataş- Beşiktaş ve Halkalı Bahçeşehir uzantıları ile birlikte İstanbul Metrosu’nun en önemli akslarından biri olan Mecidiyeköy-Mahmutbey Hattı’nın Mecidiyeköy İstasyonu için yapım aşamasına gelindi. Mecidiyeköy İstasyonu’nun giriş-çıkış alanlarının inşaatı için altyapı çalışmaları 6 Temmuz Pazartesi günü başlatılıyor.

Bu kapsamda Büyükdere Caddesi’nin, Aytekin Kotil ve Ortaklar Caddeleri arasında kalan kesiminde kısmi şerit daraltmaları yapılarak trafik akışı sağlanacak. Yayaların emniyetli geçişi için ise işyeri ve binalara erişim için geçiş koridorları oluşturulacak. Çalışmaların 60 günde tamamlanması hedefleniyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey hattı saatte 70 bin yolcu taşıyacak. Bu hat daha sonra yapımına devam edilen Beşiktaş-Kabataş ve ihale hazırlıkları süren Halkalı-Bahçeşehir metrolarıyla birleşecek.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı çalışması başlıyor!

YENİ METRO HATTI İLE ULAŞIM SÜRELERİ
Mahmutbey-Mecidiyeköy 26 dakika
Kağıthane-Mecidiyeköy 4,5 dakika
Alibeyköy-Taksim 12 dakika
Kağıthane-Üsküdar 26 dakika
Tekstilkent-Mecidiyeköy 20,5 dakika
Çağlayan-Yenikapı 14,5 dakika
Alibeyköy-Bostancı 47 dakika
Çağlayan- Üsküdar 23,5 dakika
Ümraniye- Kağıthane 39,5 dakika
Eyüp (Alibeyköy)- Kadıköy 36,5 dakika
Beşiktaş-Mecidiyeköy 5,5 dakika
Beşiktaş-Kağıthane 10 dakika
Beşiktaş-Mahmutbey 31,5 dakika
Beşiktaş-Alibeyköy 12,5 dakika
Beşiktaş-Etiler 13 dakika
Beşiktaş-Sarıyer Hacıosman 25,5 dakika
Bahçeşehir-Mahmutbey 21 dakika
Bahçeşehir-Mecidiyeköy 47 dakika
Bahçeşehir-Beşiktaş 52,5 dakika
Halkalı Toplu Konut-Beşiktaş 38,5 dakika 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çorum Selçuklu mirası bin 100 yıllık tarihi kale turizme kazandırılıyor Tarihi eserlerin ihyası ve restorasyonu konusunda önemli çalışmalar yürüten Çorum Belediyesi, tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Çalışma kapsamında kalenin bedenlerinin restorasyonu, aydınlatma çalışması ve kale etrafının drenaj hattı yapılacak. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler neticesinde hazırlanan protokol, geçtiğimiz temmuz ayında Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi arasında imzalanmıştı. Protokole göre restorasyon maliyetinin yarısı bakanlık, yarısı da Çorum Belediyesi tarafından karşılanacak. Şehrin en önemli tarihi yapıları arasında yer alan Çorum Kalesi’nin restorasyon ihalesini kazanan yüklenici firma çalışmalarına devam ediyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, şehrimizin kültürel varlıklarının korunması adına çok önemli bir adımı attıklarını belirterek, Selçuklu mirası olan 1100 yıllık Çorum Kalesi’nin şehrimizin en önemli tarihi eserlerinden birisi oldu olduğuna vurgu yaptı. Tarihi kalenin Çorum’un kimliği ve geleceği açısından son derece önemli bir yapı olduğunu ifade eden Başkan Aşgın, “Şu anda beden yüzeylerinde derz temizliği yapılıyor, özgün derz içeriği ve görseline ulaşmak için numuneler hazırlandı. Danışman hoca ile 1 numune üzerinde mutabık kalındı, derzi temizlenen yerlerde taşlarda eksiklik yok ise derz imalatı yapılacak. Eksiklik olan yerlerde taş onarımı yapılacak.” dedi. Başkan Aşgın, restorasyonunun yüzde 50’sinin Çorum Belediyesi, yüzde 50’sinin ise Kültür ve Turizm Bakanlığı hibesiyle karşılanacağını sözlerine ekledi.