ASAYİŞ - 17 Kasım 2017 Cuma 10:00

Mecidiyeköy’de şüpheli çanta alarmı: Bomba imha uzmanları sevk edildi

A
A
A
Mecidiyeköy’de şüpheli çanta alarmı: Bomba imha uzmanları sevk edildi

Şişli Mecidiyeköy’deki bir iş merkezinin önüne bırakılan sahipsiz çanta paniği neden oldu. Polis ekiplerinin şerit keserek Mecidiyeköy istikametini trafiği kapattığı olayda, bomba imha uzmanları tarafından incelenen paket boş çıktı. Vatandaşlar ise çalışmaları meraklı gözlerle izledi.

Olay, saat 18.30 sıralarında Şişli Mecidiyeköy Büyükdere Caddesi üzerindeki bir iş merkezinin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yaşlı bir adam akşam saatlerinde çantasını iş merkezinin önüne bırakarak ayrıldı. Binadaki güvenlik görevlileri çantadan şüphelenerek durumu polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğa karşın binanın çevresini ve caddenin Mecidiyeköy istikametini şerit çekerek yaya ve araç trafiğine kapattı. Önlemler sürdüğü esnada polis, vatandaşları da bölgeden uzaklaştırarak alternatif yollara yönlendirdi. Çevrede güvenlik önleminin alınmasının ardından olay yerine bomba imha uzmanı sevk edildi. Olay yerine gelen uzman ekip, koruyucu kıyafetini giyerek çantayı inceledi. Uzmanın yaptığı inceleme sonucunda çantanın boş olduğu belirlendi.

Vatandaşlar meraklı gözlerle izledi

Çantanın boş olduğunun belirlenmesinin ardından olay yerindeki şeritler kaldırılarak cadde tekrardan trafiğe açıldı. Yolun karşısındaki otobüs duraklarında bekleyen vatandaşlar ise çalışmaları meraklı gözlerle izledi. Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, eşkali belirlenen şahsı bulmak için çalışma başlattı. 

Doğan Can Cesur
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.