BASKETBOL - 27 Eylül 2010 Pazartesi 14:01

Medical Park Trabzonspor'dan Rasic transferi

A
A
A
Medical Park Trabzonspor'dan Rasic transferi

Beko Basketbol Ligi'nin yeni takımlarından Medical Park Trabzonspor, Sırbistan Milli Takımı'nın da formasını giyen Alexander Rasic ile resmi sözleşme imzaladı. Bordo-mavili ekip, ayrıca WOW Otel ile de konaklama sponsorluğu anlaşması yaptı.

EMRAH OKTAY
İSTANBUL

 

Yeşilköy'deki WOW Otel'de düzenlenen imza törenine Rasic'in yanı sıra Medical Park Trabzonspor Genel Direktörü Doğan Hakyemez, WOW Otel Genel Müdürü ve Medical Park Trabzonspor Yöneticisi Abiş Hopikoğlu ve Medical Park Trabzonspor Kulübü Başkan Yardımcısı Ömer Ayvacı katıldı.


Basın toplantısında konuşan Abiş Hopikoğlu, bir Trabzonlu olarak bu anlaşmadan dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Şuanda karşınızda hem WOW Otel Müdürü olarak hem de Trabzonspor'un bir yöneticisi olarak duruyorum ama daha çok bir Trabzonlu olarak durmak hoşuma gidiyor. Bundan sonra Medical Park Trabzonspor'un tüm konaklamasını WOW Otel tarafından karşılanacak olması da ayrı bir mutluluk kaynağı" dedi.


Daha önce sağlık kontrolünden geçirilen ve bugün de basın önünde imza töreni düzenlenen Alexandre Rasic, yeniden Türkiye Ligi'nde olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, ''Çok iyi oyuncuların ve takımların olduğu, Avrupa'nın en iyi liglerinden birisinde yeniden şans buldum. İstekleri ve arzuları çok yüksek, Trabzonspor gibi hedefi büyük olan bir kulüpte olmaktan, burada oynama şansı bulmaktan dolayı çok mutluyum'' diye konuştu.


Beko Basketbol Ligi'nde çok iyi takım ve oyuncuların olduğunu ifade ederek, "Bir sürü iyi takım ve oyuncu var. Buraya gelmemdeki sebeplerden birisi de kendi oyunumu geliştirmek. Türkiye ligi kendimi geliştirmem için yeteri kadar iyi bir lig. Geçmişte forma giydiğim Efes Pilsen'de yeteri kadar şans elde ettim. Burada en iyi şekilde oynayıp seneye Avrupa Ligi'ndeki takımlardan birisinde olmayı istiyorum'' şeklinde konuştu.


Medical Park Trabzonspor'un Genel Direktörü Doğan Hakyemez ise Trabzonspor camiasında, futbolda olduğu gibi basketbolda da iddialı olmalarının beklendiğini kaydederek, 3 sene içinde şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Bu sene ligde bir deneme dönemi geçireceklerini kaydeden Hakyemez, "Bu sene play-off'a katılmayı istiyoruz. Ancak 3 sene içinde bu takımı şampiyon yapmak için elimden geleni yapacağım. Taraftarlarımız acele etmesinler. Biz Trabzonspor'a layık olup, gerekli galibiyeti getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da 1 haftada 3,5 milyon lira ceza Bursa Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi sebze-meyve hali ile şehirlerarası otobüs terminalinde denetim gerçekleştirdi. Yapılan kontrollerde stok durumu, ürün fiyatları ve bilet tarifeleri kontrol edildi. Son 6 gün içerisinde 3 milyon 500 bin lira aykırı davranan işletmelere cezai işlem uygulandı. Bursa Ticaret İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesi sebze-meyve hali ile şehirlerarası otobüs terminalinde denetimlerini sıklaştırdı. Vatandaşların mağdur olmasını engellemek adına yapılan kontrollere, hal zabıtaları ile maliye denetim personeli katıldı. Yapılan kontrollerde işletmelerin ürün miktarları ile Hal Kayıt Sistemi’ndeki verilerin uyumu gözden geçirildi. Otobüs terminalinde ise firmaların bilet fiyat tarifeleri kontrol edildi. Yıl başından bu güne 43 milyon lira ceza kesildi Bursa genelinde yıl başından bu yana yaklaşık 2 bin 600 işletmede 700 bin ürün denetlenmiş market, kafe, restoran, fırın, pastane gibi işletmelere 43 milyon lira para cezası kesildi. Denetim sonrası konuşan Ticaret İl Müdürü İsmail Aslanlar, "Ticaret İl Müdürlüğü olarak piyasa denetimlerini sayın bakanımızın talimatlarıyla sürekli yapıyoruz. Yaklaşan Kurban Bayramı münasebetiyle denetimlerimizi arttırdık. Denetimler genellikle yaş sebze ve meyve, yolcu sirkülasyon artması sebebiyle otogarlarda ve terminallerde yapıyoruz. Aynı zamanda marketlerde, fırınlarda, kafelerde ve diğer işletmelerde denetimlerimizi yapıyoruz. Sene başından bu güne 39 milyon 500 bin lira ceza uygulamıştık. Bu son 6 gün içerisinde 3 milyon 500 bin lira aykırı davranan işletmelere para cezası uygulanmış olup, toplamda sene başından bu yana 43 milyon lira para cezası uygulamış vaziyetteyiz. Denetimlerimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.