DÜNYA - 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:49 | Son Güncelleme : 31 Temmuz 2023 Pazartesi 11:50

Medvedev: 'Ukrayna’nın saldırısı başarılı olursa nükleer silah kullanırız'

A
A
A
Medvedev: 'Ukrayna’nın saldırısı başarılı olursa nükleer silah kullanırız'

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “NATO ile birlikte yürütülen taarruzun başarılı olması durumunda nükleer silah kullanmak zorunda kalırız” dedi.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev’den Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla Moskova'ya saldırmasının ardından korkutan nükleer silah açıklaması geldi. Medvedev sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “NATO ile birlikte yürütülen taarruzun başarılı olduğunu ve topraklarımızın bir kısmının işgal edildiğini hayal edin. O zaman Rusya Devlet Başkanlığı Kararnamesi hükümleri gereğince nükleer silah kullanmak zorunda kalırız” ifadelerini kullandı. Başka bir çözümün olmadığını belirten Medvedev, “Düşmanlarımız, dünyanın nükleer alevler içinde kalmasına izin verilmemesi için dua etmeli” dedi.

Nükleer tehdit ilk değil
Rusya’nın Ukrayna’yı işgali boyunca nükleer tehdidini sürdüren Medvedev, Nisan ayında İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılması durumunda Rusya’nın nükleer genişlemesi konusunda uyarıda bulunmuş, Eylül ayında da stratejik nükleer silahların Ukrayna’dan Rusya’ya dahil edilen bölgeleri savunmak için kullanabileceğini belirtmişti. Medvedev, Ocak ayında NATO devletlerinin Ukrayna'ya silah sevkiyatını görüştükleri dönemde yaptığı başka bir açıklamada ise Rusya'nın savaştaki yenilgisinin nükleer çatışmaya yol açabileceğini söyleyerek, “Nükleer güçler, büyük savaşları kaybetmezler” açıklamasını yapmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da yaşlı kadının 70 yıllık evi daha güvenli bir yuvaya dönüştürüldü Isparta’nın Aksu ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan 85 yaşındaki kadının 70 yıllık evinde, Isparta Belediyesince yaşam şartlarının iyileştirilmesi amacıyla tadilat çalışması gerçekleştirildi. Yapılan çalışmanın ardından konuşan yaşlı kadın, "Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım. Evimin tadilatının yapılmasıyla biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun" dedi. Aksu ilçesine bağlı Sofular köyünde yaşayan 85 yaşındaki Hacer Öcal’ın uzun yıllardır kullandığı 70 yıllık evinde tadilat çalışması yapıldı. Yaşadığı evin fiziki şartlarının zorlayıcı hale gelmesi üzerine Isparta Belediyesi’ne yapılan başvurunun ardından evde iyileştirme çalışmaları başlatıldı. Yapılan incelemelerin ardından yaşlı kadının evinde yaşam şartlarını daha güvenli hale getirmek amacıyla tadilat gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında evin önüne yeni bir balkon yapıldı. "Hacer teyzemizin evinin göçmek üzereydi" Sofular köyü Muhtarı Mehmet İlhan Kayacan yapılan çalışmalara ilişkin açıklamasında, "Köyümüz sakinlerinden 85 yaşındaki Hacer teyzemizin evinin göçmek üzere olması nedeniyle tadilat ihtiyacı doğmuştu. Yapılan çalışmalarla ev daha güvenli hale getirildi. Destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi. "Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım" Hacer Öcal ise kendi imkânlarıyla tadilat yaptıramadığını belirterek, yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı: "Evde sürekli düşüyordum. Geceleri yerimden kalkıp evin içinde rahatça dolaşamıyordum. Çok kez düştüm, sakatlandım. Evimin tadilatının yapılmasıyla biraz olsun rahatladım. Allah razı olsun."
Mersin Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan arasında kardeş liman mutabakatı imzalandı Mersin Uluslararası Limanı (MIP) ile Sudan’ın Port Sudan Limanı arasında iş birliğini kapsayan ’kardeş liman mutabakatı’ imza altına alındı. Sudan’ın Kızıldeniz Eyaleti Valisi Mustafa Mohamed Nour Mahmoud, beraberindeki heyet ve iş insanlarıyla birlikte çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mersin’e geldi. Program kapsamında Mahmoud ve beraberindeki heyet, ilk olarak Mersin Valisi Atilla Toros’u makamında ziyaret etti. Ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Mahmoud, Vali Toros ile bir süre görüştü. Sudan heyeti, ziyaretin ardından Mersin Uluslararası Limanı’na geçerek liman sahasında incelemelerde bulundu. MIP yetkililerinin katılımıyla düzenlenen programda, limanın teknik altyapısı, operasyonel kapasitesi ve faaliyetlerine ilişkin heyete sunum yapıldı. Sunumun ardından düzenlenen imza töreninde, MIP ile Port Sudan Limanı arasındaki iş birliğini kapsayan ‘kardeş liman mutabakatı’; MIP Kurumsal, İnsan Kaynakları ve Kamu İlişkileri Grup Müdürü Yüksel Nuri Peker ile Sudan Limanlar İşletmeciliği Şirketi Genel Müdür Yardımcısı Hamida Al-Hajj Mahjoub tarafından imzalandı. İmza törenine; Mersin Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, MIP Genel Müdürü Ajay Kumar Singh, Sudan heyeti, iş insanları ve davetliler katıldı. Törenin sonunda taraflar arasında günün anısına plaket takdimi gerçekleştirildi.
Burdur Kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki gençten 15 gün sonra acı haber Burdur’da 3 aracın karıştığı kazada ağır yaralanan Hamit Toktaşer (16) tedavi gördüğü hastanede 15 gün sonra hayatını kaybetti. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin 3’e yükseldi. Kaza, 8 Aralık günü Burdur-Fethiye Kara yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Savaş Toktaşer (35) idaresindeki 07 L 9130 plakalı Tofaş Kartal marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı seride geçti. Bu esnada A.A.’nin kullandığı 15 AEH 778 plakalı volkswagen marka panelvan ve Orçun V. idaresindeki 07 ZD 017 plakalı Tofaş otomobile çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Savaş Toktaşer ile yanındaki Erkan Toktaşer (24) ve Hamit Toktaşer (16) ağır yaralanırken panelvan sürücüsü A.A. ve yolcu olan R.A. yaralandı. İhbar üzerine adrese çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Araçta sıkışan yaralılar itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları sonucu çıkarılarak ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Burdur Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olay yerinde sağlık ekiplerince dakikalarca kalp masajı yapılan Savaş Toktaşer ve Erkan Toktaşer hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak hayatını kaybetti. Kazada ağır yaralanan Hamit Toktaşer, Burdur Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Antalya Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. 15 gündür tedavisi süren Toktaşer bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti. Toktaşer’in cenazesinin memleketi Van’ın Muradiye ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.