DÜNYA - 21 Haziran 2010 Pazartesi 11:32

Medvedev'den 'doğalgaz' talimatı

A
A
A
Medvedev'den 'doğalgaz' talimatı

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Beyaz Rusya'nın 200 milyon dolar gecikmiş borcu nedeniyle Rus enerji devi Gazprom şirketine, bölgeye verilen doğalgazı azaltma talimatı verdi.

Gazprom'un CEO'su Aleksey Miller ile Moskova'da görüşen Medvedev, Beyaz Rusya'nın gecikmiş borcunu makine ve diğer ürünlerle ödeme talebini kabul edemeyeceklerini söyledi. Medvedev, "Ödemeler kontrata göre yapılmalıdır. Yapılan sözleşme ödemenin yabancı para cinsinden yapılacağını söylüyor.

Aksi takdirde bizim döviz mevzuatımıza aykırı bir durum ortaya çıkıyor. Bu yüzden Gazprom başka türlü bir ödeme kabul etmeyecek" diyerek Beyaz Rusyalı ortaklarının borçlarını başka türlü bir ödeme şekliyle kapatamayacaklarına işaret etti. Prosedürlerin hemen başlatılması gerektiğini belirten Medvedev, "Beyaz Rusyalı ortaklarla işbirliği çerçevesinde, sözleşme koşullarının gözlenmesinin teşvik edilmesine devam edelim" diye konuştu.

Medvedev, bu yöndeki görüşmelerin Beyaz Rusya ile devam etmesi gerektiğini belirtirken, Gazprom CEO'su Miller ise, Gazprom'un bugün itibariyle verilen miktarı yavaş yavaş azaltacağını ifade etti.

Medvedev Beyaz Rusya'ya gaz borcunu ödemesi için 5 günlük süre tanımış, Beyaz Rusya ise Rusya'ya borcunun olmadığını iddia etmişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir