KENT HABERLERİ - 20 Aralık 2014 Cumartesi 15:37

Mehmet Akif Ersoy Bağcılar’da anılacak

A
A
A
Mehmet Akif Ersoy Bağcılar’da anılacak

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Bülent Bakiler’in katılacağı bir programla Bağcılar’da anılacak.

Bağcılar Belediyesi tarafından iki yıl önce Kazım Karabekir Mahallesi’nde hizmete açılan Taceddin Dergahı Müzesi, anlamlı bir programa ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy, 26 Aralık Cuma günü düzenlenecek olan programla anılacak. Anma programına Şair-Yazar Yavuz Bülent Bakiler de katılacak. Programda Mehmet Akif Ersoy’un, eserleri, yaşamı ve İslam dünyasında bıraktığı etki anlatılacak. Yabancı Lisanlarda Mehmet Akif Ersoy adlı serginin sunumunun da yapılacağı programda, ayrıca Bir Dava Adamı ve Karakter Abidesi adlı belgeselin de gösterimi yapılacak. Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Sanat Merkezi ve Müzesi’nde düzenlenecek Akif’i Anlama programı saat 19.00’da başlayacak.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Mevsimlik tarım işçilerinin ortalama günlük ücretleri 2025 yılında yüzde 37,8 arttı Tarımsal işletmelerde 2025 yılında mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri bir önceki yıla göre yüzde 37,8 artarak 1.299 TL, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 42,1 artarak 37 bin 305 TL oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Tarımsal İşletme İşgücü Ücret Yapısı verilerini paylaştı. Buna göre, tarımsal işletmelerde 2025 yılında mevsimlik tarım işçilerinin günlük ücretleri bir önceki yıla göre yüzde 37,8 artarak 1.299 TL, sürekli tarım işçilerinin aylık ücretleri ise yüzde 42,1 artarak 37 bin 305 TL oldu. Mevsimlik erkek işçi ücretleri yüzde 40,6 artış göstererek 1.416 TL olurken, kadın işçilerin günlük ücretleri ise yüzde 34,1 artış göstererek 1 193 TL oldu. Sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücret, erkek işçiler için yüzde 43,4 oranında artarak 39 bin 843 TL olurken, kadın işçiler için yüzde 22,1 artarak 23 bin 598 TL oldu. Mevsimlik işçilerde en yüksek günlük ücret Rize ilinde ödendi Tarımsal işletmelerde 2025 yılında mevsimlik tarım işçilerine yapılan en yüksek günlük ücret ödemesi erkek işçiler için 3 bin 283 TL, kadın işçiler için 3 bin 75 TL ile Rize ilinde gerçekleşti. En düşük ücret ödemesi ise erkek işçiler için 1.037 TL ile Ankara, kadın işçiler için ise 976 TL ile Hatay ilinde gerçekleşti. Sürekli erkek işçilerde en yüksek aylık ücret Niğde ilinde gerçekleşti Tarımsal işletmelerde sürekli tarım işçilerine ödenen aylık ücretlere bakıldığında, erkek işçilere 53 bin 927 TL ile Niğde’nin, kadın işçilere 25 bin 521 TL ile İzmir’in en yüksek ödemenin yapıldığı iller olduğu görüldü. En düşük ücretler ise, erkek işçiler için 26 bin 186 TL, kadın işçiler için 23 bin 40 TL ile Antalya ilinde gerçekleşti.
İstanbul Polis uygulamasında ilginç anlar: Alkollü yolcu çakar iddiasıyla aracın önüne atladı Kadıköy Caddebostan’da polis uygulama noktasında ilginç anlar yaşandı. Alkollü olduğu iddia edilen bir yolcu, uygulama noktasındaki bir aracın çakar kullandığını öne sürerek aracın önüne atladı. Olay sırasında polis ekipleri ve sürücüler zor anlar yaşadı. Olay, gece saatlerinde Caddebostan’da kurulan polis uygulama noktasında meydana geldi. İddiaya göre alkollü olduğu öğrenilen bir yolcu, uygulama sırasında kontrol edilen bir aracın çakar kullandığını iddia ederek bir anda aracın önüne atladı. Yolda bağırarak tepki gösteren yolcu, hem sürücülere hem de görevli polis ekiplerine güçlük çıkardı. İhbar üzerine bölgede bulunan ekipler duruma müdahale etti. Polis ekipleri, çakar kullandığı iddia edilen araçta detaylı inceleme yaptı. Yapılan kontrollerde araçta herhangi bir çakar düzeneğine rastlanmadı. Araç sürücüsü ve yanındaki yolcu ise çakar kullanmadıklarını belirterek sahura yetişmeye çalıştıklarını ifade etti. Öte yandan alkollü yolcunun yaşananlar sırasında cep telefonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın açtığı görüldü. Bir süre ekiplere zorluk çıkaran yolcu, polis tarafından sakinleştirildi. Yaşanan olayın ardından alkollü yolcuya kara yolunu yaya olarak tehlikeye sokmak suçundan idari para cezası uygulandı. Olay, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.