DÜNYA - 15 Ekim 2021 Cuma 23:00

Meksika’da bir taksici 3 yaşındaki çocuğu metrelerce sürükledi

A
A
A
Meksika’da bir taksici 3 yaşındaki çocuğu metrelerce sürükledi

Meksika’da aşırı hızlı giden bir taksicinin metrelerce sürüklediği 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Meksika’nın Quintana Roo eyaletindeki Chetumal şehrinde yolun karşısına geçmeye çalışan 3 yaşındaki bir çocuk aşırı hız kurbanı oldu.

Olay, 3 çocuklu bir annenin yolun karşısına geçmek için beklerken çocuklardan birinin gelen taksiyi fark etmeden yola çıkması sonucu meydana geldi. Taksici, 3 yaşındaki çocuğa çarptığı halde yoluna devam etti. Taksinin altında metrelerce sürüklenen çocuk olay yerinde bulunan bir kamyonetle hastaneye götürüldü. Küçük çocuk ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay yerinden hızla uzaklaşan taksici özel bir mülkte aracını park ederek saklandı, ancak çevredeki bir motosikletlinin ihbarıyla polis ekipleri taksicinin yerini tespit etti. Polis, taksicinin herhangi bir zorluk çıkarmadan teslim olduğunu açıkladı.

Trajik olay çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Hızla gelen taksinin çocuğa çarptığı halde yavaşlamaksızın yoluna devam ettiği görüldü. Anne, diğer çocuklarını kaldırıma bırakarak, kaza yapan çocuğunu kurtarmaya çalışırken, kaldırımdaki çocuklara çevredeki bir kadının göz kulak olduğu anlar da kameralara yansıdı.

Quintana Roo eyaleti başsavcılığı, taksici hakkında araçla ölüme neden olmak suçundan soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Saim Sevinç
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Özel hastanelerde, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden ve aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına yönelik çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalarda ekipler, aralarında doktor, hemşire ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da olduğu örgütlü hareket eden şüphelilerin, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin ettikleri bilgisine ulaştı. Çalışmalar çerçevesinde, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevk ettikleri, SGK Başkanlığınca özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı için hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tutmaya devam ettikleri, bahse konu yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak bebek hastaların durumları ağırlaştığı gün ve saatlerde görevli gösterilen doktorlara ait telefonların hastanelerden uzak bambaşka noktalarda baz verdikleri, yoğun bakım ünitelerinde mütemadiyen hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri, hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan eşzamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan adli aramalarda, 45 dijital materyal, 55 kutu yasa dışı ilaç, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Firar olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.