DÜNYADAN FUTBOL - 31 Aralık 2015 Perşembe 09:55

Mesut Özil'e üvey kardeş şoku!

A
A
A
Mesut Özil'e üvey kardeş şoku!

Arsenal’in Türk asıllı yıldız futbolcusu Mesut Özil’in babası Mustafa Özil’e babalık davası açıldı. D.K. adlı kadın, Mustafa Özil’in babası olduğunu savundu.

Bild Gazetesinin haberine göre; 25 yaşındaki D.K., babası olduğunu iddia ettiği Mustafa Özil’e dava açtı. Baba Özil’den nafaka ve kızı olduğunu kabul etmesini isteyen D.K. "Babam şimdiki eşiyle evliyken Gelsenkirchen’de ikinci bir ev açarak, annem Monica ile birlikte olmaya başlamış. Annem onu çok seviyordu ve ne isterse yapıyordu” dedi.

Mustafa Özil kendisini ’bir arkadaş’ olarak tanıttığını savunan D.K., Mesut Özil da dahil ailenin varlığından haberdar olduklarını da öne sürdü.

Annesini 2001 yılında kaybettiğini açıklayan D.K., kendisini teyzesinin büyüttüğünü ve 5 yaşında bir oğlu olduğunu anlattı. Genç kadın, “Babamdan tek isteğim, bana ve oğluma sevgi göstermesi” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da yabancı turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 14 artış İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla yabancı turistin ziyaret ettiği Muğla’ya, 2026 yılının Ocak-Şubat-Mart aylarında 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 14 artış yaşanarak 3 ayda gelen yabancı turist sayısı 71 bin 757’ye ulaştı. Bin 480 kilometre kıyı uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun kıyısına sahip Muğla’nın 13 ilçesinden Bodrum, Marmaris, Fethiye, Milas, Datça, Menteşe, Ula, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Seydikemer ilçelerinin denize kıyısı bulunurken, Yatağan ve Kavaklıdere ilçeleri de tarihi dokusu ile turist çekiyor. Deniz, kum ve güneş turizminin yanında zengin tarihi kalıntılara ve arkeolojik buluntulara ev sahipliği yapan Muğla, önemli ören yerleri ile de kültür turizminin önemli noktalarından birisini oluşturuyor. Muğla’ya 3 ayda gelen turistin yüzde 34’ü İngiliz Muğla’yı tercih eden yabancı ülkeler arasında ilk sırayı İngiltere alıyor. İngiltere’den 3 ayda 24 bin 831, Almanya’dan 4 Bin 792, İrlanda’dan 3 bin 102, Fransa’dan 2 bin 030, İsveç’ten Bin 381 yabancı turist girişi oldu. Havalimanlarından 36 bin 843 yabancı turist giriş yaptı Türkiye’de İstanbul’dan sonra iki uluslararası havalimanına sahip Muğla’ya gelen yabancı turistlerin 28 bin 097’si Dalaman Havalimanı, 8 bin 746’sı da Milas-Bodrum Havalimanında giriş yaptı. 34 bin 914 yabancı turist ise Marmaris, Fethiye, Bodrum, Datça ve Milas’taki deniz gümrük kapılarından giriş yaptı.
İstanbul Bahçelievler’deki geleneksel Garaj Günlerine yoğun ilgi İstanbul Bahçelievler’de bulunan bir AVM’de düzenlenen Garaj Günleri etkinliği bu yıl da vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı. 2 Mayıs ile 10 Mayıs arasında gerçekleştirilecek olan Garaj Günleri’nde yüzde 90’a varan indirimleri gören vatandaşlar poşet dolusu alışveriş yaparken, AVM’nin açılış saatlerinde vatandaşların mağazalara akın ettiği görüldü. İstanbul’da Bahçelievler’de bulunan AVM’de düzenlenen "Garaj Günleri" isimli geleneksel indirim kampanya günleri başladı. Sabahın erken saatlerinde AVM’nin garaj giriş kısmına gelen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu. Kepenklerin açılmasıyla birlikte vatandaşlar mağazalara akın etti. Sabah saatlerinde kapılarını açan etkinlikte alışveriş merkezinde yoğunluk yaşandı. Organizasyon neticesinde dünyaca ünlü markaların yüzde 90’a varan indirimle satışa sunuldu. Hazır giyim, spor giyim, mont, ayakkabı, ev tekstili, küçük ev aletleri ve aksesuar kategorilerinden yüzlerce ürün, stok fazlası ve outlet seçenekleriyle vatandaşların ilgisine sunuldu. 2 - 10 Mayıs tarihleri arasında sürecek Garaj Günleri, 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fiyatlar bayağı bir uygun Araba koleksiyonu için Garaj Günleri’nde bulunan Cemil Dere isimli bir vatandaş, "Fiyatlar bayağı bir uygun. Burada bin 300 TL diyor, indirimli fiyatı 699 ve onun da yarı fiyatına düşüyor. Yani bana gelişi 350 TL. Normalde bin 400 TL" dedi. Tüm ürünlerde bir alana bir bedava kampanyamız geçerlidir Giyim mağazasında satış sorumlusu olarak çalışan Ezel Yıldız, takım elbiselerdeki fiyat indiriminden bahsederek, "Takımlarımız yüzde 60 yün içermekte. Genel olarak Garaj Günleri’nde yoğun bir indirim var ve özellikle bizim mağazamızda bir indirim uygulanmakta. Tüm ürünlerde bir alana bir bedava kampanyamız geçerlidir. Herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu. Ürünler geldiği gibi kapılıyor Garaj Günleri’nde bulunan Yusuf Talha Aydın isimli bir çocuk ise, "Montlar güzel, tişörtler de uygun. Onlara da bakıyorum. Ayakkabıları da çok uygun. Ayakkabılar mesela Bin 300 TL. Geldikleri gibi kapılıyor" dedi.
Sinop Sinop’ta ambulans sürücüleri zorlu parkurlarda yeteneklerini sergiledi Sinop’ta Acil Sağlık Hizmetlerinde görev yapan ve yeni başlayacak olan şoförlere yönelik düzenlenen "Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi" (ASGE) nefes kesti. Zorlu parkurlarda zamanla yarışan kursiyerler, usta sürücüler eşliğinde sürüş tekniklerini uygulamalı olarak öğrendi. Sinop İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Servisi ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) personeline yönelik düzenlenen eğitimlerin uygulama bölümü Sinop Havalimanı’nda gerçekleştirildi. Toplam 21 kursiyerin katıldığı programda, katılımcıların 10’unu UMKE gönüllüleri oluşturdu. Eğitim kapsamında hazırlanan özel parkurlarda direksiyon başına geçen adaylar; hızlı manevra, ani fren ve direksiyon hakimiyeti gibi kritik teknikler üzerinde çalıştı. Kursiyerler; duba arası geçiş, geri manevra, tünel, slalom ve ıslak zeminde fren teknikleri gibi çeşitli istasyonlarda yeteneklerini sergiledi. Acil vakalara gidiş esnasında karşılaşılabilecek tüm risklerin simüle edildiği eğitimlerde, personelin hem kendi can güvenliklerini hem de taşıdıkları hastanın emniyetini en üst seviyede tutmaları hedeflendi. Zorlu etapları başarıyla tamamlamak için ter döken sürücü adayları, gerçek sürüş senaryoları üzerinden riskli yol şartlarında doğru müdahale tekniklerini deneyimleme fırsatı buldu. Eğitim sürecini ve uygulamalı sınavları başarıyla tamamlayan kursiyerler, Sinop ve ilçelerinde ambulans şoförü olarak görev yapmaya hak kazanacak.