POLİTİKA - 24 Mart 2017 Cuma 15:53

Mevlüt Çavuşoğlu: Yeni sistemle Türkiye bağımsız ve daha güçlü olacak

A
A
A
Mevlüt Çavuşoğlu: Yeni sistemle Türkiye bağımsız ve daha güçlü olacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Burdur’un Türkiye’nin geleceği ve istikrarı için ülkeye sahip çıkmak için 16 Nisan’da gereğini yapacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Burdur mitingine katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, meydana toplanan Burdurluların Türkiye’nin geleceği ve istikrarı için ülkeye sahip çıkmak için 16 Nisan’da gereğini yapacağını söyledi. Türkiye’nin bugünkü ekonomisinin 4 kat daha büyük olması gerektiğini dile getiren Çavuşoğlu, “15 senedir istikrar var. Bu varsa sizin sayenizde. Tek başına iktidar nedeniyle bu var. Uyumlu çalışmanın neticesinde bu oluyor. Türkiye’nin sistemini sigortalamamız lazım. Bu sistem Türkiye’nin geleceğinin teminatıdır. Avrupa neden rahatsız oluyor, bizi sevdiklerinden mi? Türkiye’de bir referandumda hayır için çalışa o siyasilere dergilere gazetelere 16 Nisan da sandığa giderek Türkiye’de kararı siz değil millet olarak kararı, ‘ben veririm’ demek için Burdur ne diyecek. 16 Nisan’da hadlerini bildireceğiz. Türkiye’ye nasıl davranacaklarını öğrenecekler. Onlar Türkiye’nin patronu değildir. Türkiye onların kontrolünde olan bir ülke değil, yeni sistemle Türkiye bağımsız ve daha güçlü olacak. Daha büyük projeler gerçekleştirecek, bundan rahatsız oluyorlar” dedi.

Dağdaki teröristleri inlerine gömeceklerini ifade eden Çavuşoğlu, “İçerideki ve dışarıdaki hainler hayır için çalışırken vatanını seven Burdurlular 16 Nisan’da ne diyecek. Elbette evet olacak. Güçlü Türkiye demek yurt dışındaki Türklerinde güçlü olması demektir. Güçlü Türkiye demek ecdadımızın yurt dışında bıraktığı mirasların ihya edilmesi demektir. Evladı Fatihanların yalnız kalmaması demektir” dedi.

İsa Akar - Hayal Girişim 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.