DÜNYA - 30 Ekim 2024 Çarşamba 22:55 | Son Güncelleme : 30 Ekim 2024 Çarşamba 22:58

Milli Savunma Bakanı Güler, Katar Türk Hava Unsur Komutanlığını ziyaret etti

A
A
A

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Katar'da Katar Türk Hava Unsur Komutanlığını ziyaret ederek, Mehmetçikle bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Katar’da temaslarına devam ediyor. Bakan Güler, Katar Türk Hava Unsur Komutanlığını ziyaret ederek, Mehmetçikle bir araya geldi. Bakan Güler, ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, "Resmi ziyaret kapsamında dost ve kardeş ülke Katar’da bulunmaktan ve Hava Unsur Komutanlığımızı ziyaret etmekten ve sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Sözlerimin başında dün büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum” dedi.

Orta Doğu’daki gelişmelere değinen Bakan Güler, “Sizlerin de yakından takip ettiği üzere bölgemizde ve dünyada kritik gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği hassas bir süreçten geçilmektedir. Böylesine kaotik bir ortamda ülkemizin ve asil milletimizin güvenliği ile hak ve menfaatlerimizi korumak için terörle mücadeleden hudut emniyetimizin sağlanmasına, Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrarın tesisine yönelik üstlendiğimiz inisiyatiflere kadar pek çok görevi başarıyla icra ediyoruz. Bu çerçevede dost ülke Katar’da da kardeşlerimize destek oluyor, iş birliği ve dostluk bağlarımızı daha da geliştiriyoruz” dedi.

"Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler, mükemmel bir seviyede olup her geçen gün güçlenmektedir"

Türkiye ve Katar ilişkilerinin köklü bir tarihe sahip olduğunu belirten Bakan Güler, “Türkiye ile Katar arasındaki ilişkiler, mükemmel bir seviyede olup her geçen gün güçlenmektedir. Uluslararası ve bölgesel konularda paylaştığımız ortak perspektif, iş birliğimizi en üst seviyelere çıkartmamıza olanak tanımaktadır. Türkiye ve Katar arasındaki güçlü dayanışma ve yakın ilişkiler, ülkelerimizin refah ve gelişimine katkılar sağlarken aynı zamanda Körfez Bölgesi ve Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı açısından da kritik ehemmiyettedir. Bu çerçevede, dost ülke Katar’la askeri alandaki iş birliğimizin temel unsuru olan Türk-Katar Birleşik Müşterek Kuvvet Komutanlığımız, 2017 yılından beri güvenlik, eğitim ve askeri danışmanlık faaliyetlerini büyük bir başarıyla sürdürmektedir. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretimizin de hem askeri hem de savunma sanayi alanındaki ilişkilerimizin geliştirilmesi bakımından verimli geçtiğini ifade etmek isterim” dedi.

"Kendi pilotlarını hatta dost ve müttefik ülkelerin pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülkelerden biriyiz"

Bakan Güler, “Şanlı ordumuzun, her alanda etkin olduğu bu dönemde Hava Kuvvetlerimiz de birbirinden önemli ve kritik görevler üstlenmektedir. Gururla ifade etmeliyim ki Türk Hava Kuvvetleri; köklü tarihi, yetenekli personeli, üstün teknolojisi ve büyük başarılarıyla ülkemizin iftihar kaynağıdır. Bugün, dünyada kendi pilotlarını hatta dost ve müttefik ülkelerin de pilotlarını yetiştirebilen sayılı ülke hava kuvvetlerinden biri konumundadır. Hava Kuvvetlerimizin bu mümtaz konumunu devam ettirebilmesi için teknolojik yenilikleri vakit kaybetmeksizin personelimizin kullanımına sunuyor, imkan ve kabiliyetlerini sürekli güçlendiriyoruz. Bu kapsamda havacılık sanayinde birbirinden değerli ve kritik projeleri hayata geçirmiş bulunuyoruz. Özellikle, terörle mücadele harekâtlarımızda büyük bir etki ortaya koyan ve pek çok ülkenin tedarik etmeye başladığı silahlı/silahsız insansız hava araçlarımız ve akıllı mühimmatlarımız, aynı şekilde 'HÜRKUŞ', 'HÜRJET', 'GÖKBEY' ve 'Kızılelma' gibi göz bebeğimiz olan hava sistemlerimiz ile asil milletimizin gururu olan 5’inci nesil, ilk yerli-millî savaş uçağımız KAAN, ülkemizin hava platformlarındaki büyük atılımlarının en somut örnekleridir” dedi.

"Bölgesel güvenliğe katkı sağlamayı hedefliyoruz"

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, kardeş, dost ve müttefik ülkelerde güvenlik desteği ile askerî eğitim ve danışmalık faaliyetlerini icra ettiğini ifade eden Bakan Güler, “Yakın zamanda Hava Kuvvetlerimizin, dost ülke Katar’da yeni bir sorumluluk üstlenmeye başlaması da bu kapsamda önemli bir adım olmuştur. Buradaki Hava unsurlarımızın varlığı ile Katar Hava Kuvvetlerinin savunma imkân ve kabiliyetlerini desteklemeyi, müşterek eğitim ve tatbikatlar ile bölgesel güvenliğe katkı sağlamayı, aynı zamanda Türk ve Katar Hava unsurları arasındaki birlikte çalışabilirliğin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Bakan Güler, “Özellikle ifade etmek isterim ki Aziz Atatürk’ün, 'İstikbal göklerdedir.' sözünden ilham alan Hava Kuvvetlerimiz, bu anlayışı dost ülkelerin semalarına da taşıma arzusundadır. Dolayısıyla bu misyonun buradaki temsilcisi olan sizlerin vazifesi, kritik olduğu gibi aynı zamanda her biriniz için de iftihar vesilesi olmalıdır” dedi.

Katar ile Türkiye’nin askeri ilişkilerinin gelişmesinde, Türk Hava Kuvvetleri’nin tarihi bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Bakan Güler, “Unutmayın ki sizlerin buradaki varlığı, dünyada seçkin ve saygın bir konuma sahip Türk Hava Kuvvetlerimizin gücünü ve etkinliğini göstermesi bakımından fevkalade önemlidir. Sizler, burada bir yandan bölgesel güvenliğin sürdürülmesine yönelik caydırıcı bir unsur olurken aynı zamanda Katar Hava Kuvvetlerinin imkan ve kapasitesinin geliştirilmesine katkılar sağlayacaksınız. Sizlerin, yüksek bir sorumluluk bilinci ve büyük bir motivasyon ile görevlerinizi en iyi şekilde yapacağınıza, Türk Hava Kuvvetlerimizi en iyi şekilde temsil edeceğinize, böylelikle iki ülke arasındaki müstesna ilişkilere büyük bir ivme kazandıracağınıza yürekten inanıyorum. Sonuç olarak Orta Doğu ve Körfez bölgesindeki en büyük ortaklarımızdan biri olan Katar ile Silahlı Kuvvetlerimiz arasında güvenlik, askeri eğitim ve savunma sanayi iş birliğimizin artarak devam etmesi yegane hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle her birinize görevlerinizde üstün başarılar diliyor; sizleri bir kez daha sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Yolunuz ve bahtınız semalar kadar açık olsun. Hoşça kalın” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi 51. dönem mezunlarını verdi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi, 51. dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 232 öğrenci mezun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mezuniyet törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Bayar Özsoy, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, "Kayseri, şehir ile üniversitesinin birbirine kenetlendiği bir şehirdir. Fakültemizde eğitime doğrudan hizmet eden birçok proje bu sayede hizmete girmiş ve girmeye devam edecektir. Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak bu iklimin oluşmasına katkı sağlayan değerli valimiz, belediye başkanlarımız, rektörümüz ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Sevgili genç hekim kardeşlerim, arkadaşlarım. Sizler bu fakülteye adım attığınızda daha dün gibiydi. Beyaz önlüklerinizi hocalarınız olarak biz giydirdik ve bugün mezuniyetiniz için buradayız. Bu zaman diliminde kimi zaman gözyaşı kimi zaman yoğun bir alın teri döktüğünüze hepimiz şahit olduk. Şimdi burada karşımızda sadece derslerini başarıyla tamamlamış öğrenciler değil, insan hayatını omuzlarında taşıyacak gerecek hekimlerin durduğunu görüyorum" dedi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, "Gençlerimize döndüğümüz zaman; biz her zaman nasihat ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunu sadece mezuniyet törenlerinde yapmıyoruz. Biz özellikle eğitim-öğretim süreçleri devam ederken onlara bu ülkeyi sevmeyi, insanlarımızı sevmeyi ve onlara hizmet etmelerini her daim ifade ediyoruz. Özellikle şunu bilmelerini istiyorum; öğrenmek sadece diplomayı almak için yapılan bir faaliyet değildir. Öğrenmek; hayat boyu devam etmek zorunda. İlim neredeyse onu almak zorundayız. Bunları yaparken de tek isteğimiz ve arzumuz insanlığa hizmet edebilmektir. İnsanlığı katletmek değildir. Sizler konsantrasyonlarınızı bozmamaya, her daim Anadolu insanını, ülke insanını sevmeye gayret etmenizi arzu ediyorum. Bu manada sağlık ve sıhhat içerisinde güzel bir meslek hayatı geçirmenizi, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını can-ı gönülden temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Mezun olan öğrencilerin hekimlik andının ardından fakülte birincisi mezuniyet kütüğüne levha çaktı. Diplomalarını alan öğrencilerin kep atması ile tören sona erdi.
İstanbul CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik: "Peşin olarak Cumhuriyet Halk Partililer cezalandırılıyor" CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulundu. Çelik "Peşin olarak Cumhuriyet Halk Partililer cezalandırılıyor. Ne bir iddianame hazırlanmış ne yargılama süreci var peşin olarak insanlar cezalandırılıyor. İçerideki arkadaşlarımızın Zeydan Başkan’ın, Tutdere Başkan’ın bir an önce serbest bırakılması gerekir" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’ye destek için İstanbul Adalet Sarayı’na geldi. İstanbul Adliyesi önünde açıklama yapan Çelik, "Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz. İçeride Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar, Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere, bir avukat arkadaşımız, başkan yardımcılarımız da var. İfade süreçleri tamamlandı savcılıkta. Sevk yazısı sürecini bekliyoruz. Bu sabah İstanbul’dan partililerimiz beni aradılar. Vatan emniyet ve Gayrettepe’den arandıklarını, ifadeye davet edildiklerini söylediler. Beni de aramışlar yoğundum o aramayı kaçırmışım. Beni de Vatan Emniyet Müdürlüğü’ne davet ettiler. Ben uygun görülürse ifadeyi savcılıkta vermek istediğimi söyledim. Savcı bey adliyenin çok yoğun olduğunu emniyette ifade vermemizin daha uygun olacağını şu an için ifade etmiş. Biz zaten başkanlarımızın sürecini takip etmek için adliyeye gidiyoruz. Avukatlarım, savcı bey ile bir kez daha görüşür gerek emniyette gerek savcılıkta hangisi uygun olursa ifademizi veririz. Cumhuriyet Halk Partili hiçbir yol arkadaşımızın ifade verme konusunda en ufak bir tereddüttü olamaz. Bugün içerideki arkadaşlarımız, daha önce gözaltına alınanlar, tutuklananlar ifadeye çağırılsalardı gelirlerdi. Ekrem Başkan mahkemede bir cümle kullanmıştı; ‘biz yargılanmıyoruz cezalandırılıyoruz’ demişti. Peşin olarak Cumhuriyet Halk Partililer cezalandırılıyor. Ne bir iddianame hazırlanmış ne yargılama süreci var peşin olarak insanlar cezalandırılıyor. İçerideki arkadaşlarımızın Zeydan Başkan’ın, Tutdere Başkan’ın bir an önce serbest bırakılması gerekir. Cezaevindeki arkadaşlarımızın da bir an önce tutuksuz yargılanması gerekir" şeklinde konuştu.
Kayseri ERÜ Tıp Fakültesi 51. dönem mezunlarını verdi Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi, 51. dönem mezunlarını verdi. Program kapsamında 232 öğrenci mezun oldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan mezuniyet törenine AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, KAYÜ Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, protokol üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan ERÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Dursun, "Kayseri, şehir ile üniversitesinin birbirine kenetlendiği bir şehirdir. Fakültemizde eğitime doğrudan hizmet eden birçok proje bu sayede hizmete girmiş ve girmeye devam edecektir. Tıp Fakültesi Dekanlığı olarak bu iklimin oluşmasına katkı sağlayan değerli valimiz, belediye başkanlarımız, rektörümüz ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum. Sevgili genç hekim kardeşlerim, arkadaşlarım. Sizler bu fakülteye adım attığınızda daha dün gibiydi. Beyaz önlüklerinizi hocalarınız olarak biz giydirdik ve bugün mezuniyetiniz için buradayız. Bu zaman diliminde kimi zaman gözyaşı kimi zaman yoğun bir alın teri döktüğünüze hepimiz şahit olduk. Şimdi burada karşımızda sadece derslerini başarıyla tamamlamış öğrenciler değil, insan hayatını omuzlarında taşıyacak gerecek hekimlerin durduğunu görüyorum" dedi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun da, "Gençlerimize döndüğümüz zaman; biz her zaman nasihat ve tavsiyelerde bulunuyoruz. Bunu sadece mezuniyet törenlerinde yapmıyoruz. Biz özellikle eğitim-öğretim süreçleri devam ederken onlara bu ülkeyi sevmeyi, insanlarımızı sevmeyi ve onlara hizmet etmelerini her daim ifade ediyoruz. Özellikle şunu bilmelerini istiyorum; öğrenmek sadece diplomayı almak için yapılan bir faaliyet değildir. Öğrenmek; hayat boyu devam etmek zorunda. İlim neredeyse onu almak zorundayız. Bunları yaparken de tek isteğimiz ve arzumuz insanlığa hizmet edebilmektir. İnsanlığı katletmek değildir. Sizler konsantrasyonlarınızı bozmamaya, her daim Anadolu insanını, ülke insanını sevmeye gayret etmenizi arzu ediyorum. Bu manada sağlık ve sıhhat içerisinde güzel bir meslek hayatı geçirmenizi, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını can-ı gönülden temenni ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından mezun olan öğrenciler hekimlik andı etti. Fakülte birincisinin mezuniyet kütüğüne levha çakmasının ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere diploma verilmesi ve kep atılması ile tören sona erdi. (EK
Ankara CHP lideri Özel: "Bahçeli, TRT’den canlı yayınlanma talebimi doğru bulduğunu ve desteklediğini söyledi" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Bahçeli konuşmasında masumiyet karinesine dikkat çekti. İddianamenin bir an önce yazılmasını talep etti. Ve her zaman söylediğim, davaların TRT’den canlı yayınlanma talebimi doğru bulduğunu ve desteklediğini söyledi" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Gündeme dair değerlendirme yapan Özel, Irak’ın kuzeyindeki bir mağarada metan gazından zehirlenerek şehit olan 12 asker hakkında açıklamalarda bulundu ve bu durumu TBMM’ye taşıyacaklarını söyledi. Bolu’daki otel yangını faciası hakkında da Özel, davanın takipçisi olacaklarını ve ceza alması gerekenlerin ceza alması için çalışacaklarını söyledi. "Şüphesiz alınması gereken dersler var ama bu derslerin çoktan alınmış olması gerekiyordu" Pençe-Kilit harekatı kapsamında mağarada metan gazından zehirlenen ve şehit olan askerler hakkında konuşan Özel, "Maalesef Pençe-Kilit harekatı bölgesinden peş peşe gelen acı haberler yüreğimizi yaktı. 19 askerimiz, üç yıl önce şehit düşen piyade Üsteğmenimiz Nuri Melih Bozkurt’un naaşını aramaya gitmişlerdi. Bir mağaraya giren askerlerimiz orada metan gazına maruz kaldılar ve 12 Mehmetçiğimizi kaybettik. Şehit oldular. Kendilerine Allah’tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum. 12 evladımızın böyle bir olayda şehit olması, milletimizin hem yüreğini yaktı ama bir yandan da milletimizi çok üzdü, çok rahatsız etti. Çok sayıda soru var. Bir ihmal, bir hatalar zinciri olduğu değerlendiriliyor. Şüphesiz alınması gereken dersler var ama bu derslerin çoktan alınmış olması gerekiyordu. Cevaplanması gereken sorular var ama bu cevapların çoktan bulunmuş olması gerekiyordu. Şu anda birçok şehrimizde, İstanbul’da cenazeler var. Arkadaşlarımız, il başkanlarımız, partimizi bu törenlerde temsil ediyorlar. Defin işlemleri tamamlandıktan sonra konuyu Meclis gündemine getireceğiz" ifadelerini kullandı. "Muhalefette bir moral var. Demokrasiye bir umut var" CHP’ye yönelik bir operasyon yapıldığını ve bu operasyonların Türkiye ekonomisine zarar verdiğini söyleyen Özel, "Bakın bu Borsa İstanbul’un 100 hisse senedinin, BİST 100’ün grafiği. Borsa İstanbul mart ayında kendi kendine yükselirken, 19 Mart günü bunlar bu darbe girişimini yapınca 8,79 düşmüş. Borsadan inanılmaz bir para çıktı. Bu para dolara yönlendi. Nasıl gidecek yabancı yatırımcı? Dolar fırlamasın diye dünya kadar rezerv yakıldı. Borsa buraya kadar çakıldı. O günden sonra bir kere o eski, düşmeden önceki trendi düşünün. Buralara gidiyormuş bak. Asla o eski günlerinde değil. Toparlanmaya çalışıyor. Bir toparlanış günü var; 30 Haziran. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tartışıldığı, ‘Partinin yönetimi değişecek mi? Parti bir krize girecek mi?’ sorularının olduğu gün. 30 Haziran günü mahkeme kararı erteleme çıkınca, borsa yüzde 5,54 toparlıyor demek ki antidemokratik bir şey olmayacak diye. Kendi seyrinde gidiyor. Artık en dipte değil. Çünkü CHP bir mücadele veriyor, meydanlarda bir mücadele var. Muhalefette bir moral var. Demokrasiye bir umut var. CHP adeta kapatma davası gibi algılanan o dava korkulan sonucu vermeyince -ki vermeyecek diye söylüyordum- fırlıyor borsa bu kadar. Orada makul gidiyor. Bakın Zeydan Başkanların tutuklandığı gün; cumartesi, pazar. Dün borsa açıldı, yüzde 2 kaybetmiş. Nasıl çakılıyor. Bugün de ben kürsüye çıkmadan yarım puanlık daha düşüş vardı, biraz daha düşmüştü. ‘AK Parti Türkiye’ye ne yapıyor? Yargı aparatıyla operasyonlar ne yapıyor?’ derseniz. Bir ülkenin durumuna bakan, bunlar o ülkedeki 100 büyük şirketin borsadaki değeri, bütün dünya buna bakar: O ülkede işler nasıl gidiyor? Tayyip Bey bir şey yaptırınca böyle oluyor, doğru işler olunca böyle oluyor" ifadelerini kullandı. "Bahçeli TRT’den canlı yayınlanma talebimi doğru bulduğunu ve desteklediğini söyledi" MHP lideri Bahçeli’nin bugün yaptığı grup toplantısına değinen Özel şöyle devam etti: "Bugün Bahçeli’ye hastalandığı gün geçmiş olsun dileklerimizi iletmiş, o grubuna dönene kadar kendisine bir yanıt vermeyeceğimizi söylemiştik. Öyle de yaptık. Sonra Meclis’e döndü, memnuniyetimizi ifade ettik. Geçen hafta grup yaptı, birazcık bizi güzel güzel andı. ‘Nasılsa cevap vermiyoruz, vermeyelim’ dedik. İyi ki de geçen hafta o kötü sözlere cevap vermemişiz. Bugün Bahçeli önemli bir grup konuşması yaptı. Darbenin üzerinden 111 gün geçmişken, biraz önce söylediğim gibi hiçbir şey ispat edilememişken, masumiyet karinesi yok sayılıyorken, halen daha iddianame yazılmamışken, yaşadıklarımız nasıl ekonomiyi kötü etkiliyorken. Hep biz bunları konuştuk. Hatta bu kürsüde dedim ki, ‘İç barışı bozan budur, iç cepheyi güçsüzleştiren budur. Hem iç cephe güçlü olsun diyeceksiniz, hem de tutuklama yapacaksınız, keyfi operasyonlar yapacaksınız. İddianameleri düzenlemeyeceksiniz.’ Bahçeli konuşmasında masumiyet karinesine dikkat çekti. İddianamenin bir an önce yazılmasını talep etti. Ve her zaman söylediğim, davaların TRT’den canlı yayınlanma talebimi doğru bulduğunu ve desteklediğini söyledi. Ben de buradan şunu söylüyorum: ‘Üç T’ demiştim. Görülüyor ki o ‘Üç T’ye geliyoruz. Birincisi; terörsüz ve demokratik Türkiye. İkincisi; tutuksuz yargılanma. Üçüncüsü; TRT’den canlı yayın." Bolu Kartalkaya’da yaşanan otel yangını davasının başlaması ile ilgili konuşan ve davanın takipçisi olacaklarını söyleyen Özel, "Hiçbir kurum, hiçbir kişi yargılanmaktan muaf olamaz. Ama adil bir yargılamanın, hızlı bir yargılamanın ve tüm delillerin hakkaniyetle sorgulandığı bir yargılamanın takipçisi olacağız. O gün oradayız, dün oradaydık, bugün oradayız. Dava boyunca hem ilgili komisyondaki arkadaşlarımız, hem Bolu milletvekilimiz orada olacak. Ben de programım elverdiğince davanın kritik kavşaklarında gidip orada olmaya ve oradaki ailelerin adalet arayışını takip etmeye devam edeceğim. Tabii her evresinde orada olduk, taziyelerde orada olduk, 40’ında orada olduk. Farklı şehirlerde ziyaretlerde bulunduk. Dün kucaklaştığımız, duygusal anlar yaşadığımız ailelerin en büyük şikayeti şu: Burada yargılanması gerekenlerin bir kısmı yargılanıyor. Ama ilk raporda, ikinci raporda ‘Yargılansın’ denilen, savcının ‘Yargılanmalı’ dedikleri yok" diye konuştu.
Kayseri "Yılan ısırmasında sakin kalın" Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, yılan ısırmalarında serin bir yerde sakin şekilde sağlık ekiplerini beklemek gerektiğini söyleyerek "Kalp atışı hızlandığında kan basıncı yükselerek zehrin kana karışması hızlanmış olur" dedi. Uzak alanlara su ve gıda bırakılmasının yılanları evlerden uzaklaştırmasını sağlayacağını söyleyen Kayseri Veteriner Hekimler Odası Başkanı Akgün Ergül, "Yılanlar aslında soğukkanlı canlılardır. Kışın uykuda oldukları için artık havaların ısınması ile birlikte üreme ve beslenme ihtiyaçları için kırsaldan insanların yaşadıkları alanlara yaşam ihtiyaçları için inmektedirler. Bazen şehrin göbeğinde de görülebiliyor ama daha çok bağ evlerinde, serin ve kuytu yerlerde görülme ihtimalleri daha fazla. Onun için de yaz aylarında bağ evlerine gittiğimiz zaman bodrum gibi yerlerdeki alanları temizlememiz ve burada kıştan kalan eşyalarımız varsa kontrol etmemiz bizim için önemlidir. Çünkü orada kış uykusundan yeni yeni aktif hale gelen yılan da olabilir. Vatandaşlarımızın bunun için daha dikkatli olmaları lazım. Bağ evlerinde bu canlılar için ücra noktalara kaplara su koyulmalı ki geceleri avlanmaya çıktıkları için daha aktiflerdir. Bu canlıların ihtiyaçlarını karşılamak için oraya gıda ve su ihtiyaçlarını bırakıp evlerimizden biraz daha uzak alanlarda bir takım tedbirler alabiliriz" dedi. Ergül, yılan ısırmasında sakin şekilde ve serin bir yerde sağlık ekiplerinin beklenmesi gerektiğini söyleyerek, "Evlerimize giriş çıkışlarda canlıların girmemesi için sineklik veya bir takım tedbirler alıp bu canlıların içeri girmesi ile ilgili de tedbir alınabilir. Tabi yılan ısırma vakalarında da vatandaşlarımızın bilinçli olması lazım. Derhal bir sağlık kuruluşuna müracaat etmemiz lazım. Eğer gidecek imkanımız yok ise de serin bir yerde heyecanlanmadan durmamız lazım. Ne kadar çok paniğe kapılırsak ve kalp atışlarımız o kadar hızlanırsa kan basıncımız arttığı için zehrin kana karışması da o kadar hızlı olacaktır. Onun için sakin bir yerde sağlık ekipleri gelinceye kadar beklemek en mantıklısı olacaktır" ifadelerini kullandı.
Gaziantep Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü 25 çocuğu sünnet ettirdi Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü sünnet şöleni düzenleyerek ihtiyaç sahibi ve yetim 25 çocuğu sünnet ettirdi. Gaziantep’te Sultan II. Bayezid tarafından 529 yıl önce tesis edilen vakfiyenin hayır şartı uyarınca ihtiyaç sahibi 25 çocuk için toplu sünnet şöleni düzenlendi. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayelerinde gerçekleştirilen organizasyon asırlardır süren bir geleneği yeniden canlandırarak çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Vakıf medeniyetinin en güzel örneklerinden biri olan ve asırlardır süren bir gelenek, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde yeniden hayat buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sünnet şöleninden önce çocuklara kıyafetler giydirildi ve yapılan dua merasiminin ardından gezi ve şehir turu düzenlendi. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen etkinlik, Sultan II. Bayezid’in 529 yıl önce Amasya’da kaleme aldığı vakfiyesindeki "çocukların sünnet ettirilmesi ve onlara güzel elbiseler giydirilmesi" yönündeki hayır şartını yerine getirmeyi amaçladı. Bu kapsamda Türkiye’nin 81 ilinde eş zamanlı olarak yürütülen projenin Gaziantep ayağında 25 çocuk ve aileleri için özel bir program hazırlandı. Kentteki özel bir kongre merkezinde düzenlen etkinliğe, Gaziantep Valisi Kemal Çeber Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra Ünal, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, siyasi parti ve STK temsilcileri ile sünnet olan çocukların aileleri katıldı. Gerçekleştirilen sünnet şöleninde ilk önce yemek yenildi, daha sonra çocuklar için bisiklet ve altın hediyeleri verildi. Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, sünnetin Türk milletinin hayatında hem dini bir vecibe hem de kültürel bir ritüel olarak önemine değindi. Vali Çeber, "Gaziantep’te toplu sünnet törenleri geleneksel olarak genelde yok. İlimizde erkek çocuklar dünyaya geldiğinde kısa bir süre sonra sünnet ediliyor. Fakat geleneksel olarak yapılanlar sünnet şölenleri de oluyor. Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz ecdadımızdan yüzlerce yıllık gelen bir geleneği Sultan II. Bayezid tarafından 529 yıl önce tesis edilen vakfiyenin gereğini icra ediyor. Ecdadımızı da bu şekilde yad etmiş oluyoruz. Güzel bir gelenek için bir araya gelmiş oluyoruz. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğümüzü tebrik ediyorum" dedi. Hayır şartlarını yerine getirme konusuna önem verdiklerini söyleyen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü Erdoğan Tunç ise Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak yönetimini sağladıkları vakıfların, vakfiyelerinde yer alan hayır şartlarını yerine getirmeyi önemsediklerini ifade etti. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da toplu sünnet şenliğine ev sahipliği yaptığı ve asırlık bir geleneği tekrar yaşattığı için Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğüne teşekkür etti.