GÜNDEM - 14 Temmuz 2015 Salı 16:06

Minik çocuk, köpeğin saldırısıyla gözünü kaybetti

A
A
A
Minik çocuk, köpeğin saldırısıyla gözünü kaybetti

Tatil için gittiği Altınoluk’ta köpeğin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Atahan Zeki Erden, bir gözünü kaybetti. Oğlunun karşı karşıya kaldığı olaya adeta isyan eden acılı anne Sema Erden, “Bu olayın peşini bırakmayacağım. Sonuna kadar hakkımızı arayacağım” dedi.

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesine tatile giden 11 yaşındaki Atahan, sokakta gördüğü köpeği sevmek istedi. İddialara göre bir vatandaş tarafından evin önünde beslenen Amarok cinsi köpek, kendisini sevmek isteyen Atahan’a saldırdı. Köpeğin saldırısına uğrayan Atahan çığlıklar atarak yardım istedi. Çevredekilerin köpeği etkisiz hale getirmesi ile kurtarılan Atahan, hemen Edremit Devlet hastanesi ne kaldırıldı. Burada ilk müdahalesi yapılan ve kafasına ile yüzüne onlarca dikiş atılan Atahan, daha sonra Balıkesir Atatürk Devlet hastanesine sevk edildi.

Kafatası derisi ve sol gözünün üstü köpeğin ısırıkları ve tırmıkları ile yarılan Atahan, tedavi gördüğü Balıkesir Devlet Hastanesinden, enfeksiyon kapması nedeniyle önce İstanbul’daki özel bir hastaneye, oradan da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi hastanesine sevk edildi. Tedavisi halen devam eden minik Atahan, köpeğin sert darbeleri ve enfeksiyonun da etkisi sol güzünün görme yetisini kaybetti.

Tatile gönderdiği oğlundan acı bir haber alarak adeta yıkılan anne Sema Erden, “Oğlumu annemlere yollamıştım. Biz çocuğumuzu sevgi dolu yetiştirdik. Babası da zaten veterinerdi. Köpeği sevmeye çalışırken köpek birden saldırıyor. Göz kısmından kafatasına kadar ısırmış. Köpeğin sahibi olduğunu herkes söylüyor. Ama adam inkar ediyor. Köpeği silahla vurup çocuğu öyle kurtarmışlar. Ardından Edremit’te devlet hastanesine daha sonra Balıkesir Devlet Hastanesi’ne kaldırmışlar. Orada plastik cerrahi müdahale ediyor. Şiddetli derecede enfeksiyon kapıyor. Özel bir hastaneye sevk edildi. Doktorlar burada yüzde 80 görür dediler. Sonra Cerrahpaşa’ya sevk edildi. 3. gün enfeksiyon arttı. Doktorumuz çocuğun göremediğini söyledi. Korneanın yırtıldığını söyledi. Çocuğum göremeyince çıldırdı. Psikolojisi bozuldu” diye konuştu.
Köpeğin sahibi ile telefonla görüştüğünü belirten Anne Sema Erden, “Adam 'köpek benim değil' diyor. Ancak çevrede herkes köpeğin onun olduğunu söylüyor. Adam 'sadece evimin önünde besliyordum' diyor. Bu köpeğin sertifikası yok. Eğer hayvan seversen, besliyorsan aşılarını yaptırmalısın. Onun sertifikasını alacaksın. Telefonu yüzüme kapatıyor. Balıkesir’de belediye başkanı arıyor. 'Maddi manevi yanınızdayız' diyor. Ama şimdiye kadar yanımızda duran olmadı. Çocuğumun geleceği söz konusudur. Kimse ne arıyor? Ne soruyor. Eğer o insan inkar ediyorsa, o benim değil diye, o zaman belediye neden aşı yaptırmadı. Neden kulağında küpesi yok? Benim eşim vefat etti. Babamız yok. Tek başıma mücadele ediyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım. Benim çocuğumun hayatı bitti. Bunun peşini bırakmayacağım. Ruh sağlığımız tamamen bozuldu. Ne şartlarla çocuk okutuyorum. Ne yapılması gerekiyorsa talep ediyorum. Özellikle Altınoluk Belediye Başkanı’ndan talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hayvanseverlere çağrıda bulunan minik Atahan ise "Buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Lütfen aşısız hayvan beslemeyin. Belediye sokak hayvanlarının aşılarını yapsın. Ben hayvanları çok seviyorum. Sokaktan geçerken yaşlı bir köpek gördüm. Sevmek istedim. Severken saldırdı ve ben bir şey yapamadım. Ben gözümü istiyorum. Tekrar söylüyorum lütfen aşısız hayvan beslemeyin” dedi.

MEHMET ALTUNIŞIK
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Aras Nehri baharla birlikte coştu Doğu Anadolu Bölgesi’nde karların erimesi ve etkili olan bahar yağmurları, bölgenin en önemli su kaynaklarından biri olan Aras Nehri’ni coşturdu. Debisi hızla artan Aras Nehri, görsel bir şölen sunuyor. Doğu Anadolu’da kış aylarında yağan karların hızla erimesi ve son günlerde etkili olan sağanak yağışlar, Aras Nehri’nin su seviyesini en üst noktaya çıkardı. Yatak genişliği artan ve akış hızı tavan yapan nehir, izleyenlere görsel bir şölen sunuyor. Yetkililerden taşkın uyarısı Öte yandan debinin hızla yükselmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Nehir yatağına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşlar ve çiftçiler, muhtemel taşkın ve sel riskine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı. Can ve mal kaybı yaşanmaması için bölgedeki güvenlik önlemleri de artırıldı. Aras Nehri’ni cep telefonlarıyla görüntüleyen vatandaşlar ise her yıl bahar aylarında benzer manzaralar yaşandığını ancak bu yıl su seviyesinin oldukça yüksek olduğunu belirterek, "Taşan su sanki bize denizi getirdi. Denize uzağız ama onu yaşıyoruz" dediler. Bingöl Dağları’ndan doğuyor Aras Nehri, Bingöl Dağları’nın Erzurum il sınırları içinde kalan kuzey yamaçlarından doğar. Tekman Yaylası’nın bütün sularını toplayan ırmak, Sakaltutan Dağları’nın doğusundaki havza içerisinde kuzey yönünde akar. Sakaltutan Dağları ile Topçu Dağı arasında kalan derin ve sarp Mescitli Boğazı’nı geçtikten sonra Pasinler Ovası’na inen nehir, Yukarı Pasin Havzası’nın sularını toplayarak gelen Hasankale (Pasinler) Çayı ile birleşerek, il sınırları dışına çıkar. Erzurum-Kars platosunun güneyindeki çöküntü alanlarında akarak Ermenistan sınırına ulaşır. Azerbaycan Sabirabad’da Kura Nehri’ne dökülen nehir, bin 72 kilometre uzunluğa ve 102 bin kilometrekare havza alanına sahiptir. Kafkaslar’ın en büyük nehirlerinden biri olan Aras Nehri’nin 548 kilometrelik kısmı Türkiye sınırları içerisindedir.