KENT HABERLERİ - 14 Kasım 2013 Perşembe 12:31

Minik ellerden büyük işler

A
A
A
Minik ellerden büyük işler

Çevre bilincinin sağlanması için öğrencilere eğitim verip çeşitli tohumlar dağıtan Güngören Belediyesi, yetişen fidanları çevre düzenlemesinde kullanacak.

Güngören Belediyesi, Güngören Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEDÜK),bilinçli bir nesil yetiştirmek amacıyla Güngören’deki tüm ilkokul ve ortaokullarda ki öğrencilere çevre bilinci oluşturma eğitimi verdi. ‘Minik eller yeşilleniyor’ projesi kapsamında Güngören İmam-Hatip Ortaokulu’nun konferans salonunda verilen eğitimde dağıtılacak olan çam tohumlar öğrencilere uygulamalı olarak anlatıldı. Ders sonrası öğrenciler sınıflarına geçerek yetiştirecekleri tohumları aldı. Böylece öğrenciler, tohumların nasıl fidan haline getireceklerini hem de bir ağacın doğa ve gelecek için ne kadar önemli olduğunu öğrendi.
16 BİN ÖĞRENCİYE TOHUM DAĞITILIYOR
Çocuklarla birlikte uygulamalı eğitime katılan Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, “Çocuklarımıza çevre bilincini aşılıyoruz. Çünkü gelecek nesillerin bizden daha fazla dünyaya ve çevreye sahip çıkmaları lazım. Bunun içinde ilçe genelindeki 3,4,5 ve 6’ncı sınıfların tamamına çevre bilincini aşılıyoruz. 16 bin öğrencimize tohumlarımızı dağıtıyoruz. Poşetlerimizin içerisinde de 2 adet tohum bulunuyor. Onları çocuklarımız yetirilecek ve çeşitli yerlere dikeceğiz” dedi.Üstünü toza toprağa karıştıran ilkokul öğrencisi,“Daha önce tohum saksılara ekmiştim ama bu defa saksıya ektiğim tohumu sokağa ekebileceğim. Bu çok güzel bir şey” diye konuştu.Öğrencileri tohum ekmeye teşvik etmek için en çok fidan yetiştiren öğrencilere 1 yıl sonra çeşitli ödüller verilecek. Yetişen fidanlar ilçenin çevre düzenlemesinde kullanılacak.

AHMET FARUK SARIKOÇ-ŞENGÜL KARAKIŞ

İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.