GENEL - 26 Ağustos 2009 Çarşamba 13:32

Minik Recep'in dramı

A
A
A
Minik Recep'in dramı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde doğuştan el ve ayakları olmayan çocuk, protezle hayata bağlanmak için yardım bekliyor.

NECMİ ERTUŞ/HAKKARİ

Aşağı Kayalar köyünde ikamet eden 9 nüfuslu Söyler ailesinin 4. çocuğu olan 6 yaşındaki Recep Söyler, doğuştan olmayan el ve ayaklara kavuşmak istiyor. Önceki gün çocuklarını Hakkari Valiliği'ne götürdükten sonra İhlas Haber Ajansı (İHA) Hakkari Bürosu'nu ziyaret eden baba Eşref ve Anne İklim Söyler, oğullarının durumunu anlatırken gözyaşı döktü.

Baba Eşref Söyler, "Ailemin geçimini köyümde sebze üreterek sağlıyorum. Köyde de arazim bulunmamaktadır. Sadece bir toprak evim var. 9 nüfusum bulunmaktadır. Doğuştan el ve ayakları olmayan çocuğum ise 4. çocuğumdur. Şemdinli Kaymakamlığı'nın destekleri ile Van ve Ankara'daki bazı hastanelere götürdük. Buralarda yapılan muayeneler sonucunda protez yapılabileceği belirtildi. Ancak bu protez malzemelerinin 45 bin TL civarında olduğu belirtildi. Ben de işsiz olduğum için bu parayı denkleştiremedim.

Hayırsever vatandaşlar ve Başbakan'dan çocuğumun el ve ayaklarına kavuşması için yardım istiyorum. Yardım etmek isteyen hayırseverler T.C. Ziraat Bankası Şemdinli Şubesi'nde açtığımız 649-52781283-5001 No'lu hesaba para yatırarak yardımcı olabilirler" şeklinde konuştu.
Çocuğunun durumunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan anne İklim Söyler ise, "Elbiselerini bile giyemeyen çocuğum durumuna üzülüyor. 'Anne benim ellerim neden yok, herkesin elleri var?' şeklinde sorular soruyor. Bizler de artık çocuğumuzun bu içler acısı durumuna dayanamıyoruz" şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir