GÜNDEM - 24 Şubat 2020 Pazartesi 10:56

Misafire hasret yaşıyor

A
A
A
Misafire hasret yaşıyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde bir köyde yaşayan 80 yaşındaki yaşlı adam, evinde misafir ağırlayabilmek için evinin bahçe kapısına tabela astı.

Yıldızeli ilçesine 40 kilometre mesafedeki Tatköy köyü sakini 80 yaşındaki İbrahim Karabulut, namı diğer Ethem amca, evinin bahçe kapısına astırdığı bir tabela ile evinde ağırlayacağı misafirlerini bekliyor. Çocukluğunda babasından gördüğü misafirperverliği devam ettirmek isteyen Ethem amca, köyden göç etmeyerek köyünde yaşamaya devam etti. Uzun yıllardır köyünde yaşayan ve misafiri çok seven Ethem amca, babasının izinden gitmek ve evinde misafir ağırlayabilmek için evinin bahçe kapısına ‘Bu hane misafire açıktır’ yazılı pankart astı. Yaklaşık 5 yıldır asılı olan pankart ile çokça özlemini çektiği misafirlerin yolunu gözler oldu. Tek sıkıntısı gelmeyen misafirler. Karabulut, geçmişte olduğu gibi misafirin gelmediğini söyleyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Misafire hasret yaşıyor

İbrahim Karabulut, çocukluğunda evlerine sürekli misafir geldiğini ifade ederek, “Benim çocukluğumda evimize çok misafir gelirdi. Babam çok misafirperverdi. Misafir çok sevdiğim için ben köyümden gitmedim. Benim emsallerim müftülükten emekli oldular. Ben dört makam üzerine Kuran-ı Kerim okurum. Babamın yurdunu bırakıp gitmedim. Babamın ocağını bırakmayacağım dedim. Onun için misafiri çok arzu ediyorum. Rabbim bir misafir gönderiyorsa geliyor. 2 bardak su, bir bardak ayran içirebilirsem çok mutlu oluyor” dedi.

Babasının izinde gidiyor

Misafire hasret yaşıyor

Karabulut, babası gibi misafirperverliği sürdürdüğünü söyleyerek, “Biz içeride bulunuyoruz. Kimse görünmüyor. Garip geliyor bilmiyor. Dışarıya yazdırdım ki ‘Bu hane misafire açıktır’ altına da telefonumu yazdırdım. Adam geliyor, bazen biz olmaya biliyoruz tabi, telefon ediyor. Üç tane bacım vardı, 2’si rahmetli oldu. Yedi tane oğlum var. Her biri bir yerde. Kimi İstanbul’da kimi Bursa’da. Daha önceleri benim çok misafirim gelirdi, otobüsçüydüm. Tabi ona alıştık. Şimdi de misafir yok. Az geliyor, binde bir. Gönlüm arz ediyor ki hiç olmazsa günde bir iki tane misafir gelsin de sohbet edelim. Ama yok gelmiyor” diye konuştu.

Onur Erden - Mustafa Koçyiğit

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir İzmir merkezli “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütü çökertildi İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir merkezli 3 ilde gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında 2 suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından paylaşım yaparak operasyonlar hakkında bilgi verdi. Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, İzmir merkezli olarak Mersin ve Van’da gerçekleştirilen “Mahzen-13” operasyonlarında elebaşılığını Tahsim Aktaş ve Murat Hanaylıoğlu’nun yaptığı 2 ayrı suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda toplam 25 şüpheli yakalanırken 16 adet tabanca, 2 adet tam otomatik uzun namlulu silah, 10 adet tüfek, çok sayıda fişek, tüfek kartuşu ve muhtelif miktarda uyuşturucuya ise el konuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu İzmir merkezli Mersin ve Van’da düzenlenen operasyonlarda, organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalıştıkları, esnaflara ait işyerlerini kurşunladıkları, silahlı tehdit ile mağdur şahıslara zorla senet imzalattırdıkları, 3’üncü şahıslar adına para tahsilatı yaptıkları, silah ticareti yaptıkları, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işledikleri tespit edildi.