DÜNYA - 22 Mart 2024 Cuma 23:15 | Son Güncelleme : 23 Mart 2024 Cumartesi 10:57

Moskova’da konser salonuna silahlı saldırı: 40 ölü

A
A
A

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), başkent Moskova'daki konser salonuna düzenlenen silahlı saldırıda en az 40 kişinin öldüğünü, 100’den fazla kişinin ise yaralandığı açıkladı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda yer alan konser alanına maskeli en az 3 kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda ölü ve yaralı sayıları netleşmeye başladı. Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda şu ana kadar en az 40 kişinin öldüğü ve 100’den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

Saldırının ardından açıklama yapan Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov ise hastaneye kaldırılan 4 kişinin durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Konser salonundaki 100 kişinin tahliyesi tamamlanırken çevrede yoğun güvenlik önlemleri alındı. Saldırının ardından yangın çıkan binaya ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Erhan Altıparmak

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Ankara’dan Antalya’ya yangın tatbikatı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın himayelerinde Tarım ve Orman Bakanlığı ev sahipliğinde Antalya Valisi Hulusi Şahin ile birlikte 23 il valisinin katılımıyla 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi. Orman yangını oluşması yönünden riskli 23 il valisinin katılımı ile gerçekleştirilen 2024 Orman Yangınlarıyla Mücadele Hazırlık Toplantısında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ortak basın açıklaması yaptı. "Azim, gayret ve seferberlik halindeyiz" İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Orman yangınları büyüklüklerine göre; ‘Çok Küçük Yangın’, ‘Küçük Yangın’, ‘Orta Büyüklükte Yangın’, ‘Büyük ve Çok Büyük Yangın’ olarak 4 seviyeye ayrıldı. Belirlenen gruplara göre de müdahale organizasyonu tanımlandı, bu noktada orman yangını hangi seviyede çıkarsa çıksın Tarım ve Orman Bakanımızın şahsında, onun liderliğinde, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve diğer tüm bakanlıklar, tüm kamu kurum ve kuruluşları bir seferberlik ruhuyla hareket ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Yeşile yeşil katmak için çalışıyoruz" Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise konuşmasında, "Türkiye’nin orman varlığını artırmak ve yeşil vatanımızın yeşiline yeşil katmak için son 22 yılda büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalar kapsamında 7 milyardan fazla fidanı ve tohumu toprakla buluşturduk. Bu sayede orman alanlarımız bugün itibariyle 23,4 milyon hektara çıkmış durumda. Bu da ülkemizin yüzölçümünün yüzde 30’una tekabül ediyor" dedi. "Döşemealtı’nda başarılı tatbikat" Sunum esnasında, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde tatbikat amaçlı kontrollü yangın çıkartıldı. Yangına müdahale için yapılacak planlama, “Yangın Yönetim Merkezinden” yönetildi. Yapılan planlamanın ardından, hava ve kara araçlarıyla yangına müdahale edildi ve yangın başarı ile kontrol altına alındı.
Denizli DSO Başkanı Kasapoğlu; “Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz” Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Avrupa Günü mesajında; “Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz” dedi. 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, “Avrupa’nın birlik, barış ve refahının simgesi olan ’Avrupa Günü’nü kutluyoruz. Avrupa Günü bu yıl ‘Ortak Değerlerimiz, Ortak Geçmişimiz’ ve ‘Birlikte İnşa Ettiğimiz Barış ve Refah’ sloganları ile tüm Avrupa ve ülkemizde kutlanıyor. 1950 yılında Robert Schuman’ın vizyoner önerisiyle başlayan bu yolculuk, bugün bizi bir araya getiren değerler ve ortak hedefler etrafında kenetlenmemizi sağlamıştır. Avrupa Günü, birlikte daha güçlü olduğumuzu ve ancak birlikte hareket ederek zorlukların üstesinden gelebileceğimizi hatırlatmaktadır. Bugün, 74 yıl önce atılan temellerin üzerine inşa edilen Avrupa Birliği’nin, siyasi ve ekonomik entegrasyonunun yanı sıra, demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü gibi temel değerlerin de savunucusu olduğunu anlatan önemli bir gün. Avrupa Birliği’nin Türkiye için önemli bir partner olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin kalkınması ve refahı için AB ile olan ilişkilerimizin daha da güçlenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Denizli, ihracatçı bir şehir olması sebebiyle Avrupa ile yakın ilişki kuran illerin başında geliyor. Denizli ihracatının büyük kısmının Avrupa Birliği üyesi ülkelere yapıldığı gerçeğinden hareketle, ticaret başta olmak üzere hem kültürel hem de sosyal ilişkilerimiz oldukça kuvvetli. Denizli Sanayi Odası olarak, Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimize büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, üyelerimizle birlikte Avrupa pazarına erişimlerini kolaylaştırmak ve AB ile iş birliğini geliştirmek için aktif bir şekilde çalışıyoruz. Sanayimizi, ekonomimizi ve toplumumuzu daha ileriye taşıyacak projelerde Avrupa Birliği ile iş birliği içinde olmaktan mutluyuz. Bu hususta, AB Türkiye Delegasyonu ile 1997 yılından beri var olan ortaklık çerçevesinde Türkiye’deki 19 şehirden biri olarak Denizli’de ve Odamız bünyesinde AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipliği yapıyoruz. Bu birliktelik ile AB ülkeleri ve kurumları ile iş birliklerimizi hem DSO hem de ilimiz adına güçlendirecek çalışmalar yürütüyoruz. Avrupa Günü’nün, barış, demokrasi ve refahın tesis edilmesine ilham kaynağı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.