ASAYİŞ - 12 Haziran 2023 Pazartesi 20:18

Muğla’da yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

A
A
A
Muğla’da yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 2 ölü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yolcu otobüsü ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Antalya-Fethiye karayolu Karabel mevkiinde A.N. yönetimindeki 35 PK 260 plakalı yolcu otobüsü ile Gülnihal Yıldırım yönetimindeki 35 AH 4275 plakalı otomobil çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede otomobilde yolcu olarak bulunan Halil Yıldırım’ın (81) kaza yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Gülnihal Yıldırım (57) da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Otobüs sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Murat Yalçın
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Da Vinci Ameliyat Robotu sağlık zirvesinin gözdesi oldu Uluslararası Sağlık Zirvesi’nde sergilenen Da Vinci Ameliyat Robotu, yerli ve yabancı katılımcıların ilgi odağı oldu. Samsun’da 3 gün sürecek ’2. Uluslararası İkiztepe Sağlık Zirvesi’ bir otelde düzenlendi. Yerli ve yabancı sağlık kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği zirvede Medicana International Samsun Hastanesi de kurduğu stantlarda hizmetlerini tanıtırken yerli ve yabancı sağlık grubu temsilcileri ile temaslarda bulundu. Hastanenin zirveye getirdiği Da Vinci Ameliyat Robotu ise davetlilerin ilgisini çekti. Yerli ve yabancı katılımcılar ameliyat robotunun başına geçerek, robot kollar ile sanal ameliyat gerçekleştirdiler. Zirvenin sağlık sektörü açısından çok önemli olduğunu ifade eden Medicana International Samsun Hastanesi Genel Müdürü Güner Armutlu, “Bugün Samsun ve hastanemiz için önemli bir gün. Çünkü 1 yıl önce ilkini yaptığımız zirvenin ikincisini bugün icra ediyoruz. Görüyoruz ki daha da geliştirilmiş, katılımcı sayısının daha da arttırılmış ve ilginin çok daha yoğun olduğu bir zirve ile karşı karşıyayız. Bu zirveler bizim için çok önemli, çok kıymetli. Özellikle sağlık turizmi açısından da çok kıymetli. Çünkü bugün burada yaklaşık 23 tane ülkeden 240 katılımcının bir araya geldiği ve birebir görüşmelerin yapıldığı bir ortam var. Zirveden çok verimli bir şekilde ayrılmayı düşünüyoruz. Burada yeni iş birliklerinin, yeni anlaşmaların, sözleşmelerin ve yeni stratejilerin oluşturulacağını düşünmekteyim. Geçen yılki yapılan zirvede yeni dostluklar kurmuştuk, yeni anlaşmalar yapmıştık. Bu zirvede bunun üzerine daha anlaşmalar, diyaloglar, iletişimleri kurarak süreci daha da geliştirmeyi planlıyoruz” dedi. “Hastanelerimizde robot teknolojili ameliyatları sıklıkla kullanıyoruz” Ameliyatlarda kullandıkları cihazı zirvede sergilediklerine değinen Armutlu, “Da Vinci diye tabir edilen, bilinen dünyada ameliyatların robot teknolojisiyle yapıldığını gösteren bir cihazı sergiliyoruz. Ameliyatlarda kullandığımız bu cihazın birebir kendisini buraya getirdik. Katılımcılar çok büyük ilgi gösteriyor. Çünkü artık teknolojinin gelişmesiyle ve ameliyatlar robot teknolojisi de döndü. Hatasız, kusursuz, daha güzel ameliyatların yapıldığı bir teknoloji. Hastanelerimizde de bu teknolojiyi sık sık kullanıyoruz. O yüzden de teknolojimize olan ilgi oldukça fazla” diye konuştu.
Ankara Türkiye ve Özbekistan arasında sosyal hizmetler alanında mutabakat zaptı imzalandı Türkiye ve Özbekistan arasında aileler, kadınlar, çocuklar, engelli ve yaşlı bireylere sunulan sosyal hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla bir mutabakat zaptı imzalandı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı “Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı” kapsamında çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. Göktaş, bu çerçevede Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Sosyal Koruma Milli Ajans Başkanı Mansurbek Olloyorov ile bir araya geldi. Kadın, çocuk, aile ve sosyal politikalar konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmenin ardından Göktaş ve Olloyorov, Türkiye ve Özbekistan arasında “Sosyal Hizmetler Alanında İş Birliğine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzaladı. İmza töreni sonrasında Göktaş hayırlı olması temennisinde bulunurken, Olloyorov da “Güzel neticeleri olsun” dedi. Öte yandan Bakan Göktaş, Azerbaycan Aile, Kadın ve Çocuk İşleri Devlet Komitesi Başkanı Bahar Muradova ve Kırgızistan Çalışma, Sosyal Güvenlik ve Göç Bakanı Gulnara Baatyrova ile de ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde ilki düzenlenen Türk Devletler Teşkilatı 1. Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı ile Türk dünyası ülkelerinde ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik iş birliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor.