ASAYİŞ - 24 Eylül 2010 Cuma 12:53

Münevver Karabulut cinayeti davası ertelendi

A
A
A
Münevver Karabulut cinayeti davası ertelendi

Liseli Münevver Karabulut cinayetine ilişkin dava 26 Kasım 2010 tarihine ertelendi.

VOLKAN KAYALAR
İSTANBUL
 
Liseli Münevver Karabulut cinayetine ilişkin duruşma sırasında tepki göstererek, masaya vuran Münevver'in kardeşi İbrahim Enver Karabulut mahkeme salonundan çıkartıldı. Takım elbiseyle duruşmaya katılan katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun, tedirgin olduğu ve sürekli elleriyle oynadığı görüldü.

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Cem Garipoğlu ile baba Mehmet Nida Garipoğlu, anne Tülay Makbule Garipoğlu ve amca Hayyam Garipoğlu'nun da aralarında bulunduğu 6 tutuksuz sanık hazır bulundu. Tıraşlı olduğu gözlenen Garipoğlu, duruşmaya takım elbise ile katıldı. Garipoğlu'nun duruşma sırasında tedirgin olduğu ve elleriyle oynadığı görüldü. Duruşmada Münevver'in annesi Nagehan Karabulut, babası Süreyya Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut, Karabulut
Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, Garipoğlu Ailesi'nin avukatı Aytekin Kaya da hazır bulundu.

Mahkeme salonunda alınan geniş güvenlik önlemleri ise dikkat çekti. Jandarmayla birlikte çok sayıda polis memurunun da duruşma salonunda hazır bekletildiği görüldü. Duruşmada tanıkların ifadelerine yer verildi.

Cem Garipoğlu'nun kardeşi Levent'in arkadaşı Eren Atlı duruşmada tanık olarak ifade verdi. Cinayet günü Cem'i gördüğünü belirten Atlı, "Selamlaştık. Telefon numaramı istedi. Telefon numaramı verdim, bende ona çağrı bırakacaktım ama kontörüm olmadığı için arayamadım" dedi. Atlı, çapraz sorgusunda ise, "Cem ile karşılaştığında yüzünden çizik ya da yara var mıydı?" sorusu üzerine, "Hayır öyle bir şey yoktu" dedi. 

Cinayetle birlikte en çok konuşulan korsan taksici Mehmet Ceyhan Benice de ilk kez tanık olarak dinlendi. Benice, çapraz sorgusu sırasında olay günü arabasına binen Cem Garipoğlu'nun heyecanlı olup olmadığının sorulması üzerine, "Gayet sakindi. Espri bile yapıp güldük. Sohbet ettik. Yüzünden de herhangi bir çizik falan görmedim" şeklinde konuştu.

Cem Garipoğlu'nun testereyi satın aldığı nalburda tezgahtar olarak çalışan İzzet Babat da, "Olay günü öğleden sonra 13.30-14.00 sıralarında Cem dükkana girdi, testere istedi. Ne amaçla kullanacağını sordum, 'lazım' dedi. Testereleri gösterdim. Ağaç kesmekte kullanılan testereyi istedi. Daha alım sırasında fiş kestik" dedi.

Bunun üzerine Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir, "Ne renk poşet verdin. Başka testere gösterdin mi?" diye sordu. Babat ise, "Normalde beyaz poşete koyuyoruz. Ama poşet yırtılmasın diye önce gazeteye sardım, sonra poşete koydum" şeklinde konuştu. "Kaç tane testere gösterdin" sorusuna ise Babat, "İki tip testere gösterdim. Biri demir kesmede kullanılan testere, diğeri de Cem'in aldığı testere" diye karşılık verdi. Cem'in avukatı Aytekin Kaya ise, "Olay günü başka testere sattın mı?" diye sordu. Babat da buna karşılık, "Evet başka testere de sattım" yanıtını verdi.

Tanık İzzet Babat, "Yazar kasa saatinde bir yanlışlık olabilir mi?" sorusuna da, "Yazar kasa saatinde bir yanlış olacağını sanmıyorum" karşılığını verdi. Babat'ın, Cem'in nalbur dükkanına 13.00-14.00 saatleri arasında geldiği yönünde daha önce verdiği ifadeler ise duruşmada tartışmalara neden oldu. Cem Garipoğlu'nun avukatı Kaya'nın, "Fişi sen mi kestin" sorusu üzerine İzzet Babat, "Hayır patronum kesti" dedi. Babat, "Sen gördün mü?" diye sorulunca da gördüğünü söyledi. 

Duruşma sırasında Münevver'in kardeşi İbrahim Enver Karabulut elini masaya vurarak tepki gösterdi. Cem'in avukatı Aytekin Kaya ise, "Lütfen bu durumu kayda alın" dedi. Bunun üzerine İbrahim Enver Karabulut, mahkeme salonundan dışarı çıkartıldı. Bu sırada izleyici bölümünden, Cem Garipoğlu'na yönelik, "Şerefsizsiniz, katilsiniz. Nasıl kıydınız" sesleri yükseldi.

Duruşmaya bir süre ara veren mahkeme heyeti, ardından taleplere yönelik kararını açıkladı. Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir'in, Mehmet Nida Garipoğlu'nun tutuklanması yönündeki talebi mahkemece reddedildi. Garipoğlu ailesinin oturduğu villanın arka kapısındaki kameraların tespiti ve görüntüler için de mahkeme karar aldı. Mahkeme, Cem Garipoğlu'nun tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 26 Kasım 2010 tarihine erteledi.

Bakırköy Adliyesi'nden çıkışında basın mensuplarının Enver Karabulut'un salondan çıkartılmasıyla ilgili sorularını yanıtlayan anne Nagehan Karabulut, "Doğal bir tepkidir. Bende vurdum. Kimyalarının bozulduğunu söylüyorlar. Asıl bizim kimyamız bozuldu. Bu ülkede adalet yok, ilahi adalet var. Sonuna kadar davamıza devam edeceğiz. Gerekirse AİHM'ye başvururuz" dedi. 

Karabulut Ailesi'nin avukatı Rezan Epözdemir ise mahkemeye ilettikleri taleplerin reddedildiğini ifade ederek, "Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu tek başına işlenmiş bir cinayet değildir" diye konuştu. Enver'in masaya vurmasıyla ilgili de Öpözdemir, "Bu doğal bir reaksiyondur. Normal yaşamında çok sakin bir insan" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Yenişehir’de doğa yürüyüşü büyük ilgi gördü Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel, 140 doğaseverle birlikte 12 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Doğa tutkunlarına çağrıda bulunan Başkan Ercan Özel, Yenişehir’de keşfedilecek çok yer olduğuna dikkat çekerek, "Yenişehir’i doğa sporları ve alternatif turizm alanında daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz" dedi. Yenişehir’in doğal güzelliklerini tanıtmak, doğa turizmini canlandırmak ve ilçeyi yeni yürüyüş rotalarıyla daha cazip hale getirmek amacıyla organize edilen etkinlik, Bilecik’in Osmaneli ilçesine bağlı Avdan Köyü’nden başladı. Yürüyüş, Gölcük Yaylası’nda verilen mola ile devam ederken, katılımcılara burada ateş başında öğle yemeği ikram edildi. Doğanın eşsiz manzaraları eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüş, Kızılhisar Mahallesi’nde sona erdi. 12 kilometrelik parkur boyunca katılımcılar hem temiz havanın tadını çıkardı hem de birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi. Etkinliğe Yenişehir Belediye Başkanı Ercan Özel ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Feyzi Büğdüz’ün yanı sıra YENDAK, ANDA ve YAK ekipleri ile İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu öğrencileri, öğretmenler ve çok sayıda doğa tutkunu katılım sağladı. Etkinlik sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Ercan Özel, Yenişehir’in doğal yapısının bu tür organizasyonlar için önemli bir avantaj sunduğunu belirterek, "Doğayla iç içe etkinlikler sayesinde hem sağlıklı yaşamı teşvik ediyor hem de ilçemizin sahip olduğu değerleri daha geniş kitlelere tanıtıyoruz. Bu çalışmalarımızı önümüzdeki süreçte artırarak sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi. Yenişehir’in keşfedilmeyi bekleyen pek çok doğal alana sahip olduğunun altını çizen Başkan Özel, "Yaylaları, ormanları ve yürüyüş rotalarıyla ilçemiz adeta açık hava parkuru niteliğinde. Bu zenginliği sürdürülebilir turizm anlayışıyla değerlendirmek istiyoruz. Yenişehir’i doğa sporları ve alternatif turizmde güçlü bir marka haline getirmek için çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Konya NEÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nin yeni birimleri açıldı Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dijital Simülasyon Merkezi, Mikroskop Destekli Eğitim Salonu Genel Anestezi Ünitesi Açılış Töreni düzenlendi. NEÜ Diş Hekimliği Fakültesinde düzenlenen törende konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Tunçdemir, "Bugün açılışımızı yapacağımız mikroskop destekli eğitim salonunda gerek öğrencilerimize gerek asistanlarımıza gerek dışarıda özelde muayenehanesi olan meslektaşlarımıza buraya davet ederek burada nitelikli güzel eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Alanında uzman hocalarımızı eğitim salonuna davet ederek burada yine nitelikli eğitimler vermeyi hedefliyoruz. Bu anlamda zaten biliyorsunuz ki çok küçük bir alanda çalışıyoruz. Ağız ortamı çok küçük bir alanda çalışıyoruz. Bu mikroskoplar yaklaşık 12,5 kat dokuyu büyüterek çok daha başarılı çok daha uzun soluklu restorasyonlar yapmamıza vesile kılıyor. Yine birinci katta yapacağımız simülasyon laboratuvarında üçüncü sınıf öğrencilerimizle birebir hastayı simüle eden cihazlarımızla eğitim verdikten sonra dördüncü sınıfta kliniğe alarak bizzat dokuları simüle eden eğitim laboratuvarında eğitim aldıkları için daha özgüvenli daha başarılı bir şekilde kliniğe çıkıyorlar ve orada uygulamaların yapıyorlar" dedi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu da, "Simülasyon merkezi öğrencilerimizin bizzat hastayla karşılaşmadan önce pratiğini daha hazır hale getirmesi bakımından önemli. Çünkü hastayla karşılaştığındaki heyecanını o esnada daha temkinli ve tecrübeli olarak rahatlıkla kontrol edebilecek, daha faydalı sonuçlar elde edebilecek. İkincisi piyasada para kazanacak. Bu da çok önemli. Üçüncüsü belki manevi açıdan çok daha önemli. Çünkü özel hastalarımıza hizmet edecek. Bu Türkiye’de çok az. Simülasyon merkezi Türkiye’de ilk. Bu açıdan da önem arz ediyor. Bu üç tane ünitemizin de fakültemize, üniversitemize, Konya’mıza, memleketimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.