KENT HABERLERİ - 07 Kasım 2013 Perşembe 17:00

Muratpaşa Belediyesi'nden göçmen evleri açılışı

A
A
A
Muratpaşa Belediyesi'nden göçmen evleri açılışı

Muratpaşa Belediyesi’nin tarihi ayağa kaldıran Değirmenönü Restorasyon Projesi’nin üçüncü etabını oluşturan Göçmen Evleri, törenle hizmete girdi.

Antalyalıların yoğun ilgi gösterdiği açılışa Muratpaşa İlçe Kaymakamı Cevdet Can, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Muratpaşa Belediye Meclis üyeleri ve muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MUHTARLARDAN TEŞEKKÜR
Değirmenönü Restorasyon Projesi’nin mahalleleri için önemine değinen Demircikara Mahalle Muhtarı Ayşe Peçen ve Çaybaşı Mahalle Muhtarı Mesut Tutar, Başkan Evcilmen’e teşekkür plaketi verdi. Muhtar Tutar “10 yıldır tek telefonla tüm gereksinimlerimize cevap veren bir belediye başkanımız var. Daha ne isteyelim” diye konuştu.
Mübadil bir ailenin kızı Fatma Kolay ise Göçmen Evleri’ne yeniden hayat veren Başkan Evcilmen’e teşekkür plaketi verdi.
GELECEK KUŞAKLARA TAŞIMAK İÇİN
Değirmenönü Restorasyon Projesi’nin 6 yılda etap etap tamamlandığını dile getiren Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, “Değirmenönü adını buradaki 6 değirmenden almış. Ne yazık ki şu an yok olmak üzereyken restore ettiğimiz Üç Taşlı Değirmen dışında hiçbiri yok. Yıkılmak üzere olan 6 Göçmen Evi’ni restore ederek, yedi arıkları da yeniden oluşturarak, çevre düzenlemeleriyle birlikte eski konumuna getirdik. Değirmenlerin öyküsünü gelecek kuşaklara taşımak adına bu projeyi hayata geçirdik” dedi.
59 PROJE AÇILMAYI BEKLİYOR
Muratpaşa Belediyesi’nin 30 konu başlığı altında 275 projeyi hayata geçirdiğini dile getiren Başkan Evcilmen, 7’den 77’ye herkes için proje ürettiklerini dile getirdi. 30 Mart 2014 tarihine kadar 59 projenin daha açılışının yapılacağını dile getiren Başkan Evcilmen, “12 adet Muhtar Evi, Sinan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Park Bahçeler Müdürlüğü’nün idari Binası, Giritli Evi Giritli Kahvesi, son 6 ayda tamamlanan 40 adet park, Çağlayan Kapalı Salonu, madde bağımlılarıyla ilgi TUBİM projesi, Tam Olimpik Yüzme Havuzumuzun açılışını gerçekleştireceğiz. Antalya’ya şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.
“Keşke daha eski yıllarda belediye başkanı olsaydım” diyen Başkan Evcilmen, “Vatan Kahvesini, Vilayet Binası’nı, değirmenleri kurtarırdım. Antalya’nın mirasına sahip çıkardım. Sadece kalanlarını restore ederek Antalya’nın geçmişini geleceğe taşıyorum” ifadelerini kullandı.
Muratpaşa İlçe Kaymakamı Cevdet Can ise geçmişi günümüze taşıyan çalışmaları nedeniyle Başkan Evcilmen’i tebrik etti.
Konuşmaların ardından tüm davetliler kırmızı kurdele keserek Göçmen Evleri’ni ve Üç Taşlı Değirmen’i gezdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Forum Denizli’de Anneler Günü etkinlikleri Koku Atölyesi, Seramik Vazo Boyama Atölyesi ve çocuklara yönelik eğlenceli aktivitelerle Anneler Günü’nü, Forum Denizli’de özel bir deneyime dönüştürüyor. Ziyaretçilerine özel bir alışveriş ve yaşam deneyimi sunan Forum Denizli, Anneler Günü kapsamında 9-10 Mayıs tarihlerinde ziyaretçilerine özel atölye ve etkinliklerle dolu bir program sunuyor. Koku deneyimlerinden seramik boyamaya, çocuklara özel eğlenceli aktivitelerden renkli atölyelere uzanan program, Anneler Günü’nü keyifli anlara dönüştürüyor. MAD Parfüm iş birliğiyle Koku Atölyesi 9 Mayıs’ta MAD Parfüm iş birliğiyle düzenlenen Koku Atölyesi’nde katılımcılar, farklı koku notalarını tanıyarak kendi tercihleri doğrultusunda özel bir deneyim yaşayacak. Yapılan açıklamaya göre; etkinliğe Forum Denizli’de tek seferde 3 bin 500 TL ve üzeri alışveriş yapan ziyaretçiler katılım sağlayabilecek. Toplam 24 kişi ile sınırlı atölye, 3 seans halinde düzenlenecek ve her seansta 8 kişi yer alacak. Çocuklar da unutulmadı 10 Mayıs’ta ise Seramik Vazo Boyama Atölyesi ile birlikte çocuklara yönelik eğlenceli aktiviteler Forum Denizli’de ziyaretçilerle buluşacak. Sosis balon dağıtımı ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklar keyifli vakit geçirecek. Seramik vazo boyama atölyesi 13.00, 15.00 ve 17.00 saatlerinde üç seans halinde gerçekleştirilecek. Etkinlik toplam 75 kişilik kontenjan ile sınırlı olacak. ODTÜ Koleji öğrencilerinden resim sergisi Ayrıca ODTÜ Koleji öğrencilerinin hazırladığı karma resim sergisi, 9-10 Mayıs tarihlerinde Forum Denizli’de sanatseverlerle buluşacak. Serginin açılışı 9 Mayıs’ta saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Açılış programının ardından öğrencilerin hazırladığı dans ve koro gösterileri sahnelenecek.
Edirne Kilise ayininde Bulgarca-Yunanca dil tartışması: Biz Yunan değiliz tepkisi Edirne’de bulunan Sveti Georgi Kilisesi’nde gerçekleştirilecek ayin sırasında Bulgarca ve Yunanca ibadet dili konusunda yaşanan görüş ayrılığı sebebiyle gerginlik yaşandı. Ayinde yaşanan dil tartışması kiliseleri ayinlere kapattırdı Kilisede ayin esnasında bazı katılımcılar Bulgarca ibadet yapılması yönünde talepte bulunurken, mevcut programın Yunanca devam yapılacağı üzerine taraflar arasında sözlü tartışma yaşandı. Kısa süreli gerginliğin ardından ortamın sakinleştiği ve Edirne’de bulunan tüm Bulgar kiliselerinde ayin yapılmayacağı açıklandı. Katılımcıların bir bölümünün yaşanan duruma tepki gösterdiği ifade edilirken, olayın büyümeden kontrol altına alındığı öğrenildi. "Kiliselerimizi ayine kapatıyoruz" İstanbul ve Türkiye’deki Bulgar Ortodoks cemaatinin temsilcisi olarak aktif görev yapan Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dimitri Yotef (Dimitar Yotev), yaptığı açıklamada Bulgarca ayin yapılmasına izin verilmediğini öne sürerek duruma tepki gösterdi. Yotev, "Bugün Bulgarca dilinde ayin yapılmasına izin verilmiyor. Bundan dolayı hepinizden özür diliyorum. Ne benim cemaatim ne de Bulgar halkı böyle bir durumu hak ediyor. 62 yaşındayım, hiçbir zaman bu kadar fanatiklik ve saygısızlık yaşamadık. Ne bizim cemaatimiz yaşadı ne de siz. Kiliselerimiz mum yakmaya açıktır ama ayine kapalıdır, Bulgarca ayin olana kadar. Bundan sonra Metropolit Antiloti’nin tüm kiliselerimize girişi yasaklanmıştır. Ben yönetim kurulu başkanı olarak Rumca ayine izin vermiyorum" dedi. "Aşırı bir fanatizm ve Bulgar halkına hakaret" Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkan Yardımcısı Hristo Kopanov ise tarafların ibadet dili konusunun hassasiyetine dikkat çekerek, "Burada 200-300 kişi var, bir tane Yunan yok. Edirne Yunan Metropolit ayinin Yunanca yapılmasını ısrar ediyor. Buz kendi papazımızı getirdik. Onun üstüne daha yüksek rütbeli papaz yollamış. Ayini yapamazsın diyor. Burası bir Bulgar kilisesi. Biz İstanbul’da da da Bulgarca ayın yapıyoruz. Burada izin verilmemesi aşırı bir fanatizm ve Bulgar halkına hakaret. Kendi lisanlarında ibadet etme özgürlüğünü bir şekilde yasaklıyor" diyerek tepki gösterdi.