EĞİTİM - 28 Mart 2019 Perşembe 12:53

Muş’a 20 milyon TL’lik eğitim yatırımı

A
A
A
Muş’a 20 milyon TL’lik eğitim yatırımı

2019-2020 eğitim öğretim yılında açılacak, Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kademelerine eğitim öğretim verecek Bahçeşehir Koleji Muş Kampüsü yoğun katılımla gerçekleşen toplantıyla tanıtıldı. Muş’ta 17 dönüm alan üzerine inşa edilen ve 20 milyon TL’ye mal olan 41 derslikli “Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü” tanıtım toplantısında konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, “Muş’a kaliteli eğitimi getireceğiz” dedi.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (Muş TSO) konferans salonunda düzenlenen programa; Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsü Kurucu Temsilcileri Serdal Arslan ve Bekir Gülsarı, MŞÜ Rektör Yardımcıları, eğitimciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programın açılışı, Bahçeşehir Üniversitesi Washington D.C. Rektörü Doç. Dr. Sinem Vatanartıran’ın ABD’den gönderdiği mesajın sinevizyon gösteriminin salondaki misafirlere izletilmesi ile başladı. Programda konuşan BUEK Başkanı Enver Yücel ise, Muş’ta çok iyi bir şekilde temsil edildiklerini ifade etti.

Bahçeşehir Kolejinin Muş’ta açılması için her türlü desteği verdiklerini hatırlatan Yücel, “Muş’ta 14 yıl önce ilk eğitim kurumumuzu açtığımız zaman değerli arkadaşlarıma o gün başarılar diledim ve bayrağı, markamızı kendilerine teslim ettim. Bugün görüyorum ki hem Serdar Arslan hem Bekir Gülsarı ve takım arkadaşları kurumumuu çok iyi temsil edip, çok güzel işler çıkardılar. Bizlere 4 yıl önce gelip, ‘Muş’ta Bahçeşehir Koleji kampüsünü de açmak istiyoruz, Muş’un buna çok ihtiyacı var’ dedikleri zaman, her türlü yardımı yapacağımızı ifade etmiştik ve bugün bunu gerçekleştirmekten dolayı çok gururluyum” dedi.

“Kampüsümüz önümüzdeki yıl eğitim-öğretime başlayacak”
Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsünün 2019-2020 eğitim-öğretim yılından faaliyete başlayacağını söyleyen Yücel, “Takım olarak, bir ekip olarak Türkiye’nin her noktasında eğitim kurumları açıp, ‘kaliteli eğitim her çocuğun hakkıdır anlayışıyla’ hareket ediyoruz. Türkiye, dünyada 17’inci en büyük ekonomi. Niye ilk 10’da değiliz? Hepimiz teknolojiyi en azından elimizdeki akıllı telefonlarla kullanıyoruz. Hem de iyi kullanıyoruz. Ancak hep satın alıyoruz, hep izliyoruz. Ancak teknolojiyi kullanmak yetmez, teknolojiyi üretmeliyiz, katma değeri yüksek üretim yapmalıyız. Katma değeri yüksek üretim yapamazsanız zengin olamazsınız. Bu da büyük ölçüde iyi ve kaliteli eğitimle sağlanabilir” ifadelerini kullandı.

“Savunmadan daha çok eğitime para harcıyoruz”
Eğitime savunma sanayinden daha fazla para harcandığını kaydeden Yücel, “Türkiye’de özellikle son 10 veya 15 yıldır savunmadan daha çok eğitime para harcıyoruz. Bu paranın karşılığını alabilmek için anaokulundan üniversiteye kadar doğru eğitimlerin vermemiz lazım” diye konuştu.

“Muş’a kaliteli eğitimi getireceğiz”
Kaliteli eğitimi Muş’a getireceklerini söyleyen Yücel, “Muş’a 21. Yüzyılın eğitim anlayışını getireceğiz. 4-5 yaşından itibaren kodlama öğreterek geleceğin çocuklarını yetiştiriyoruz. Öğrencilerimize 21. Yüzyıl becerileri kazandıran bir eğitim anlayışıyla geleceğin liderlerini, bilim insanlarını yetiştiriyoruz” dedi.

Muş’u eğitim hizmetiyle taçlandıracaklarını söyleyen Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın “Muş’un bölgenin en eski yerleşim yerlerinden birisi olduğunu, zaman zaman inişli çıkışlı günlerinin olduğunu biliyoruz. Biz bilim insanları veriye dayalı konuşmayı severiz. Bahçeşehir Kolejinin eğitim anlayışıyla Muş’tan ülkemizi gelecekte temsil edecek çok değerli insanlar çıkacağına inanıyorum” dedi.

BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz de ilk günden bu yana kurum olarak araştırma ve geliştirme faaliyetleri yapmak, insan kaynağının eğitimle ilgili olan tüm noktalarını desteklemek ve yenilikçi projeler ortaya koymak için Bahçeşehir Koleji ile iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

“2019-2020 eğitim-öğretim yılında Bahçeşehir Koleji olarak Türkiye’de 130 kampüsle eğitim-öğretime başlayacağız” diyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ ise, “Muş 1071 Kampüsümüzde dahil olmak üzere 15 binin üzerinde öğretmenle 100 binin üzerinde öğrenciye kaliteli eğitim ulaştıracağız” diye konuştu.

Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kademelerinin bulunacağı 17 dönüm alan üzerine inşa edilen Bahçeşehir Koleji Muş 1071 Kampüsünde; STEM+A Merkezi ve STEM+A eğitim modeli için hazırlanan robotik ve kodlama atölyeleri, fizik, kimya, biyoloji, fen, inovasyon ve deney laboratuvarlarının yanı sıra anaokulu için ayrı olmak üzere 2 yüzme havuzu, buz pisti, tenis kortu, kapalı ve açık spor salonu, basketbol ile futbol sahası, 3D sinema salonu, kütüphane ve görsel sanatlar dersliklerinin yer alacağı bildirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu’da üniversite öğrencileri Filistin için yürüdü, "katil İsrail" sloganı attı Kastamonu Üniversitesi’nde öğrenim gören öğrenciler ile akademisyenler birçok ülkedeki üniversitelerde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla yürüyüş yaptı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde Filistin için yapılan protestolara destek vermek amacıyla Kastamonu Üniversitesindeyürüyüş gerçekleştirildi. İlahiyat Fakültesi önünden başlayan yürüyüşte öğrenciler ile akademisyenle tekbir getirerek “katil İsrail” sloganı attı. Öğrenciler ellerindei “su yok, elektrik yok, vicdan yok”, “ey dünya daha kaç çocuk ölmeli”, “dünyanın gözü önünde binlerce çocuk öldürüldü”, yazılı pankartlarla Orman Fakültesi yanında bulunan yerleşkeye kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan İlahiyat Fakültesi öğrencisi Taha Kanbolat, “İsrail’in bu soykırımı durdurulmaz, cezalandırılmaz ve dünya, kendini tüm insanların üstünde konumlandıran bu sapkın zihniyetin hakimiyetine bırakılırsa artık her türlü katliam, soykırım, zulüm, sürgün ve hukuksuzluk, insanlığı büyük felaketlere götürecektir. Kastamonu Üniversitesi Öğretim elamanları, öğrencileri ve mensupları olarak zulme karşı sesini yükselten tüm insanlığı selamlarken, zalim, katil ve soykırımcı sıfatlarını sonuna kadar hak eden İsrail’i ve destekçilerini lanetliyoruz. Dünyamız gelecek nesillere, İslam’ın öngördüğü ’tüm varlıklara derin merhamet’ parolasıyla aktarılacaksa, her şeyden önce, insanlığın tüm ödevlerinin en acili olarak işgalci ve soykırımcı İsrail durdurulmalı ve böyle bir katliama tekrar cüret edemeyecek şekilde cezalandırılmalıdır. Filistin, İslam dünyasının gözbebeklerinden biri olan Kudüs’ün adına yakışır duruma yeniden gelmeli, emniyet, selamet ve merhamet yurdu olmalıdır” dedi. Yürüyüşe Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Ahmet Hamdi Topal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Atalan ile çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş sonunda Filistinliler için dua edildi.