ASAYİŞ - 02 Şubat 2018 Cuma 00:15

Müşteri kılığında cep telefonu çalan hırsız kamerada

A
A
A
Müşteri kılığında cep telefonu çalan hırsız kamerada

Güngören’de gündüz vakti kimliği belirsiz bir kişi müşteri kılığında girdiği marketin kasasının yanında bulunan cep telefonunu çalarak kaçtı. Hırsızın market içerisinde dakikalarca kasanın başındaki görevlinin gitmesini beklediği anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

Olay, geçtiğimiz günlerde öğle saatlerinde Güngören’de bir markette meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kimliği belirsiz bir kişi yol üzerindeki markete müşteri kılığında girdi. Bir süre rafların önünde vakit geçiren şüpheli kişi daha sonra kasanın bulunduğu bölüme doğru yöneldi. Kasanın başında duran görevliyi bir taraftar gözetlerken bir taraftan da market görevlisiyle konuşan hırsız, kasanın başında kimsenin olmadığını gördüğü sırada harekete geçti. Kasanın önünde bir kez daha etrafı süzen şüpheli kimsenin olmadığından emin olduktan sonra, önce kasayı açmayı denedi, kapalı olduğunu anlayınca da hemen kasanın yanında bulunan cep telefonunu alıp kayıplara karıştı. İlçe içerisindeki ayrı ayrı marketlere dadanan hırsız ilçe esnafını canından bezdirirken, yaşanan bu anlar ise güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.
Kasadan para çalan hırsız kameralara yansıdı
Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde şüpheli bir kişi müşteri kılığında markete giriyor ve rafları incelemeye başlıyor. Bir süre etrafı süzen şüpheli market içerisinde kasanın olduğu bölüme yöneliyor. Market çalışanıyla bir süre ürünle ilgili bilgi alırken bir taraftan da kasanın başındaki görevliyi kontrol eden şüpheli kasanın yanına gittiği görülüyor. Kasanın başına geldiğinde bir kere daha etrafı kontrol ettikten sonra kasanın yanındaki cep telefonunu alıp kaçması görüntülere yansıyor.

Ufuk Kıvık
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İçinde gliserol bulunan ‘slushie’ içecekler, 10 yaş altı çocuklar için tehlikeli Rengârenk görüntüleriyle çocukların ilgisini çeken ‘slushie’ içecekleri hakkında aileleri uyaran Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe, 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirtti. Dışarıda yapılan slushie içeceklere eklenen ve donmuş etkisini veren Gliserol hakkında bilgilendiren Uzm. Dr. Menekşe, “Bu madde çocuklarda; baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açıyor” dedi. Yaz aylarının gelmesiyle buzlu içecek tüketim oranları da artacak. Popüler olan slushie içecekler hem rengârenk görüntüsü hem de tadıyla çocuklar tarafından da ilgi görüyor. Ancak sulu kar etkisini verebilmek için bu tür içeceklere E422 koduyla yer alan ‘Gliserol’ ekleniyor. Çamlıca Erdem Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Uzm. Dr. Hatice Polat Menekşe ise bu madde hakkında çeşitli uyarılarda bulundu. 10 yaş altındaki çocukların bu tür içeceklerden uzak tutulması gerektiğini belirterek “Üreticilere çok az miktarda gliserol kullanılması uyarısı var. Ancak bunun ne kadar uygulanabildiğini bilmiyoruz. Kaldı ki çok az haliyle bile 10 yaş altı çocuklar için tehlike arz ediyor” açıklaması yaptı. “Aileler genellikle bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor” Uzm. Dr. Menekşe, “Bu tür içecekler geleneksel olarak şekerle hazırlanırken son dönemlerde hazır gıda olarak bulunması için gliserol kullanılarak yapılıyor. Küçük çocuklarda tüketildiğinde baş ağrısı, kusma, karın ağrısı, kan şekeri düşüklüğü, bilinç kaybına yol açabiliyor. Aileler ise bu semptomların neden kaynaklandığını anlayamayabiliyor. Dikkatli davranmak bu nedenle önemli” dedi. Uzun dönem etkileri çocukta kalabilir: Böyle vakalar tespit edilmiş Gliserol tüketiminin 4 yaş altındaki çocuklarda çok tehlikeli olduğunun altını çizen Uzm. Dr. Menekşe, “4-10 yaşındaki çocuklara ise çok az miktarda, verilmelidir. Bu içecekleri fazla tüketen 4 yaş altındaki çocuklar için ise ciddi sonuçlar doğurabilir. Maalesef müdahalesi geciken kan şekeri düşüklüğü ve bilinç kaybı gibi bir durumda uzun dönem etkileri çocukta kalabilir. 4 yaş altında bildirilmiş böyle vakalar var ” uyarısında bulundu. Gliserol hazır gıda ürünlerine genellikle tatlandırıcı veya koruyucu olarak kullanılır ama çoğunda zarar veremeyecek derecede eser miktarlardadır. Slushie içeceklerde ise miktar olarak fazlalığı endişe kaynağını oluşturur. Ailelere önerilerde bulunan Uzm. Dr. Menekşe, “Çocuklarınıza hazır ürünleri tükettirmeyin. Örneğin meyve suyunu siz hazırlayın. Kutulu ürünleri ise ancak güvenli aralıklarla tüketebilirler” diyerek sözlerini sonlandırdı.