ASAYİŞ - 03 Ekim 2017 Salı 09:27

Müşterilerin şaşkın bakışları arasında silahlı soygun

A
A
A
Müşterilerin şaşkın bakışları arasında silahlı soygun

Kağıthane’de bir süpermarket zincirine giren silahlı soyguncular müşterilerin gözü önünde marketin çelik kasasını soydu. Soygun anı saniye kameralara yansırken müşterilerin, soygunu şaşkın bakışlarla izledikleri görüldü.

Olay, Kağıthane Gürsel Mahallesi’nde önceki akşam saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, motosiklet ile markete gelen silahlı ve kasklı iki kişiden biri market görevlisini silahla tehdit etti. Soyguncunun hedefinde yazar kasadaki paralar değil ofiste bulunan çelik kasa vardı. Market görevlisini silah zoruyla ofiste bulunan kasaya doğru götüren soyguncu market sorumlusuna silahını doğrultarak kasayı açtırarak buradan bulunan yaklaşık 10 bin lirayı aldı. Bir süre dışarıda bekleyen soyguncu ise o sırada market içerisine girerek arkadaşını aradı. Çalışanlardan arkadaşının nerede olduğunu soran diğer soyguncu o sırada ofisten çıkan arkadaşıyla birlikte marketten dışarı çıktı. Market önünde bulunan motosiklete binen soyguncular hızla olay yerinden uzaklaştı. O anlar güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Soygun anı kamerada

Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, soygunculardan biri süper markete girerek market arabalarını itiyor. Kasanın bulunduğu bölüme geçen soyguncu elindeki silahı kasiyere doğrultarak ofisteki kasanın anahtarını istiyor. Kasiyeri ofise doğru götüren soyguncu silahını mağaza sorumlusuna doğrultarak kasaya yöneliyor. Mağaza sorumlusunun kasayı anahtarla açması üzerine paraları alan şüpheli ofisten çıkıyor. Dışarıda bekleyen soyguncu ise market içerisine girerek arkadaşını arıyor. Arkadaşının ofisten çıkmasıyla birlikte kapıları şaşıran soyguncular market arabalarının arkasından geçerek ellerindeki paralarla dışarı çıkıyor. Kapıda bulunan motosiklete binen soyguncular olay yerinden hızla uzaklaşıyor. Bu sırada markette buluna müşterilerin ise şaşkın bakışlarla yaşananları izledikleri görülüyor.

Güvenlik kameralarını izleyen polis ekipleri zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. 

Caner Sönmez

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa CHP ilçe yönetiminden Başkan Özdemir’e destek ziyareti CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, ilçe yönetimiyle birlikte Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’i makamında ziyaret ederek, her zaman desteğe hazır olduklarını vurguladı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin ile ilçe yönetimini Halk Evi’ndeki makamında ağırladı. Ziyarette, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve başkan yardımcıları ile partililer de yer aldı. Başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini belirten CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, seçim döneminde olduğu gibi her zaman destek olmaya hazır olduklarını vurguladı. Şahin, “Nilüfer, Türkiye ve Bursa’nın gözbebeği konumunda. Nilüfer’in başarısını daha da yukarı taşımak için üzerimize düşen ne varsa, örgütümüzle birlikte yapmaya hazırız. Örgütten gelen bir başkan olmanız, bizim için ayrı bir mutluluk oldu. Başarılı çalışmalar yapacağınıza inanıyoruz” diye konuştu. Kampanya dönemi ve sonrasında CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin öncülüğünde örgütün desteğini gördüklerini ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de, “Biz de sizin yanınızda olmaya çalıştık. Birlikte güzel bir süreç geçirdik. Buradaki esas görevimiz, birlikte başarılı işler yapmak. Yönetimimizi belirledik, artık sahaya çıkma zamanı. Nilüfer’de herkese dokunacağız. Bunu, sizin de desteğinizle yapacağız. Sorunları biliyoruz ve bunları çözmek için çalışacağız” dedi. Fikir alışverişinin yapıldığı ziyarette Başkan Şadi Özdemir, talep ve öneriler üzerine değerlendirmelerde de bulundu. Başkan Özdemir, Nilüfer’de gerçekleştirmek istedikleri projeleri de paylaştı. Ziyaretin sonunda CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne yaptıkları bağışın belgesini, Başkan Şadi Özdemir’e verdi.
Şanlıurfa Şanlıurfa’da doğaseverler küresel ısınmaya dikkat çekti Şanlıurfa’da doğaseverler, küresel Isınma ve iklim değişikliği farkındalığı için doğa yürüyüşü düzenledi. 5 saat boyunca 10 kilometre yürüyen katılımcılar, çevre temizliğinin ardından halay çekerek etkinliği tamamladı. Bozova ilçesi Kaptaş Vadisinde düzenlenen doğa yürüyüşüne, aralarından sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu 38 kişi katıldı. Katılımcılar, küresel ısınma ve iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmak için 5 saat boyunca 10 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından küresel ısınma ve iklim değişikliği hakkında bilgi alışverişinde bulunan katılımcılar, çevre temizliği yaptı. Doğaseverler çere temizliğinin ardından halay çekerek eğlendi. Etkinlik hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından son buldu. Etkinliğe katılan Fadile Deveci, doğaya zarar veren cisimlerin çöpe atılması konusunda vatandaşlara çağrıda bulundu. Deveci, “Burada şimdi çevre temizliği yapıyoruz. Doğamızı seviyoruz. Doğamızı koruyalım ve temiz tutalım” dedi. Doğasever Ayhan Taş ise, “İklim değişikliği ve küresel ısınma farkındalığı için 10 kilometrelik bir doğa yürüyüşü düzenledik. Doğa yürüyüşümüzü sağlıklı bir şekilde bitirdik. Daha sonra çevre temizliği yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” diye konuştu.
Bingöl Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. Protokol çerçevesinde, Bingöl Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecek. Bingöl Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi arasında iş birliği protokolüne imza atıldı. İş birliği protokolünün imzaları Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ve İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu tarafından atıldı. İmzalanan iş birliği protokolü ile iki üniversite arasında araştırma, eğitim-öğretim konularında her iki üniversitenin öğretim elemanları ve öğrencileri arasındaki ilişkileri teşvik etmek, araştırma çalışmalarının sonuçlarının ortak kullanımını sağlamak, bunları yayımlamak, tarafların eğitim-öğretim anlayışları ve bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimlerini birbirlerine aktarmak, öğretim elemanı değişimi, öğrenci değişimi, ortak bilimsel ve sanatsal araştırmaların yapılması, örgün eğitimde ve uzaktan eğitimde iş birliği yapılması; seminer, konferans, akademik etkinliklerin düzenlenmesi, bilimsel yayınların paylaşılması, ortak projelerin üretilmesi, ortak çalışmalarda laboratuvar imkânlarının karşılıklı kullandırılmasını, ortak akademik çalışmaların desteklenmesi amaçlanıyor. Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak, imzalanan protokolden memnun kaldıklarını belirterek, “Ülkemizin köklü üniversitelerinden İstanbul Teknik Üniversitesi ile yaptığımız protokol, üniversitemize ve ilimize hayırlı olsun. Bu iş birliği protokolü ile bağlarımızı daha güçlü hale getirdik. Öğrencilerimiz ve akademisyenlerimiz İstanbul Teknik Üniversitesinin imkanlarından yararlanabilecekler. Bingöl Üniversitesi ile protokol imzalayan İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Prof. Dr. İsmail Koyuncu’ya bizlere verdiği desteklerden dolayı Bingöl Üniversitesi adına teşekkür ediyorum” dedi.
İstanbul İmar Barışı Kanun teklifi TBMM komisyonunda İmar Barışı Kanun teklifini değerlendiren Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ’’Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor’’ dedi. İmar kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma Ve Turizm Komisyonu’nda değerlendirilecek. Kanun teklifine ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Global Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Teklif kişinin kendi arazisine 31.12.2023 tarihinden önce yapmış olduğu ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılar için afet risklerine dayanıklılık şartıyla Yapı Kayıt Belgesi verilmesini ve Hazineye ait taşınmazlar üzerine yapılmış belgeli yapıların satış süresinin uzatılmasını öngörüyor. Kanun teklifi gerekçelerinde ise özellikle güncel olmayan uydu görüntüleri ile mağduriyetler oluştuğu, köylerin mahalle statüsüne geçmesi nedeniyle de bu yapıların ruhsatsız duruma düştüğü değerlendiriliyor. Teklif özellikle yapının depreme dayanıklılığını belirli şartları karşılayan yapıların kapsamına alınması hedefliyor. Bu şartlar arasında zemin etüt raporları, fay hattı araştırmaları, depreme dayanıklılık raporları ve ilave kat yapılmışsa teknik rapor alınması gibi koşullar bulunuyor” dedi. ’’Uydu görüntülerinde eksikler ve uygulamada farklıklar yaşanmış’’ Daha önce çıkartılan İmar barışından faydalanmanın ilk şartının yapının 31.12.2017 tarihinden önce yapılmış olması olduğunu hatırlatan Özelmacıklı, “Bazı raporlarda İmar barışı sürecinde uydu, ortofoto veya çeşitli programlarla sağlanmış görüntülerin doğru sonuç vermediği belirlenmişti. Özellikle kırsal bölgelerde uydu verilerinin güncelliği ve tam doğruluğu da sağlanamamıştı. Ayrıca esaslarda Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin iş ve işlemlerin Bakanlık tarafından denetleneceği hüküm altına alınsa da, bu denetlemenin nasıl ve ne zaman yapılacağı da açıklanmamıştı. Bu konularda da uygulama farklıkları nedeniyle yaşanan mağduriyetler olmuş, Yapı Kayıt Belgesi iptali nedeniyle açılan davaların kaybedilmesi sonucunda mahkeme giderlerinin oluştuğu ve bu giderlerin bakanlık bütçesinden karşılandığı çeşitli raporlarda yer almıştı” şeklinde konuştu. ’’Mağduriyetler çözülmeli lakin sağlıksız yapılaşmaya fırsat vermemeli’’ İmar barışlarının şehirlerimizin afetlere karşı savunmasız ve sağlıksız bir şekilde büyümesine neden olduğuna dikkat çeken Özelmacıklı, “İmar barışı, kaçak yapılaşmayı teşvik ediyor, kentsel dönüşüme engel oluyor. Kanunlara uygun şekilde yapı inşa edenler cezalandırılırken, kanunsuz faaliyetlerde bulunanlar ödüllendiriliyor. Bu konuda yasal düzenlemeler net olmalı” diye konuştu. Belediyeler Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında hareket etmeli Özellikle bazı belediyeler tarafından tarım arazilerine tarım dışı amaçla kullanım izinleri verildiğini ifade eden Özelmacıklı, “5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunun 13. maddesine göre, imar planlarında tarımsal niteliği korunacak alan olarak belirlenen ve kamu yararı gözetilerek tarım dışı amaçlarla kullanım izni verilen yerler, bu amaç dışında kullanılamaz veya planlanamaz hükmü bulunmaktadır. Bu konuda bazı belediyeler tarafından verilen izin, ruhsat ve imar durumlarına ilişkin kararlarda, tarımsal niteliği korunacak alanlar üzerinde Bakanlık görüşü alınmadan da işlemler yapılabiliyor. Bu konuya da dikkat edilmeli” dedi.