BASKETBOL - 11 Ekim 2011 Salı 10:36

NBA'da kriz derinleşiyor

A
A
A
NBA'da kriz derinleşiyor

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA'de kriz gittikçe derinleşiyor.

ERSİN ŞİYHAN
İSTANBUL

 

NBA'de oyuncuların aldığı lokavt kararının ardından yönetim ile sürdürülen görüşmelerden bir kez daha sonuç alınamadı. NBA'in oyuncu temsilcisi Derek Fisher ile NBA Başkanı David Stern dün yapılan ve yaklaşık 5 saat süren son görüşmelerin ardından yaptıkları açıklamalarda, ciddi fikir ayrılıklarının giderilemediğini ve bu nedenle liglerin başlama tarihini 2 hafta ertelendiğini belirtti. 1 Kasım'da başlaması gereken NBA'de normal sezon heyecanının 14 Kasım'a kaydırıldığı ifade edilirken uzmanlar, anlaşma
sağlanmasının yakın gelecekte de çok zor bir ihtimal olarak gözüktüğünü ifade ediyorlar.
1998/1999 sezonundaki 50 maçlık ertelemeden beri NBA'de ilk kez maçlara bu kadar uzun süreli ara verilmiş oldu. Zira, NBA'deki iki haftalık bu erteleme 100 maça denk geliyor.
 

83 MİLYON DOLARLIK KAYIP


NBA'de normal sezonunun başlangıcının iki hafta ertelenme kararı beraberinde ekonomik kayıpları da getirecek. Yaklaşık 100 maça denk gelen periyotta kulüplerin bilet satış gelirleri baz alındığında yaklaşık 83 milyon dolarlık bir kayıp yaşayacağı ifade ediliyor. NBA'de takımlar geçtiğimiz sezon 17 bin 300 seyirci ortalamasıyla maçlarını oynamışlardı. Geçtiğimiz sezon seyirci ortalamalarının düşmesinden yakınan kulüplerin bu sezonki erteleme kararıyla birlikte yaşadıkları sıkıntının daha da fazla olması
bekleniyor.
 

Bu arada NBA Başkan Yardımcısı Adam Silver da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaşanacak maddi kayıplara dikkat çekerek, TV ve reklam gelirlerindeki düşüşlerin yanı sıra aylık ortalama 350 milyon dolarlık bir kayıp yaşanabileceğini ifade etti.


DALLAS ŞAMPİYONLUK YÜZÜĞÜNÜ TAKAMAYACAK
 

NBA'de geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Alman yıldız Dirk Nowitzki önderliğindeki Dallas Mavericks'te yaşanan son gelişmenin ardından şampiyonluk yüzüğüne kavuşma hayalini ertelemiş oldu. NBA'de geleneksel olarak şampiyon olan takım bir sonraki sezonun ilk maçında şampiyonluk yüzüğü takıyor.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Kardeş belediyeler güç birliği için Kestel’de buluştu Bursa’nın Kestel ilçe Belediye Başkanı Ferhat Erol ile Bilecik’in Pazaryeri ilçe Belediye Başkanı Zekiye Tekin, belediyecilikte örnek olacak bir buluşmaya imza attı. Kestel’de gerçekleşen ziyarette, iki başkan ortak projeler, yerel kalkınma hamleleri ve vatandaş odaklı hizmetler üzerine kapsamlı istişarelerde bulundu. Samimi bir atmosferde geçen görüşmede, özellikle altyapı yatırımları, sosyal belediyecilik uygulamaları ve kırsal kalkınmaya yönelik projeler masaya yatırıldı. Kardeş belediyeler arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi adına atılabilecek somut adımlar değerlendirildi. Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Kestel Belediyesi’nin tecrübe ve birikiminden faydalanmanın önemine dikkat çekerek, "Kardeş belediyemizle kurduğumuz bu güçlü bağ, ilçemizin gelişimine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi. Tekin, nazik ev sahipliği ve desteklerinden dolayı Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol’a teşekkür ederken, iki belediye arasındaki dayanışmanın artarak devam edeceğini vurguladı. Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol ise, yerel yönetimler arasında bilgi ve deneyim paylaşımının önemine değinerek, "Ortak akıl ve iş birliğiyle vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. Gerçekleşen bu anlamlı buluşma, iki ilçe arasında kurulan kardeşlik bağının sadece sözde değil, sahada da güçlü projelerle pekiştirileceğinin göstergesi oldu.
Erzurum Aras Elektrik; "Bayram boyunca kesintisiz enerji için sahadayız" Sorumluluk bölgesinde kaliteli ve kesintisiz enerji sunma hedefiyle çalışmalarını sürdüren Aras Elektrik, Ramazan Bayramı süresince de 7 gün 24 saat görev yapmaya devam edecek. Bayram öncesinde yoğun bir çalışma temposu yürüten ekipler, hizmet verilen 7 il ve 58 ilçede herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına bakım, onarım ve yenileme faaliyetlerini aralıksız sürdürdü. Amaç, tüketicilerin bayramı sorunsuz ve konforlu bir şekilde geçirmesini sağlamak. Bakım ve kontroller tamamlandı Bayram öncesinde şebeke kontrollerini sıklaştıran Aras Elektrik, enerji hatları ve aydınlatma sistemlerinde kapsamlı incelemeler gerçekleştirdi. SCADA (Uzaktan Kontrol ve Kumanda) Merkezi üzerinden şebeke anlık olarak izlenirken, sahada görev yapan nöbetçi ekipler olası arıza ve kesintilere hızlı şekilde müdahale edecek. Bayram boyunca da destek ekiplerle çalışmalar kesintisiz devam edecek. Tüm tedbirler alındı Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, bayram öncesi gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, "Tüketicilerimizin huzurlu bir bayram geçirmesi için ekiplerimizle birlikte tüm önlemleri aldık. Her yıl olduğu gibi bu bayramda da enerji arzını kesintisiz şekilde sürdüreceğiz. Olası arızalara karşı da nöbetçi ekiplerimizle hızlı müdahale sağlayacağız" dedi. Akbaş ayrıca, tüketicilerin arıza bildirimleri ve talepleri için 444 7 850 numaralı Çözüm Merkezi başta olmak üzere sosyal medya kanalları, mobil uygulama, web sitesi gibi 13 farklı iletişim kanalı üzerinden 7/24 kendilerine ulaşabileceğini ifade etti.