SPOR - 18 Ocak 2022 Salı 23:14

Nesim Turan: “En büyük hayalim madalyanın rengini altın ile değiştirip ülkemize dönmek”

A
A
A
Nesim Turan: “En büyük hayalim madalyanın rengini altın ile değiştirip ülkemize dönmek”

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda masa tenisi branşında bronz madalya kazanan Nesim Turan, “En büyük hayalim Paris'te o madalyanın rengini değiştirip altın madalyayla ülkeme dönmek" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ve 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden sporcular ve antrenörler için "Yıldızların Gecesi-Team Türkiye Tebrik Resepsiyonu" düzenledi. Organizasyonda milli paralimpik masa tenisçisi Nesim Turan, basın mensuplarına açıklamada bulundu. Tokyo'da Paralimpik oyunlarında çok keyifli bir süreç yaşadıklarının altını çizen Turan, "Tokyo'dan ülkemize bronz madalyayla döndük. O dönüşün ardından böyle bir gecede bulunmaktan gerçekten son derece mutlu ve gururluyum. Evet başarıyı yakalamak tabi güzel ama o başarının keyfini sürmek ayrı bir güzel. Biz de o madalyanın keyfini sürmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

"En büyük hayalim Paris’te o madalyanın rengini altın ile değiştirip ülkeme dönmek”

Yeni hayaller ve hedefleri düşünmeye devam ettiklerini belirten milli sporcu, "O madalyadan önce de çok güzel bir kariyerim vardı ama olimpiyat madalyasının tadı, keyfi çok başka çünkü dünyanın en büyük spor organizasyonu içinde kendinize yer buluyorsunuz. Bu çok büyük bir keyif ve gurur vesilesi. Hatta bronz beni mutlu etmemişti. O madalyanın rengi çok daha farklı bir hayalle gitmiştim. Tokyo'da nasip olmadı ama en büyük hayalim Paris'te o madalyanın rengini değiştirip altın madalyayla ülkeme dönmek” değerlendirmesini yaptı.

Bora Akyol

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.