EĞİTİM - 25 Aralık 2020 Cuma 15:20

Öğrencilerden geri dönüşüm sanatı

A
A
A
Öğrencilerden geri dönüşüm sanatı

İhlas Koleji tarafından “Sıfır Atık” kapsamında kurulan Dönüşüm Atölyesi Kulübü faaliyetlerine başladı.

İhlas Koleji öğretmenlerinden Gizem Akın ve Nurcan Kanbaloğlu’nun kurdukları kulüpte öğrenciler atık kağıt, pet şişe, plastik kapak, atık kumaş gibi birçok geri dönüştürülebilen malzemelerden sanatsal ürünler ortaya çıkarıyorlar.

Pandemi dolayısıyla uzaktan eğitime geçildiğinin altını çizen kulübün kurucuları Gizem Akın ve Nurcan Kanbaloğlu, derslerden arta kalan sürede öğrencileriyle birlikte kulübün faaliyetlerini yürüttüklerini söylediler. "Yeryüzü, bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık" atasözünden hareketle yola çıktıklarını ifade eden Akın ve Kanbaloğlu, “Yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizde sıfır atık bilinci oluşturup, doğa sevgisi aşılarken hayal güçlerini de kullanarak Geri Dönüşüm Sanatı’na uygun ürünler ortaya çıkarmalarını hedefliyoruz” dediler.

İhlas Koleji Genel Müdürü Bedri Yeltekin’de kulübün faaliyetlerine dikkat çekerek, “Öğrencilerimizle birlikte çok yoğun bir uzaktan eğitim dönemi geçiriyoruz. Öğrencilerimizin okullarında gerçekleştirdikleri sosyal faaliyetlerden mahrum kaldığı bu süreçte onların dersleriyle birlikte yürütebilecekleri hobiler edinmelerini de önemsiyoruz. Ayrıca öğretmenlerimizin kurduğu bu kulüpte ortaya çıkarılan ürünler öğrencilerimizin eleştirel düşünme, problem çözme gibi yeteneklerini geliştirirken atık malzemelerden de tasarımlar ortaya çıkarmalarını sağlıyoruz” dedi.
  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri Liseliler buluştu Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu; Kayseri Liseliler Derneği’nin düzenlediği Kayseri Liseliler Buluşması etkinliğine katılarak dernek üyeleri ile bir araya geldi. Kayseri Lisesi’nden mezun olduğu için son derece mutlu olduğunu dile getiren Başkan Palancıoğlu sözlerine şu şekilde devam etti; "Yurt dışında böyle kadim okulların mezun dernekleri çok yaygın şekilde faaliyet gösteriyor. Dolayısıyla Kayseri Lisesi’nin de böyle bir derneğinin olması son derece önemli. Türkiye’de en çok okul yapan belediye olarak eğitime oldukça önem veriyoruz. Son 5 yıl içerisinde ilçemize toplam 21 adet okul kazandırdık. Bu okulların içerisinde Türkiye’ye örnek olacak, inşallah yüz yıl sonra da Kayseri Lisesi gibi hatırlanacak olan Havacılık ve Uzay Bilimleri Lisesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu dönem kuracağımız diğer bir okul da Dahiler Koleji olacak. Üstün zekalı öğrencilerin eğitim alacakları, Türkiye’nin yüz yılına hitap edecek projelerin ve gençlerin yetiştiği güzel bir okul olacak." Kayseri Lisesi Dernek Başkanı Ömer Uzunoğlu ve Kayseri Lisesi Derneği Onursal Başkanı Mehmet Savruk, Kayseri Lisesi’nden mezun olan Başkan Palancıoğlu’na destekleri için teşekkür etti. Kayseri Liselileri bir araya getiren etkinlik, Başkan Palancıoğlu’nun Kayseri Lisesi’nin eski mezunlarından Mehmet Çanakçıoğlu’na plaket takdim etmesiyle sona erdi.
Muğla Muğla Büyükşehir’in Oyuncak Kütüphanesi çocukların yüzünü güldürüyor Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklarda fırsat eşitliği sağlamak amacıyla hayata geçirdiği oyuncak kütüphanesi ve eğitim merkezi çocukların yüzlerini güldürüyor. Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Oyuncak kütüphanesinin çocuğuma katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde açılan Oyuncak Kütüphanesi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi projesi ile her çocuğun oyuncağa ulaşabilmesini hedefliyor. Büyükşehir Belediyesi oyuncak kütüphanesi dört bölümden oluşuyor. Oyuncak kütüphanesinde kütüphane mantığı ile çocukların oyuncakları belli bir süreliğine alıp oynadıktan sonra geri iade edebileceği birinci alan, birlikte eğitim ve etkinliklerin yapılacağı ikinci alan, psikolojik danışmanlık, oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi ve depremzede çocuklara verilmek üzere bağışların kabul edildiği dördüncü alan bulunuyor. Çocukların psikolojik, sosyal ve diğer alanlarda gelişimlerine katkıda bulunmak, her çocuğun her oyuncağa erişimini sağlamak, engelli bireyler içinse benlik kaygısı, baş etme becerileri kazandırmaya yönelik bir organizasyon olan Oyuncak Kütüphanesi Projesi yerel yönetimlerde bir ilk olma özelliğine sahip. Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesinden faydalanan annelerden Rabia Erdoğmuş “Burada çocuklarım parmak boyama, sulu boya ve farkla değişik etkinlikler yapıyor. Oyuncak kütüphanesi çocuklarımıza çok büyük katkı sağladı. Çocuklar bir arada olunca öğrenmeleri daha kolay oluyor. 5-6 aydır buraya gelip gidiyoruz. Çocuğuma da katkısı olduğuna inanıyorum. Buradan çok memnunuz” dedi.