EĞİTİM - 12 Ekim 2021 Salı 11:20

Öğrencilerin ‘Hale ablası’ 15 yıldır okul servisinde direksiyon sallıyor

A
A
A
Öğrencilerin ‘Hale ablası’ 15 yıldır okul servisinde direksiyon sallıyor

Ordu’nun Altınordu ilçesinde 15 yıldır okul servis şoförü olarak görev yapan Hale Eyigün, anne şefkati ile yaklaştığı öğrencilerini okullarına yetiştirmek için çabalıyor. Erkek meslektaşlarının da takdir ettiği Eyigün, kendisini görenlerden sürekli olarak olumlu tepkiler alıyor.

Altınordu ilçesinde 15 yıldır kadın okul servis şoförü olarak görev yapan 41 yaşındaki Hale Eyigün, sabahın ilk saatlerinde lise, ortaöğretim ve ilköğretim öğrencilerinin okul servis şoförlüğünü yapıyor. Kendisi de anne olduğu için çocuklara bu şekilde yaklaşım gösteren ve empati kurarak mesleğini yapan Eyigün, kimi zaman trafikte durdurularak, olumlu tepkiler alıyor. Erkek meslektaşlarının da kendisini takdir ettiğini söyleyen Eyigün, ailelerin en kıymetlisi olan çocuklarını güvenli bir şekilde okullarına yetiştirmek adına çaba sarf ettiklerini belirtiyor.

Öğrencilerin ‘Hale ablası’ 15 yıldır okul servisinde direksiyon sallıyor

“Empati kurarak işimi yapmaya çalışıyorum”

Yaklaşık 15 yıldan bu yana devam ettirdiği mesleğe rehber personel olarak başladığını söyleyen Hale Eyigün, “İlk olarak arka tarafta rehber personel olarak başladım, sonrasında direksiyona geçtim. Öğrenciler ile aram çok iyidir, çocukları çok seviyorum. Ben de bir anneyim, 2 çocuğum var ve empati kurarak bu işi yapmaya çalışıyorum. Velilerimiz ne ister? Öğrencilerimiz nasıl davranışlardan hoşlanır? Bunları düşünüyorum. Trafik kurallarına uyarak mesleğimizi devam ettiriyoruz” dedi.

Öğrencilerin ‘Hale ablası’ 15 yıldır okul servisinde direksiyon sallıyor

“Çok güzel tepkiler oluyor”

Kendisini kimi zaman durdurarak insanların tebrik ettiğini ifade eden Eyigün, “Çok güzel tepkiler oluyor. yaşlı teyzeler kimi zaman durduruyor ve beni tebrik ediyor, gururlandıklarını söylüyorlar. Erkek meslektaşlarım da iyi dileklerini iletip, ‘abla helal olsun, bizim mesleğimizi yapıyorsun’ diyorlar. Güzel tepkiler alıyorum olumsuz bir durum yaşamadım şuana kadar. Sadece trafikte olumsuzluklar yaşıyorum, bayan şoför olduğum için bazı sürücüler sıkıştırabiliyor. İnşallah onları da atlatacağız. Sabah saat 7.10 gibi servisimiz başlıyor ve saat 8.50 gibi servisimiz bitiyor. Öğleden sonra 14.30’da başlayıp, 16.30’da bitiyor. İlköğretim, ortaöğretim ve lise olmak üzere 3 okula servis atıyorum” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin ‘Hale ablası’ 15 yıldır okul servisinde direksiyon sallıyor

“Ailelerin en kıymetlilerini taşıyoruz”

Her öğrenciden sonra aracın dezenfekte ile koruma altına alındığını ve maske ve temizlik kurallarına özen gösterdiklerini ifade eden Eyigün, “Maskesini unutan ve düşüren öğrencilerimize rehber personelimiz hemen maske veriyor. Öğrencilerimiz bazen geç kalabiliyor, her öğrenci bir dakika bekletse bu bizim için sorun olabiliyor. Sonuçta araçta ailelerin en kıymetlilerini taşıyoruz. Geç kalma durumlarında maalesef hızlanmamız gerekebiliyor. Bu da Allah göstermesin kazaya neden olabilir. Bu konuda öğrenci ve velilerimiz saatlerinde hazır beklemeye özen gösterirse seviniriz” diye konuştu.

Selim Kuşcu
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Genel Başkan Çelebi, kongrede güven tazeledi Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneği (GEADER) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın 1. olağan kongresi gerçekleştirildi. GEADER 1. olağan kongresinde güven tazeleyen Mühendis Ömer Çelebi, tekrar başkanlığa seçildi. Kongrenin açılış konuşmasın yapan Genel Başkan Ömer Çelebi, kongrede yaptığı konuşmasında, “Güneydoğu Anadolu Bölgesi sosyal, kültürel, ekonomik ve tabiî kaynaklar bakımından zengin bir alana sahip, birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmış, Türkiye’nin en önemli coğrafi bölgelerindendir. Bu bölgenin diğer en önemli özelliklerinden biri de yenilenebilir enerji potansiyeli ve çeşitliliği açısından oldukça yüksek, fosil kaynaklarca Türkiye’nin en önemli ve verimli alanlarına sahip olmasıdır. Yenilenebilir enerji potansiyeli açısından oldukça yüksek ve birincil enerjide Türkiye’nin en verimli alanlarına sahip Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde enerjinin bütün bileşenlerinde sahip olduğu bu potansiyelini bilimsel veriler ışığında araştırarak ve geliştirerek kamuoyuna ve ilgili enerji otoritelerine çeşitli raporlar halinde bilgilendirme yapmak amacıyla Güneydoğu Enerji Araştırmaları Derneğimiz (GEADER) 2021 yılında kuruldu. Güneydoğu güneş alma potansiyeli açısından Türkiye ortalamasının çok üzerinde, Türkiye’nin en büyük hidrolik kaynaklarını barındırıyor ve TPAO’nun en büyük petrol sismik araştırmaları keza bu bölgede. Adıyaman ve Batman petrolünden sonra son keşiflerde günlük 40 bin varille Gabar ve Kato Dağlarındaki petrol rezervi güneydoğunun enerji alanındaki potansiyel gücünü daha da gözler önüne seriyor. GEADER, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’nın belirlediği kısa, orta ve uzun vadedeki enerji politikalarını dikkate alarak Güneydoğu’da yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının yaygınlaştırılması ve etkin bir şekilde kullanılmasına katkı sunmakla beraber enerji arz-talep güvenliğinin sağlanması, ekolojik dengenin korunması, bölgenin tamamında enerji verimliliği hakkında bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetlerinin yapılması, enerji üreticisinden, tüketiciye kadar olan tüm parametrelerde sorun, talep ve önerilerini araştırarak ve değerlendirerek raporlar halinde enerji otoritelerine, kamuoyuna sunulmasına da katkı sunacaktır. Bu münasebetle 1. olağan genel kurulumuza teşrifleriyle bizleri onurlandıran çok kıymetli misafirlerimize teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.