ASAYİŞ - 10 Kasım 2017 Cuma 11:13

Öğretmen, 17 yaşındaki öğrencisini kaçırdı

A
A
A
Öğretmen, 17 yaşındaki öğrencisini kaçırdı

Osmaniye'nin Bahçe ilçesinde 47 yaşındaki öğretmen, evlilik vaadiyle 17 yaşındaki öğrencisini kaçırdı.

Edinilen bilgiye göre, Bahçe ilçesinde bir lisede öğretmen olan 47 yaşındaki Hazar D., 17 yaşındaki ismi açıklanmayan kız öğrencisini evlilik vaadiyle kaçırdı. Ailenin şikayeti üzerine kısa sürede yakalanan öğretmen Hazar D. gözaltına alındı. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Hazar D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ise olay ile ilgili müfettiş görevlendirdi. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Hacı adaylarına yönelik hac hazırlık kursu düzenlendi Eskişehir İl Müftülüğü, 2024 yılı hac hazırlık kursları çerçevesinde 950 hacı adayına eğitim semineri düzenledi. İl Müftüsü Bekir Gerek, haccın hikmeti ve sembollerinin anlamı hakkında konuşarak, hacı adaylarının bu kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmalarına yardımcı oldu. İl Müftü Yardımcısı Dilaver Şahin, hac ve umrede bir arada yaşama bilincini vurgulayarak, hacı adaylarının birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerinin önemini anlattı. Hac ve Umre Şube Müdürü Abdullah Yılmaz, hac yolculuğundan önce maddi ve manevi hazırlıkların neler olması gerektiği konusunda detaylı bilgiler verdi. Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Utku Urgan, temel sağlık bilgileri sunarak, hacı adaylarının sağlıklarını korumak için dikkat etmeleri gereken konularda tavsiyelerde bulunurken Odunpazarı İlçe Müftülüğü Uzman Vaizi Necati Erdağlı, hac ve umre menasiki hakkında bilgiler verdi. Ardından Eğitim Uzmanı İsmail Kaymak, Mekke ve Medine’de ziyaret edilebilecek yerler hakkında sunum yaparken seminer, İl Vaizi Naciye Önür’ün kadınlara özgü konularda, hacca gidecek adayların kutsal yolculuğa en iyi şekilde hazırlanmaları sunumu ile devam etti. Önür, Haccın menasiklerini, Mekke, Medine’de bulunan tarihi, dini mekanlar ve hacca giderken dikkat edilmesi gerekenler hakkında hacı adaylarına bilgi vererek semineri bitirdi. Kursa katılan hacı adaylarının eğitimden memnun kaldığı ifade edilirken kursa katılan vatandaşlar Eskişehir İl Müftülüğüne teşekkürlerini iletti. Eskişehir İl Müftülüğü hacca gidecek tüm vatandaşlara hayırlı yolculuklar diledi.
İstanbul Rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden doktor ve hemşirelerin de bulunduğu çeteye operasyon Özel hastanelerde, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin eden ve aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli dolandırıcılık, rüşvet ve resmi belgede sahtecilik suçlarına yönelik çalışmalar sürüyor. Yapılan çalışmalarda ekipler, aralarında doktor, hemşire ve 112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarının da olduğu örgütlü hareket eden şüphelilerin, rüşvet suçuna konu maddi menfaat temin ettikleri bilgisine ulaştı. Çalışmalar çerçevesinde, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine usulsüz bebek hasta sevk ettikleri, SGK Başkanlığınca özel hastanelerde tedavi gören bebek hastalara günlük 8 bin TL ödeme yapıldığı için hastane görevlilerinin iyileşen ve taburcu edilmesi gereken bebekleri, ödeme almaya devam edebilmek için hastanelerde tutmaya devam ettikleri, bahse konu yoğun bakım ünitelerinde 7/24 bulunması zorunlu doktor personeli masraflardan kaçınmak için yoğun bakım ünitesinde bulundurmadığı, yalnızca resmi kayıtlarda görevli olarak gösterildiği ancak bebek hastaların durumları ağırlaştığı gün ve saatlerde görevli gösterilen doktorlara ait telefonların hastanelerden uzak bambaşka noktalarda baz verdikleri, yoğun bakım ünitelerinde mütemadiyen hemşirelerin çalıştırıldığı, acil durumlarda telefonla hemşirelerin birbirlerine hangi müdahalede bulunmaları gerektiğini telkin ettikleri, hasta yakınları doktorla görüşmek istediğinde hemşirelerin kendilerini doktor olarak tanıttıkları tespit edildi. Bu kapsamda İstanbul ve Tekirdağ’da yapılan eşzamanlı operasyonda, aralarında 14 doktor, 17 hemşire, 8 hastane görevlisinin de olduğu toplam 41 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde yapılan adli aramalarda, 45 dijital materyal, 55 kutu yasa dışı ilaç, 102 sayfa usulsüz tıbbi işlemlere ilişkin doküman ele geçirildi. Firar olan 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.