SPOR - 25 Haziran 2017 Pazar 19:32

Olcay Çakır Turgut: "Avrupa’nın en iyi beşinci takımıyız"

A
A
A
Olcay Çakır Turgut: "Avrupa’nın en iyi beşinci takımıyız"

Milli oyuncu Olcay Çakır Turgut, 72-63 kazandıkları Letonya maçı sonrası, "Avrupa’nın en iyi beşinci takımıyız. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan A Milli Kadın Basketbol Takımı, beşincilik mücadelesinde Letonya ile karşılaştı. Karşılaşmayı A Milli Kadın Basketbol Takımı, 72-63 kazanarak Avrupa 5'incisi oldu. Mücadele sonrası açıklamalarda bulunan milli oyuncu Olcay Çakır Turgut, "Dünya Şampiyonası’na katılmak için dün hak kazanmıştık evet ama bugün burada da oynamamız gereken bir maç vardı. Avrupa Şampiyonası’ndaki sıralamamızı belirledik ve beşinci olduk. Avrupa’nın en iyi beşinci takımıyız. Bu bizim için gurur verici bir durum. Bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir ESHOT’a kalite tescili İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü’nün sahip olduğu kalite belgeleri, Türk Standartları Enstitüsü denetçileri tarafından bir kez daha tescillendi. Kurum, enerji verimliliği çalışmaları nedeniyle TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almaya da hak kazandı. İzmir’in 81 yıllık toplu ulaşım markası ESHOT, hizmet kalitesini uluslararası geçerliliğe sahip kalite belgeleriyle tescilledi. Kurumun, ilk kez 2019 yılında almaya hak kazandığı TS EN ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi, TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi, TS ISO 45001:2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve TS ISO 10002:2015 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgeleri Türk Standartları Enstitüsü (TSE) denetçileri tarafından bir kez daha onaylandı. Beşinci belge de geldi TSE denetçileri, ESHOT’un almak için Ocak 2024’te başvurduğu TS EN ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi için de gerekli tetkikleri yaptı. Kurum, otobüslerin çalışan aksamlarının anlık takibini sağlayarak önleyici tamir/bakım faaliyetlerine imkan tanıyan Telemetri Projesi; otomatik motor kapatma sistemi ile araçların rölantide çalışma sürelerinin minimize edilmesi; Gediz Atölyesi’nin çatılarına kurulan güneş enerjisi santrali gibi tasarruf sağlayan projeleri nedeniyle bu belgeyi de almaya hak kazandı. İstikrarı ve gelişmeyi sağlıyor Kentte toplu ulaşım hizmetinin büyük oranda otobüslerle verildiğine dikkat çeken ESHOT Genel Müdürlüğü yönetimi, yolculuk konforunu ve güvenliğini daha da artırma hedefiyle görev yaptıklarını vurguladı. Sahip olunan TSE belgelerinin, hizmet kalitesinde istikrarı sağladığı ve sürekli gelişme yolunda kurumsal motivasyonu diri tuttuğu kaydedildi.
Kayseri Dostluk Turnuvası tamamlandı Kayseri Kafkas Derneği tarafından organize edilen Dörtlü Dostluk Basketbol Turnuvası oynanan son maç ile tamamlandı. Kayseri’de düzenlenen turnuvaya Kayseri’den 3 takımın yanı sıra Abhazya’dan Spartak Sukhum katıldı. Turnuvanın kapanışı Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel SporSalonu’nda oynanan Hasketbol Spor Kulübü - Spartak Sukhum maçı ile yapıldı. İki takım oyuncularının maç öncesi ve maç sonrası sergilediği mücadele, dostluk turnuvanın amacına ulaştığını gösterdi. Hasketbol Spor Kulübü Başkanı Hasan Aksoyak yaptığı değerlendirmede; "Sahamızda Kayseri’de düzenlenen 4’lü Dostluk Basketbol Turnuvası’nda Abhazya ekibi Spartak Sukhum takımını misafir ederek bir dostluk maçı yaptık. Maça ilgi büyüktü. Maç sonunda kazanan dostluk ve basketbol oldu. Bugün sahamızda misafir ettiğimiz Abhazya ekibi Antrenörü Nikolay Guramoviç Guşin’e ve sporcularına teşekkür ediyor, maclarında başarılar diliyorum" dedi. Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Nurşah Özyürek, maç sonunda HasketbolSpor Kulübü Başkanı Hasan Aksoyak’a turnuvaya verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaketi verirken, tüm oyunculara da günün anısına madalya taktı. Ayrıca, HasketbolSporKulübü Başkanı Hasan Aksoyak ise Spartak Sukhum Antrenörü Nikolay Guramoviç Guşin’e forma hediye etti. Turnuvanın ilk iki gününde ise Spartak Sukhum takımı, Melikgazi Kayseri Basketbol ve KolejsporBasketbol takımları ile mücadele etti.