SPOR - 09 Mart 2017 Perşembe 21:51

Olympiakos 1-1 Beşiktaş| Beşiktaş Olympiakos'u salladı (Geniş özeti ve golleri izle)

A
A
A
Olympiakos 1-1 Beşiktaş| Beşiktaş Olympiakos'u salladı (Geniş özeti ve golleri izle)

Avrupa Ligi'nde finali hedefleyen Beşiktaş, son 16 turu ilk maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'la berabere kaldı. Tur İstanbul'a kaldı.

MAÇ SONUCU: OLYMPIAKOS 1-1 BEŞİKTAŞ

Maç'ta başka gol olmadı.

87'Beşiktaş tehlikeli geldi. Talisca'nın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Babel pasını Cenk'e verdi. Cenk'in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda savunma araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

86'Cenk orta alanda rakibinden sıyrıldıktan sonra sağ kanatta hareketlenen Babel'i topla buluşturmak istedi ancak son anda savunma araya girerek topun Babel'e gelmesine engel oldu.

85'Olympiakos'ta Marin sakatlık geçiriyor. Oyun bu dakikada durdu.

84'Gelişen Beşiktaş atağında Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top üstten dışarıya gitti.

83'Oğuzhan savunmanın arkasına koşu yapan Talisca'yı topla buluşturmak istedi ancak da Costa son anda araya girerek tehlikeyi önledi.

82'Beşiktaş'ta Aboubakar yerini Cenk'e bıraktı.

81'Beşiktaşlı futbolcular bu dakikalarda kendi aralarında pas yapıyor.

80'Beşiktaş'ta Cenk Tosun oyuna girmek için kenara geldi.

76'Gelişen Beşiktaş atağında siyah - beyazlılar rakibini az adamla yakalamıştı ancak Babel topu Aboubakar'a aktaramadı.

76'Manuel da Costa savunmanın arkasına koşu yapan Tarik Elyounoussi'yi topla buluşturmak istedi ancak Fabri kalesini terk ederek topu aldı.

75'Tosic'in kaptırdığı top sonrası bu kez Olympiakoslu futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

74'Bir dönem Trabzonspor'da da forma giyen Marin, Kostas Fortunis'in yerine oyuna dahil oldu.

73'Topla oynama oranları: Olympiakos \%33 Beşiktaş \%67

65'Oğuzhan'ın pasıyla ceza sahasında topla buluşan Aboubakar geriden gelen Talisca'ya pasını vermek istedi ancak son anda savunma araya girdi ve tehlikeyi uzaklaştırdı.

64'Olympiakos'ta Alberto Botia Manuel da Costa'ya bıraktı.

64'Quaresma'nın sol kanattan ortasında Aboubakar topu önünde buldu. Aboubakar vuruşunu yapmak isterken son anda kaleci Nicola Leali araya girdi.

63'Quaresma sol kanatta topla buluştuktan sonra orta yapmak istedi ancak daha önce ofsayt bayrağı havada.

62'Oyun bu dakikalarda Olympiakos yarı sahasında oynanıyor.

55'Kostas Fortunis'in kullandığı serbest vuruşta Gökhan topu uzaklaştırdı.

55'Tarik Elyounoussi Marcelo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Ev sahibi takım rakip yarı alanın ortasından serbest vuruş kullanacakç

54'Olympiakos oyuna yeniden başladı.

53'Olympiakos kaleci Nicola Leali'nin yaptığı hata sonrası topu alan Aboubakar ceza sahasına kadar topu sürdükten sonra vuruşunu yaptı. Onun vuruşunda top ağlarla buluştu.

53'GOL! ABOUBAKAR

53'Kostas Fortunis'in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Alberto Botia'nın kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

50'Quaresma'nın sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahasında oluşam karambol sonrası topu önünde bulan Talisca'nın vuruşu yandan dışarıya gitti.

49'Quaresma'nın kullandığı serbest vuruşta Talisca'nın kafa vuruşunu kaleci çıkardı ve top dışarıya gitti. Beşiktaş bu kez korner kullanacak.

46'Beşiktaş'ta Tolgay yerini Oğuzhan'a bıraktı.

46'Karşılaşmada ikinci yarı başladı.


İlk yarıda son düdük çaldı. Olympiakos temsilcimiz Beşiktaş karşısında ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

45'Quaresma ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top yandan dışarıya gitti.

45'Karşılaşmanın sonuna en az 1 dakika ilave edildi.

45'Gelişen Beşiktaş atağında Adriano sol kanattan ortasını yaptı. Onun ortasında savunma topu karşıladı.

44'İlk yarının son anlarında Beşiktaşlı futbolcular kendi aralarında pas yapıyor.

43'Talisca ceza sahası dışından şansını denedi. Onun vuruşunda top farklı şekilde dışarıya gitti.

43'Olympiakos tehlikeli geldi. Kostas Fortunis'in pasıyla ceza sahasında topla buluşan Georgios Manthatis vuruşunu yapmak isterken son anda Tosic araya girdi ve top kaleci Fabri'de kaldı.

36'Maalesef top ağlarımızda. Karim Ansarifard'in sağ kanattan ortasında Esteban Cambiasso kafa vuruşuyla topu ağlarımıza gönderdi.

36'GOL! CAMBİASSO

35'Kostas Fortunis'in kullandığı serbest vuruşta Fabri kalesini terk ederek topu aldı.

35'Kostas Fortunis Marcelo'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Olympiakos rakip yarı alanın ortasında serbest vuruş kullanacak.

34'Cambiasso sol kanattan hareketlenen Tarik Elyounoussi'yi topla buluşturmak istedi ancak Marcelo zamanında araya girerek topu kalecisine kazandırdı.

33'İki takım da bu dakikalarda orta alanda pas hatası yapıyor.

32'Quaresma sağ kanattan topla gitmek isterken Aly Cissokho'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve faul bekledi ancak hakem oyunu devam ettirdi.

31'Quaresma'nın sol kanattan kullandığı kornerde savunma topu karşıladı. Sonrasında dönen topu alan Tolgay'ın vuruşunda Talisca ceza sahasında topu kontrol edemedi ve top dışarıya gitti.

31'Gelişen Beşiktaş atağında Adriano'nun sol kanattan ortasında Aboubakar'dan önce savunma topu karşıladı ve top dışarıya gitti. Temsilcimiz korner kullanacak.

30'Topla oynama oranları: Olympiakos \%40 Beşiktaş \%60

29'Kostas Fortunis'in kullandığı serbest vuruşta ceza sahasında oluşan karambol sonrası savunma topu uzaklaştırdı.

29'Tarik Elyounoussi Tosic'ten sıyrılmak isterken yerde kaldı. Ev sahibi takım sağ kanattan serbest vuruş kullanacak.

16'Kostas Fortunis serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşu bir kez daha barajdan geri döndü.

15'Georgios Manthatis'e faul yapan Tolgay sarı kart gördü. Olympiakos tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

14'Olympiakos bu dakikalarda tecrübeli oyuncusu Esteban Cambiasso'nun savunmanın arkasına attığı toplarla etkili olmaya çalışıyor.

13'Esteban Cambiasso bir kez daha Tarik Elyounoussi'yi topla buluşturmak istedi. Bu kez Fabri kalesini terk ederek topu kontrol etti.

12'Cambiasso savunmanın arkasına koşu yapan Tarik Elyounoussi'yi topla buluşturmak istedi ancak Marcelo araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

2'Kostas Fortunis serbest vuruşta doğrudan kaleyi düşündü. Onun vuruşu barajdan geri döndü.

1'Gelişen Olympiakos atağında Aly Cissokho Tolgay'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı. Ev sahibi takım tehlikeli bir bölgeden serbest vuruş kullanacak.

1'Karşılaşmada ilk düdük çaldı. Başarılar Beşiktaş

MAÇ ÖNCESİ DETAYLAR

OLYMPIAKOS: Leali, Figueiras, Botia, Panagiotis, Da La Bella, Fortunis, Martins, Androutsos, Manthatis, Elyounoussi, Ansarifard, Cardozo

TEKNİK DİREKTÖR: Vasilis Vouzas

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Tolgay, Quaresma, Talisca, Babel, Aboubakar.

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

STAT: Georgios Karaiskakis

HAKEM: Danny Makkelie (Hollanda)

58 sezon sonra rakip oldular

Beşiktaş ile Olympiakos, 58 sezon sonra resmi bir maçta karşı karşıya gelecek.

1958-1959 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki ekip rakip olurken, Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması sonrası siyah-beyazlı ekip hükmen galip ilan edilmişti.

Her iki ekip, iki kez hazırlık maçında karşı karşıya geldi. 2015 yılında Atina'daki hazırlık maçında Olympiakos, Beşiktaş'a 2-1 üstünlük sağladı. Beşiktaş ise bu sezon öncesinde Vodafone Arena'da oynanan dostluk mücadelesinde rakibini 1-0 yenmeyi başardı.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ VE GOLLERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Olympiakos, ikinci kez rakibimiz oldu

Olympiakos bu sezon ikinci kez bir Türk takımına rakip olacak. Avrupa Ligi son 32 turunda Osmanlıspor ile eşleşen Yunanistan temsilcisi, sahasında rakibiyle 0-0 berabere kalmasına rağmen Ankara'daki mücadeleyi 3-0 kazanarak son 16 turunda Beşiktaş'ın rakibi oldu.

Olympiakos'ta kırmızı kart cezalısı Bruno Viana ilk maçta görev alamayacak. Yunan ekibinde Alberto Botia ile Diogo Figueiras ise sarı kart sınırında bulunuyor

Genç takım çalıştırıcısı maça çıkacak

Yunan ekibinde Beşiktaş maçı öncesi Portekizli teknik direktör Paul Bento'nun görevine son verildi. Bento'nun görevine son verilmesinin ardından genç takım antrenörü Vasilis Vouzas'ın karşılaşmada sahaya çıkması bekleniyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ünlü bilim insanı Kocaeli’ne geliyor Cumhurbaşkanlığı himayelerinde yürütülen ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından verilen 2025 TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri kapsamında Sağlık ve Yaşam Bilimleri kategorisinde ödüle layık görülen Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Mutlu Özcan, PhD, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ne geliyor. Hâlen Zürih Üniversitesi Diş Hekimliği Merkezi Direktörü olarak görev yapan Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Mutlu Özcan, PhD, ödüle layık görülen bilimsel çalışmalarının ardından Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi ev sahipliğinde konferans gerçekleştirecek. Profesör Doktor ve Fahri Doktora unvanlarına sahip Mutlu Özcan, dental estetik ve restoratif diş hekimliği başta olmak üzere pek çok öncü çalışmaya imza atmış bilim insanı olarak öne çıkıyor. Akademik kariyeri boyunca uluslararası platformlarda önemli başarılara sahip olan ünlü bilim insanının aynı zamanda Diş Hekimliği Fakültesi bulunan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde akademisyenlerle ve öğrencilerle buluşması, üniversiteyi ön plana çıkarıyor. "Yeni Teknolojiler ve Diş Hekimliğinde Minimal İnvaziv Rekonstrüksiyonlar" Prof. Dr. Mutlu Özcan, 24 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 15.00’te, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin konferans salonunda düzenlenecek etkinlikte "Yeni Teknolojiler ve Diş Hekimliğinde Minimal İnvaziv Rekonstrüksiyonlar" başlıklı sunumuyla akademisyenler ve öğrencilerle bir araya gelecek. Konferansta, dijital teknolojilerin klinik uygulamalara entegrasyonu, hasta konforunu artıran minimal invaziv yaklaşımlar ve bu tekniklerin uzun dönem başarısına dair güncel bilimsel veriler ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Ödül Töreni Ünlü bilim insanına layık görülen TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü, 23 Aralık 2025 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenecek TÜBA–TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreninde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek.
Aydın Aydın Büyükşehir il genelinde çalışmalarını sürdürüyor Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, kentin dört bir yanında eş zamanlı olarak yürüttüğü çalışmalarla vatandaşları hizmetle buluşturmaya devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun talimatlarıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında yol yapım, bakım ve yenileme uygulamaları aralıksız sürüyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, planlı çalışmalar kapsamında Aydın’ın birçok noktasında eş zamanlı yürütülen çalışmalarını hızla tamamlıyor. Çalışmalar kapsamda; Efeler ilçesi Kuyulu, Şahnalı ve Çeştepe Mahalleleri, Köşk ilçesi Ilıdağ Mahallesi, Çine ilçesi Akçaova, Karanfiller, Mutaflar ve Bedirler Mahalleleri, Didim ilçesi İnönü Caddesi, Bozdoğan ilçesi Dutağaç ve Körteke Mahalleleri, Söke ilçesi Sayrakçı, Karacahayıt ve Yeşilköy Mahalleleri, Sultanhisar ilçesi Salavatlı, Demirhan, İncealan, Kılavuzlar ve Güvendik Mahalleleri, Nazilli ilçesi Karahallı, Bekirler, Yavansu ve Derebaşı Mahalleleri, Germencik ilçesi Çarıklar Mahallesi, İncirliova ilçesi Hamitler Mahallesi, Karacasu ilçesi Ataköy Mahallesi, Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi, Koçarlı ilçesi Karadut, Bağcılar, Esentepe, Çallı, Kasaplar, Haydarlı ve Karaağaç Mahalleleri, Yenipazar ilçesi Donduran ve Dereköy Mahalleleri ile Kuyucak ilçesi Horsunlu Mahallesi’nde Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından eş zamanlı çalışmalar gerçekleştiriliyor. Yürütülen çalışmalarla hem ulaşım konforu artırılıyor hem de altyapı ve üstyapı ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların günlük yaşamını kolaylaştıran hizmetleri ilçelerin tamamına ulaştırmayı sürdürüyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, kentin her noktasında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Aydınımızın tüm ilçelerinde hemşehrilerimizi hizmetlerimiz ile buluşturuyoruz. Ekiplerimizle birlikte sahadayız, hizmetlerimizi planlı ve eş zamanlı şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Balıkesir 82 yaşındaki emekli müsteşar koro şefliği yapıyor Burhaniye ilçesinde, Gümrük ve Tekel Bakanlığı Müsteşarlığından emekli 82 yaşındaki Tuğrul Atatüre Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Korosunun şefliğini yapıyor. Müziğe ilkokul 3.Sınıfta mandolin çalarak başladığını kaydeden Atatüre, müzik tutkusunun kendisini ayakta tuttuğunu söyledi. Burhaniye’de 82 yaşındaki Tuğrul Atatüre, 3 yıldan beri Körfez Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Sanat Müziği Korosunun şefliğini yapıyor. Müziğe ilkokul 3.sınıfta mandolin çalarak başlayan, Atatüre, 50 yaşında da Ud çalmaya başladığını söyledi. Bakırköy Musiki Konservatuvarında kurucuları arasında da yer alan Tuğrul Atatüre, 3 yıl önce, uzun sure ud çaldığı koronun şefliğini üstlendi. Müziğin kendisini ayakta tuttuğunu kaydeden Tuğrul Atatüre, "3 yıldır Körfez Gönül Dostları Derneğinin koro şefliğini yapıyorum. Bakırköy Musiki Konservatuarı Vakfı mütevelli üyesi kurucusuyum. Uzun yıllar yöneticiliğini yaptım. Artık Burhaniye ye yerleşince orasını mütevelli heyet olarak takip ediyorum. Yardım ediyorum. Müzik bizim için bir yaşam gerçeği. Bu gerçek her zaman beni ayakta tutuyor. Herkesi de tutuyor görüyorum. Dolayısıyla müzikle uğraşarak bu topluma ufacık da olsa terapi yapmaya çalışıyoruz. Ne diyeyim. Diyecek o kadar çok şey var ki. Bütün emelim Türk müziğinin yozlaşmaması. O yozlaşmanın karşısında durabilecek kadar güçlü olarak ayakta kalmaya gayret edelim. Koromuzu da o anlayışla yetiştirmeye çalışıyoruz. Onları da bu uyumu sağlamaya yönlendiriyoruz. Hepsi de çok değerli. Konseri dinlemeye gelenlerin yüzündeki memnuniyeti bize dünyanın bütün cevherini verseler kar etmez. Benim bu Burhaniye‘ye çok sevgim var. Burhaniye ye yerleştim. Diyecek çok şey var. Koro şefliğine devam ediyorum" dedi.