MAGAZİN - 06 Nisan 2018 Cuma 11:48

Osmancık Taburu neferleri özgürlüklerine kavuştu

A
A
A
Osmancık Taburu neferleri özgürlüklerine kavuştu

TRT 1’in sevilen dizisi Mehmetçik Kûtulamâre, yayınlanan son bölümüyle izleyiciye heyecan dolu dakikalar yaşattı. Osmancık Taburu neferlerinin esaretten kurtulduğu bölümüyle seyirci karşısına çıkan dizi izleyenleri ekrana bağladı.

Yapımcılığını ve Senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği Yönetmenliğini Kamil Aydın’ın yaptığı dizinin yayınlanan son bölümünde Üsküplü, Kut’ül Amare’de ki bütün Teşkilat-ı Mahsusa casuslarını gizli bir toplantıda bir araya getirerek esir neferlerin nakli sırasında yapılacak baskın için planlar yaptı. Toplantıda bulunan Cox’un adamı Musab, öğrendiği tüm detayları Oswald’a anlattı. Oswald’tan Üsküplü’nün baskın planının detaylarını öğrenen Cox, hain planını devreye soktu. 

Esir kılığına girmiş İngiliz askerlerini, Osmancık taburu neferlerinin nakledileceği yola çıkaran Cox, Üsküplü’yü tuzağa çekmek istedi. Ancak Cox, Üsküplü ‘nün zekice planı karşısında şaşkına uğradı. Üsküplü, Yüzbaşı Şefik ve beraberindekiler, esir neferlerin nakli sırasında İngiliz askerlerine saldırarak Osmancık taburu neferlerini kurtardı.

Üsküplü, Cox’un hain planını nasıl çözdü? Esir neferleri elinden kaçıran Cox bundan sonra ne yapacak? Said’in akıbeti ne olacak? Özgürlüklerine kavuşan Osmancık Taburu neferlerini neler bekliyor? Bu ve daha fazla soru Mehmetçik Kûtulamâre’nin 12 Nisan Perşembe günü TRT 1’de yayınlanacak yeni bölümünde yanıt bulacak.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Ankara merkezli 9 ilde dolandırıcılık operasyonları: 25 tutuklama Kendilerini polis ve savcı olarak dolandırıcılık yapan çeteye yönelik Ankara merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 28 şüpheli yakalandı, 25’i tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Dolandırıcılık ve Sahtecilik Bürosu koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüphelilere yönelik geniş çaplı çalışma başlatıldı. Soruşturma kapsamında şüphelilerin dolandırıcılık eylemlerini örgütlü, planlı ve görev paylaşımı içinde gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin; mağdurlarda panik oluştururarak para ve altınlarını aldıkları ve yakalanmamak amacıyla şapka ve maske takarak kılık değiştirdikleri belirlendi. Şüphelilerin bazı mağdurları banka hesaplarına para yatırmaya yönlendirdikleri, yatırılan paraların kısa süre içerisinde çekilerek şüphelilerin kontrolüne geçirildiği tespit edildi. Elde edilen deliller doğrultusunda 16 Aralık tarihinde Ankara merkezli, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Samsun, Tokat, Şanlıurfa, Adana ve Elazığ illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 28 şüphelinin tamamı yakalandı. Yakalanan şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilirken, 28 şüpheliden 25’i tutuklandı, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bursa Meclis üyesini sıkıştırıp, aracı yumrukladı… O anlar kamerada Bursa’da Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, trafikte yol verme tartışması sonrası saldırıya uğradı. İddiaya göre yol vermediği gerekçesiyle öfkelenen şüpheli sürücü, Bodur’u takip ederek aracına saldırdı. O anlar kameraya yansırken, şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, Hamitler Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde seyir halinde olan Özlem Bodur, yol verme meselesi nedeniyle tanımadığı bir sürücünün tepkisiyle karşılaştı. İddiaya göre şüpheli sürücü, bu nedenle trafikte Bodur’u sıkıştırarak sinkaflı el hareketlerinde bulundu. Sıkıştırma nedeniyle durmak zorunda kalan Bodur, bu sırada araçtan inen şahıs A.G.’nin saldırısına uğradı. Şüpheli önce aracın aynasını kırdı, ardından araca yumruk atıp olay yerinden uzaklaştı. O anlar kameraya yansırken, şüphelinin "Seninle görüşeceğiz, seni öldürürüm" şeklinde tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Olay sonrası polis merkezine başvuran Osmangazi Belediyesi Meclis Üyesi Özlem Bodur, maddi zarar oluşmadığını ancak hakaret ve tehditlere maruz kaldığını belirterek şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada söz konusu aracın sahibinin A.G. olduğu tespit edildi. Şüpheli A.G.’nin ifadesinde suçlamaların bir kısmını kabul ettiği öğrenildi. Cumhuriyet savcısının talimatı doğrultusunda adliyeye sevk edilen şüpheli A.G., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, olayın ardından AK Parti ve MHP’li milletvekillerinden ve Meclis üyelerinden Özlem Bodur’a destek mesajları geldi. Milletvekilleri, trafikte şiddetin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak sürecin yakından takip edileceğini ifade etti.