ASAYİŞ - 27 Şubat 2017 Pazartesi 13:47

Otomobil 300 metrelik uçuruma yuvarlandı: 1 ağır yaralı

A
A
A
Otomobil 300 metrelik uçuruma yuvarlandı: 1 ağır yaralı

Aksaray’da kontrolden çıkan otomobilin 300 metrelik şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi ağır yaralandı.

Edinile bilgiye göre, şehir merkezi istikametine seyreden Gülşen B. (53) idaresindeki 06 UU 014 plakalı otomobil, Kireçlik mevkiinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 300 metrelik uçurumdan aşağıya yuvarlandı.

Yoldan geçen vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine polis, jandarma, Acil Durum Yönetim Müdürlüğü (AFAD) ve sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen kurtarma ve sağlık ekipleri 300 metrelik uçurumdan aşağıya inerek kazaya müdahale etti.

Araçta sıkışan sürücü Gülşen B. AFAD ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Ardından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan sürücü, sedyeyle yaklaşık 300 metrelik kayalıklardan taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralı sürücünün, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. 

Yasin Can
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.